De toekomst van voedsel is de afgelopen 10 jaar veel besproken. Het is belangrijk en er is duidelijke richting nodig. Dat blijkt uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030. Van de 17 doelen hebben er 12 direct te maken met voedsel. Dit gaat over gezondheid van consumenten, voedzaam eten, voedselproductie en verspilling.
We leven in een tijd waarin verandering in ons voedselgebruik en de voedselindustrie dringender is dan ooit. Dit werd duidelijk tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie. De pandemie bracht grote problemen, maar zorgde ook voor nieuwe innovaties in de voedselservice. Voor veel mensen had dit grote gevolgen: consumptiegedrag veranderde, bedrijven sloten en mensen raakten werkloos. Tegelijkertijd is dit een kans om onze industrieën radicaal te vernieuwen en duurzamer te maken.
We leven in een tijd waarin de noodzaak tot verandering en transformatie van onze voedselconsumptie en de toeleveringssectoren urgenter is dan ooit tevoren. Deze urgentie wordt duidelijk zichtbaar wanneer we kijken naar de impact van de wereldwijde COVID-19-pandemie, die verwoestende omstandigheden heeft veroorzaakt, maar tegelijkertijd ook nieuwe innovaties in de wereldwijde voedselservice-industrie heeft aangewakkerd. Voor veel belanghebbenden heeft dit ingrijpende gevolgen gehad: van het beperken en aanpassen van consumptiegedrag tot het sluiten van bedrijven en het verlies van werkgelegenheid. Terwijl we volharden in deze uitdagende periode, vormt dit ook een moment en een kans voor radicale innovatie richting een duurzamere toekomst voor onze industrieën.