Voor bedrijven
Projecten en opdrachten

Projecten en opdrachten

Opdracht, stage of onderzoek? Er zijn verschillende opties mogelijk om met onze studenten en docenten samen te werken. We overleggen graag wat goed bij jouw organisatie en ons onderwijs past.

Opdracht aanmelden

Vul het online formulier om een opdracht bij ons aan te melden.

Inzet vanuit school

Onze studenten werken bij Zuyd aan de opdracht van jouw organisatie. Dit kan op verschillende manieren:  

  • Casestudy: een docent legt de vraag aan onze studenten voor. Zij gaan vervolgens aan de slag met een oplossing, die ze presenteren aan jou als opdrachtgever. Deze samenwerking is altijd in nauw overleg met docenten. Duur: 10 weken. 
  • Projectgroep: we leggen de opdracht voor aan een groep studenten van een passende opleiding. De groep werkt onder begeleiding van een docent aan de oplossing. Meestal doen zij dat vanuit Zuyd. Als opdrachtgever lever je de input en kijk je mee met de uitvoering. Duur: 10 of 20 weken. 
  • Minor: minoren hebben specifieke thema’s. Het is daarom belangrijk dat de opdracht hierop aansluit. We leggen de opdracht voor aan een groep studenten uit verschillende opleidingen. De groep werkt onder begeleiding van een docent aan de oplossing. Meestal doen zij dat vanuit Zuyd. Als opdrachtgever lever je de input en kijk je mee met de uitvoering. Duur: 10 of 20 weken. 

Inzet door onderzoeker of docent

Liever aan de slag met onze onderzoekers en docenten? Dat kan ook! Zij beschikken over uitgebreide en praktijkgerichte kennis. Samen bekijken jullie of de vraag past in de onderzoekslijnen van Zuyd. Is dat niet zo, dan kijken we naar de mogelijkheden om nieuw onderzoek te doen. En welke subsidiemogelijkheden er mogelijk zijn.  

Gebruik van onze fieldlabs

Zuyd beschikt over verschillende fieldlabs – Zuyd Labs – waar onze studenten in een veilige omgeving leren en experimenteren. Studenten en docenten gaan in de fieldlabs ook aan de slag met externe opdrachten. Past dit bij jouw opdracht en organisatie? Overleg met onze docenten hoe, wanneer en tegen welke kosten we de opdracht uit kunnen voeren. 

Hoe werkt het

Soms is een (onderzoeks)vraag behoorlijk complex. Of juist nog niet helder genoeg. Neem dan eerst even contact op. Samen kijken we dan wat nodig is om met de juiste personen en kennis van Zuyd aan de slag te gaan. Alles duidelijk en naar wens? Dan zetten we de opdracht uit binnen Zuyd. 

Is de opdracht of vraag juist heel duidelijk en weet je precies waarnaar je op zoek bent? Dien de onderzoeksvraag dan bij ons in. We kijken ernaar en plaatsen hem vervolgens op ons interne platform Career Services. Studenten kijken hier regelmatig op en nemen zelf contact met je op als ze aan de slag willen. Goed om te weten: deze dienst is helemaal gratis. 

Na goedkeuring plaatsen we je (afstudeer)stage- of projectopdracht op het platform Career Services. Daar blijft je vraag  2 maanden zichtbaar. Na die 2 maanden kun je je vraag nogmaals publiceren of deze sluiten. Natuurlijk kun je altijd je vraag sluiten. De medewerkers van ons Kennis- en Informatiecentrum van Zuyd doen dit graag voor je. Als je een account hebt, kun je dit zelf doen.  

Elke vraag die we ontvangen, bekijken we op inhoudelijke criteria en op samenwerkingsmogelijkheden. Op grond van deze beoordeling kunnen wij een vraag weigeren. Houd er rekening mee dat we geen inzet kunnen garanderen. Inzet is onder andere afhankelijk van beschikbare capaciteit, planning, onderwijskundige criteria in relatie tot de vraag en natuurlijk de vrije keuze van de student.

Lees meer Lees minder

Account Career Services
Met een account voor Career Services maak je makkelijk een bedrijfsprofiel aan, voeg je opdrachten toe en zoek je studenten. Kijk voor meer informatie bij Mijn account

Meer weten? 

Bel ons: 088 – 989 3000. Onze medewerkers helpen je graag!