Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Persberichten

 • Deeltijd Social Work maakt pas op de plaats met experiment

  06 juli 2018

  De deeltijdopleiding Social Work zal in september niet starten met een nieuwe groep studenten. De deeltijdopleiding maakt onderdeel uit van het Experiment Flexibilisering deeltijd van de Rijksoverheid.

 • EU-referendum hoeft speelruimte regering niet te beperken

  03 juli 2018

  Economisch en politieke klimaat belangrijke succesfactoren

  EU-gerelateerde referenda in Europa worden vooral gewonnen bij economische voorspoed en ook wanneer sprake is van een eensgezinde meerderheidsregering. In het geval van een verslechterende economische situatie worden referenda alleen dan gewonnen wanneer de betreffende regering recentelijk is aangetreden én er brede consensus heerst onder de politieke elite van het land ten aanzien van het voorgestelde Europese beleid. Dit blijkt uit het promotieonderzoek ‘Ruling the Referendum? European Integration Challenged by Direct Democracy’ van Joost van den Akker, verricht aan de Universiteit Twente.

 • Hogescholen introduceren nieuwe opleidingsnaam Vaktherapie

  04 juni 2018

  Net als alle overige hbo-opleidingen in Nederland verandert Zuyd Hogeschool de naam van de hbo-opleiding Creatieve Therapie in Vaktherapie. Hiermee wordt Vaktherapie de nieuwe overkoepelende benaming voor de opleidingsrichtingen: beeldende therapie, dramatherapie, muziektherapie, danstherapie, speltherapie en psychomotorische therapie. Voor deze naamswijziging is gekozen omdat de nieuwe naam beter aansluit op het werkveld waar de term vaktherapie al enige tijd gangbaar is. Zuyd Hogeschool wil hiermee de expertise van de vaktherapeutische professional eenduidig en sterker neerzetten.

 • Limburgse werkgevers: forse impact van digitalisering op werkzaamheden

  29 mei 2018

  Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van hun eigen medewerkers. Meer dan ooit is er aandacht voor de impact van digitalisering op de werkzaamheden. De digitale vaardigheden van werknemers in de niet-commerciële sector blijven echter achter bij de commerciële sector. Dit blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor Limburg 2018, het jaarlijkse onderzoek onder Limburgse werkgevers naar sociale innovatie. Aan het onderzoek, dat is uitgevoerd door het lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van Universiteit Maastricht in samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging, nam een recordaantal van 201 Limburgse organisaties deel. De Monitor is op 29 mei overhandigd aan Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Werk en Welzijn.

 • Werken aan herbestemming leegstaand kloostermonument tijdens Week van het Lege Gebouw

  23 mei 2018

  Van 24 tot en met 28 mei vindt in het beroemde kloostercomplex Abdij Rolduc in Kerkrade de zesde editie plaats van de Week van het Lege Gebouw. Circa vijftig studenten van verschillende hogescholen en universiteiten verblijven en werken gedurende vijf dagen in het kloostercomplex met als doel een haalbare herbestemming te bedenken en uit te werken voor het leegstaande deel van het complex.

 • Overeenkomst nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht

  18 april 2018

  Zuyd Hogeschool en projectontwikkelaar MA Hotelschool Develop, een samenwerkingsverband tussen Adhara en Mavin, hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsstudenten op de campus van Hotel Management School Maastricht (de Hotelschool). De nieuwbouw draagt eraan bij dat de Hotelschool, die onderdeel is van Zuyd, ook in de toekomst een leidende rol blijft spelen in het opleiden van professionals voor de nationale en internationale hotel- en hospitality-industrie. De nieuwe, moderne woonunits komen in de plaats van de huidige 260 woonunits, die verouderd zijn.

 • Geen naamswijziging kunstacademie

  18 april 2018

  Afgelopen maandag publiceerde de Limburger een artikel over een vermeende naamswijziging van de kunstacademie Maastricht in de papieren en online editie. Dit bericht is onjuist. De krant baseerde zich op een persbericht dat zij hierover ontvangen had.

 • Zuyd Hogeschool introduceert 120 meisjes in techniek

  10 april 2018

  De technische, bèta en ICT- opleidingen van Zuyd Hogeschool openen tijdens Girlsday 2018 op 12 april hun deuren voor 120 meisjes van het Charlemagne College uit Landgraaf en het Connect College uit Echt om hen kennis te laten maken met de werelden van de techniek.

 • Taalstrijd Nederland-België bij Vertaalacademie met Het Groot Dictee

  28 maart 2018

  Op donderdag 29 maart kruisen Nederlandse studenten en docenten van de Vertaalacademie Maastricht de degens met Vlaamse (ver)taalstudenten en -docenten van de Universiteit Antwerpen tijdens Het Groot Dictee. Het wordt een klassieke (spelling)Derby der Lage Landen, met als inzet een wisseltrofee voor de beste speller in de Nederlandse taal. Met Het Groot Dictee vestigen de 160 deelnemers de aandacht op de schoonheid en, tegelijkertijd, ‘teloorgang’ van de Nederlandse taal. Het Groot Dictee wordt geschreven en voorgelezen door auteur Ronald Giphart: “Taal is het wezen van het menselijk bestaan. We parlevinken, klessebessen en causeren er lustig op los: wat een plezier de taal ons biedt!”.

 • Documentaire over autismerobot van Zuyd Hogeschool op NPO2 en in de Domijnen

  20 maart 2018

  De documentaire Scenario's voor een normaal leven vertelt het verhaal over Jonathan. Jonathan (8) is een lief maar moeilijk kind. Hij heeft ASS (autisme spectrum stoornis) waardoor hij niet in staat is om met andere mensen om te gaan. Met zijn ongeremde enthousiasme schrikt hij iedereen af. Jonathan leeft daardoor volstrekt geïsoleerd van zijn leeftijdsgenoten. Hij is overgevoelig voor lawaai en raakt compleet overstuur bij harde en onverwachte geluiden. Zijn ouders en hulpverleners proberen hem zo goed mogelijk te helpen maar niets lijkt te werken. De film wordt op 4 april uitgezonden op NPO 2 en op 22 en 23 maart in Filmhuis De Domijnen in Sittard.