Op onze opleidingen
Trots

Kwaliteit van ons onderwijs

Zuyd staat voor kwalitatief onderwijs en voor passie voor de ontwikkeling van onze student. Dat vinden wij niet alleen zelf, maar dat vinden ook onze studenten. Al jaren op rij staan diverse Zuyd-opleidingen in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de bovengemiddelde persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Daarnaast waarderen studenten het dat het onderwijs van Zuyd stevig verankerd is in de praktijk en dat ons onderzoek goed verankerd is in het onderwijs. Bij Zuyd ben je geen nummer, maar draait het om jóuw ontwikkeling. Daar zijn wij trots op!

Topopleidingen

Negen opleidingen zijn volgens de Keuzegids hbo 2022 ‘excellent’ en krijgen daarom het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dat is een fors aantal, zowel in absolute als relatieve zin. Van die negen Topopleidingen die je hieronder vindt, staan de eerste vijf bovendien op de eerste plaats binnen hun categorie:

Top 3

Vijf andere opleidingen eindigden binnen hun categorie in de top 3 van Nederland. Dat zijn

Hiermee behoren 14 van de 31 Zuyd opleidingen die de Keuzegids hbo 2022 beoordeelde, binnen hun categorie tot de landelijke top 3.  Lees het nieuwsbericht hierover.

Beste grote hogeschool – derde plaats

De Keuzegids hbo maakt ook een ranking van hogescholen. Deze is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen. In de ranking van grote hogescholen eindigde Zuyd op de derde plaats. Een grote hogeschool wil zeggen dat deze opleidingen aanbiedt in minimaal 9 van de 10 studierichtingen uit de Keuzegids. Lees het nieuwsbericht hierover.

Wat is de Keuzegids?
De Keuzegids hbo wordt jaarlijks uitgebracht voor hbo-studiekiezers. In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Een belangrijke bron voor de ranking is de Nationale Studenten Enquête. Daarin kunnen studenten hun mening geven over hun opleiding. Ook de studiesuccescijfers worden meegenomen in de beoordeling van de Keuzegids. Lees hier meer over de Keuzegids. 

Kwaliteitsafspraken

Zuyd werkt voortdurend aan de verbetering van haar onderwijs. Zij maakt hierover kwaliteitsafspraken met de overheid. Het Kwaliteitsplan 2019-2024 omvat onder andere de begeleiding van studenten tijdens de eerste honderd dagen, stages en bij de eindfase van hun studie. Ook investeert Zuyd in faciliteiten voor studenten om multidisciplinair samen te werken. En daarnaast in het inrichten van digitale toetsvoorzieningen en nieuwe doorstroomprogramma’s naar vervolgonderwijs. Het behoud van onze kleinschaligheid is voor ons erg belangrijk. Lees meer over de kwaliteitsafspraken van Zuyd.

Pareltjes

De kwaliteit van Zuyd wordt gerealiseerd door onze docenten, lectoren, medewerkers, partners en ook onze studenten. Zij werken dagelijks met passie aan de ontwikkeling van de student en van de regio. En die inzet resulteert in tal van mooie pareltjes. Lees hier alles over de pareltjes van Zuyd