Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Persberichten

 • Onderzoek Toneelacademie Maastricht

  21 december 2017

  Het onderzoek naar mogelijk ongewenst gedrag van een docent op de Toneelacademie Maastricht zal naar verwachting in de loop van januari 2018 zijn afgerond.

 • Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2017 uitgereikt

  08 december 2017

  MAASTRICHT – Op donderdag 7 december is voor de derde keer de Maastrichtse Mensenrechtenprijs uitgereikt, met als thema Artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Eenieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst. De uitreiking vond dit jaar plaats op het ROC Leeuwenborgh in Maastricht. De winnaars in de categorie t/m 17 jaar waren Cathy, Cayou, Iris en Jill, die poëzie voordroegen. De categorie vanaf 18 jaar werd gewonnen door Femke Triepels en Michelle Geraets, die poëzie combineerden met dans.

 • Susan van Hooren benoemd tot Hoogleraar Vaktherapie

  03 oktober 2017

  Het College van Bestuur van de Open Universiteit heeft Susan van Hooren benoemd tot bijzonder hoogleraar Vaktherapie. Het is binnen Nederland de eerste leerstoel die zich richt op fundamentele vraagstukken als werkingsmechanismen en effectiviteit van vaktherapeutische interventies. De bijzondere leerstoel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Zuyd Hogeschool, waar Van Hooren de functie bekleedt van lector Kennisontwikkeling Vaktherapieën. De leerstoel heeft een omvang van 0,2 fte en een looptijd van vijf jaar.

 • Efficiëntere zonnepanelen door reactor voor nanomaterialen

  28 september 2017

  Wetenschappers van Zuyd Hogeschool hebben een machine – flowreactor – ontwikkeld voor de productie van een specifieke soort nanomateriaal, waarmee de lichtopbrengst van zonnepanelen 5 tot 10 procent verhoogd kan worden. Het nanomateriaal wordt verwerkt in de folie van de zonnecellen en kan mogelijk ook toegepast worden in de glastuinbouw. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke flowreactor ontwikkeld is.

 • Waardering voor jong talent kunstopleidingen

  08 september 2017

  Op de Toneelacademie in Maastricht heeft gisteravond de uitreiking van de Henriette Hustinx prijs 2017 plaatsgevonden. Genomineerd waren studenten en afgestudeerden van de kunstopleidingen van Zuyd Hogeschool: de academie voor Beeldende kunst, de Toneelacademie Maastricht en het Conservatorium Maastricht. Sinds vorig jaar wordt aan iedere discipline, muziek, theater en beeldend, jaarlijks een eigen prijs toegekend. Daarmee is dit een van de omvangrijkste prijzen voor jonge kunstenaars in Nederland. Een (inter)nationale jury beoordeelt de nominaties en wijst de winnaars aan. De prijzen van 5000 euro ieder zijn uitgereikt door Servé Hermans, de artistiek directeur van de Toneelgroep Maastricht.

 • Luc Verburgh nieuwe voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool

  01 september 2017

  Op 1 september 2017 start dr. Luc Verburgh (1961) als voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Verburgh heeft ruime leiderschapservaring in het onderwijs, bedrijfsleven en de wetenschap.

 • Limburgse werkgevers blijven investeren in talentontwikkeling medewerkers

  12 mei 2017

  Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van het talent van hun eigen medewerkers. Tegelijkertijd blijft de aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de oudere medewerker nog steeds achter. Dit blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor Limburg 2017, het jaarlijkse onderzoek onder Limburgse werkgevers naar sociale innovatie. Aan het onderzoek, dat is uitgevoerd door het lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van Maastricht University in samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging, nam een recordaantal van 193 Limburgse organisaties deel. Dit is een stijging van 22 procent vergeleken met het onderzoek uit 2016. De Monitor is overhandigd aan Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Zorg en Welzijn.

 • Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten

  11 mei 2017

  Zes hogescholen hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.

 • Oprichting Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music

  19 april 2017

  Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) is vandaag feestelijk gepresenteerd door Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland, Ger Koopmans, gedeputeerde van cultuur van de provincie Limburg, Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht, Mieke Damsma, wethouder van de Gemeente Maastricht en Leo Swinkels, directeur van de Faculteit van de Kunsten, Zuyd Hogeschool.

 • Studenten helpen boksers met blessurepreventie en techniekverbetering door 3D-analyse van directe stoot

  13 april 2017

  Drie studenten Fysiotherapie van Zuyd Hogeschool hebben stootbewegingen van boksers in kaart gebracht door middel van 3D-camera’s en reflectoren die infrarood licht kunnen weerkaatsen. Door een nauwkeurig bewegingsprofiel van de directe stoot op te stellen en dit te integreren in bokstrainingen kunnen blessures voorkomen en beter behandeld worden, en de bokstechniek verbeterd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke gedetailleerde bewegingsanalyse van boksers is gemaakt én wordt ingezet voor medische en trainingsdoeleinden.