Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Persberichten

 • Overeenkomst nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht

  18 april 2018

  Zuyd Hogeschool en projectontwikkelaar MA Hotelschool Develop, een samenwerkingsverband tussen Adhara en Mavin, hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsstudenten op de campus van Hotel Management School Maastricht (de Hotelschool). De nieuwbouw draagt eraan bij dat de Hotelschool, die onderdeel is van Zuyd, ook in de toekomst een leidende rol blijft spelen in het opleiden van professionals voor de nationale en internationale hotel- en hospitality-industrie. De nieuwe, moderne woonunits komen in de plaats van de huidige 260 woonunits, die verouderd zijn.

 • Geen naamswijziging kunstacademie

  18 april 2018

  Afgelopen maandag publiceerde de Limburger een artikel over een vermeende naamswijziging van de kunstacademie Maastricht in de papieren en online editie. Dit bericht is onjuist. De krant baseerde zich op een persbericht dat zij hierover ontvangen had.

 • Zuyd Hogeschool introduceert 120 meisjes in techniek

  10 april 2018

  De technische, bèta en ICT- opleidingen van Zuyd Hogeschool openen tijdens Girlsday 2018 op 12 april hun deuren voor 120 meisjes van het Charlemagne College uit Landgraaf en het Connect College uit Echt om hen kennis te laten maken met de werelden van de techniek.

 • Taalstrijd Nederland-België bij Vertaalacademie met Het Groot Dictee

  28 maart 2018

  Op donderdag 29 maart kruisen Nederlandse studenten en docenten van de Vertaalacademie Maastricht de degens met Vlaamse (ver)taalstudenten en -docenten van de Universiteit Antwerpen tijdens Het Groot Dictee. Het wordt een klassieke (spelling)Derby der Lage Landen, met als inzet een wisseltrofee voor de beste speller in de Nederlandse taal. Met Het Groot Dictee vestigen de 160 deelnemers de aandacht op de schoonheid en, tegelijkertijd, ‘teloorgang’ van de Nederlandse taal. Het Groot Dictee wordt geschreven en voorgelezen door auteur Ronald Giphart: “Taal is het wezen van het menselijk bestaan. We parlevinken, klessebessen en causeren er lustig op los: wat een plezier de taal ons biedt!”.

 • Documentaire over autismerobot van Zuyd Hogeschool op NPO2 en in de Domijnen

  20 maart 2018

  De documentaire Scenario's voor een normaal leven vertelt het verhaal over Jonathan. Jonathan (8) is een lief maar moeilijk kind. Hij heeft ASS (autisme spectrum stoornis) waardoor hij niet in staat is om met andere mensen om te gaan. Met zijn ongeremde enthousiasme schrikt hij iedereen af. Jonathan leeft daardoor volstrekt geïsoleerd van zijn leeftijdsgenoten. Hij is overgevoelig voor lawaai en raakt compleet overstuur bij harde en onverwachte geluiden. Zijn ouders en hulpverleners proberen hem zo goed mogelijk te helpen maar niets lijkt te werken. De film wordt op 4 april uitgezonden op NPO 2 en op 22 en 23 maart in Filmhuis De Domijnen in Sittard.

 • Reactie Zuyd Hogeschool inzake berichtgeving HOVO

  19 maart 2018

  De afgelopen week is in enkele media een aantal onjuistheden gepubliceerd en uitgezonden ten aanzien van de activiteiten van HOVO (hoger onderwijs voor ouderen) en de rol van Zuyd Hogeschool hierin. Zuyd hecht eraan om de feiten weer te geven en de zaken in het juiste perspectief te plaatsen.

 • Zuyd Hogeschool uitblinker in de Keuzegids Masters 2018

  08 maart 2018

  Zuyd Hogeschool wordt gekwalificeerd als “uitblinker” in de Keuzegids Masters 2018. Twee van de zeven beoordeelde opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ ontvangen: Architectuur en Scientific Illustration. De 104 punten die de opleiding Scientific Illustration heeft gekregen betekent de hoogste score van alle hbo-masteropleidingen in Nederland. Met een overall puntentotaal van 68 behaalt Zuyd veruit de hoogste score van alle algemene hbo-instellingen die masteropleidingen aanbieden. Daarmee laat Zuyd instellingen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Avans en Inholland achter zich. Alleen Artez – een hogeschool speciaal voor de kunsten in het oosten van het land en eveneens “uitblinker” volgens de Keuzegids – scoort met een overall puntentotaal van 69 licht hoger dan Zuyd.

 • Bedrijfseconomie Zuyd Hogeschool viert 50e verjaardag en ziet bloeiende arbeidsmarkt

  08 maart 2018

  Vacatures voor financieel specialisten blijken ook in Limburg steeds moeilijker te vervullen door het bedrijfsleven, vooral vacatures op hbo- en wo-niveau. Dit blijkt uit een inventarisatie door de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy van Zuyd Hogeschool en uit gegevens van het UWV. Bovendien blijkt dat, in tegenstelling tot wat soms beweerd wordt, het beroep van accountant en controller niet verdwijnt maar verandert. De opleiding Bedrijfseconomie – voorheen onderdeel van de HEAO Sittard – viert donderdag 8 maart haar 50-jarig bestaan.

 • Onderzoek Toneelacademie Maastricht

  21 december 2017

  Het onderzoek naar mogelijk ongewenst gedrag van een docent op de Toneelacademie Maastricht zal naar verwachting in de loop van januari 2018 zijn afgerond.

 • Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2017 uitgereikt

  08 december 2017

  MAASTRICHT – Op donderdag 7 december is voor de derde keer de Maastrichtse Mensenrechtenprijs uitgereikt, met als thema Artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Eenieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst. De uitreiking vond dit jaar plaats op het ROC Leeuwenborgh in Maastricht. De winnaars in de categorie t/m 17 jaar waren Cathy, Cayou, Iris en Jill, die poëzie voordroegen. De categorie vanaf 18 jaar werd gewonnen door Femke Triepels en Michelle Geraets, die poëzie combineerden met dans.