Trots op onze opleidingen
Trots

Kwaliteit van ons onderwijs

Zuyd staat voor kwalitatief onderwijs en voor passie voor de ontwikkeling van onze student. Dat vinden wij niet alleen zelf, maar dat vinden ook onze studenten. Al jaren op rij staan diverse Zuyd-opleidingen in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de bovengemiddelde persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Daarnaast waarderen studenten het dat het onderwijs van Zuyd stevig verankerd is in de praktijk en dat ons onderzoek goed verankerd is in het onderwijs. Bij Zuyd ben je geen nummer, maar draait het om jóuw ontwikkeling. Daar zijn wij trots op!

Topopleidingen

Elf opleidingen zijn volgens de Keuzegids hbo 2024 ‘excellent’ en krijgen daarom het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Je vindt ze hieronder:

Beste grote hogeschool – derde plaats

De Keuzegids hbo maakt ook een ranking van hogescholen. Deze is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen. In de ranking van grote hogescholen eindigde Zuyd op de derde plaats. Een grote hogeschool wil zeggen dat deze opleidingen aanbiedt in minimaal 9 van de 10 studierichtingen uit de Keuzegids. 

Wat is de Keuzegids?
De Keuzegids hbo wordt jaarlijks uitgebracht voor hbo-studiekiezers. In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Een belangrijke bron voor de ranking is de Nationale Studenten Enquête. Daarin kunnen studenten hun mening geven over hun opleiding. Ook de studiesuccescijfers worden meegenomen in de beoordeling van de Keuzegids. 


 

Kwaliteitsafspraken

Zuyd werkt voortdurend aan de verbetering van haar onderwijs. Zij maakt hierover kwaliteitsafspraken met de overheid. Het Kwaliteitsplan 2019-2024 omvat onder andere de begeleiding van studenten tijdens de eerste honderd dagen, stages en bij de eindfase van hun studie. Ook investeert Zuyd in faciliteiten voor studenten om multidisciplinair samen te werken. En daarnaast in het inrichten van digitale toetsvoorzieningen en nieuwe doorstroomprogramma’s naar vervolgonderwijs. Het behoud van onze kleinschaligheid is voor ons erg belangrijk. Lees meer over de kwaliteitsafspraken van Zuyd.