Voor bedrijven
Stages en afstuderen

Stages en afstuderen

U zoekt een stagiair voor uw organisatie om een opdracht uit te voeren? Jaarlijks lopen circa 7000 studenten van Zuyd hun stage bij een bedrijf of instelling. Ze werken mee of doen onderzoek en vooral: ze kijken met een frisse blik in uw organisatie rond. Meld uw stage-opdracht ruim voor de startdatum aan. Voor algemene informatie kunt u terecht bij het Kennis- en Informatiecentrum.

Aanmelden stageplaats

U kunt via een online formulier uw stageplaats bij ons aanmelden. Daarna bekijkt de stagecoördinator of de stage voldoet aan alle criteria. Na goedkeuring wordt de stage bekendgemaakt bij de studenten.

Meld uw stageplaats aan

Studenten lopen tijdens verschillende fasen van hun studie stage. Denk aan een oriëntatiestage waarin u een stagiair kunt laten meedraaien in het operationele proces van uw organisatie. De beroepsopleidende stage is een meewerkstage. De student werkt gedurende deze periode een aantal dagen per week in uw bedrijf. De afstudeerstage staat in het teken van het oplossen van een actueel praktijkgericht vraagstuk. Deze afstudeerstage bestaat uit een meewerkstage en een (door het stagebedrijf verstrekte) opdracht. 

Bekijk het overzicht voor meer informatie over de opleidingen. 

Procedure en criteria

Zoekt u een stagiair? Of heeft u een interessante praktijkopdracht, bijbaan of vacature? Neem dan contact op met het Kennis- en Informatiecentrum (KIC) via het online formulier.

Houd er rekening mee dat de inzet van studenten niet kan worden gegarandeerd. Verzoeken voor een stagiair en praktijkopdrachten worden beoordeeld door de betreffende opleiding. Studenten kiezen hun stageplek onder andere uit dit aanbod. Het is dus mogelijk dat niet voor uw opdracht gekozen wordt.

Daarnaast is de inzet van een student afhankelijk van de beschikbare capaciteit in een bepaalde periode, de onderwijskundige eisen en de inhoud van uw vraag. U wordt gedurende het hele proces hierover op de hoogte gehouden.

Criteria
Opleidingen formuleren verschillende criteria waaraan een stageplaats moet voldoen. We publiceren binnenkort het overzicht met criteria voor een stagebedrijf per opleiding.