Hotel Management
Hotel Management

Hotel Management

Hou je van organiseren en uitdagingen? Wil je een (internationaal) team aansturen en lijkt het je interessant om nieuwe inzichten op te doen in de gastvrijheidsindustrie? Op de Hotel Management School Maastricht richt je je op innovaties en de ontwikkeling van de ‘World of Hospitality’. Je volgt een sterk economisch en business gefocust lesprogramma, met vakken als management accounting, statistiek en financieel management.

Je kunt de opleiding in het Nederlands of in het Engels volgen. Beide programma's zijn kleinschalig en intensief. In het Engelstalige programma maak je deel uit van een internationale groep.

Het eerste jaar woon je in de Student Residence. Je praktische vaardigheden ontwikkel je in het Teaching Hotel. Vanaf de eerste dag word je opgenomen in een wereldwijd netwerk dat je gedurende je hele carrière tot voordeel zal zijn.
 

  • Locatie Maastricht
  • Duur 4 jaar, start in sept. en feb.
  • Taal Keuze: Nederlands of Engels
Uniek is het Teaching Hotel, gerund door studenten en gevestigd in een middeleeuws kasteel in een park bij de school. Daar kun je als eerstejaars veel praktische ervaring opdoen.  

De opleiding in beeld

Over de opleiding

Over de opleiding

Internationaal

Vanaf het begin van de opleiding werk je in teams met studenten uit verschillende landen, vaak met heel verschillende culturele achtergronden. Je wordt aangemoedigd die verschillen te bestuderen en erover te lezen.

Wonen op de campus

Op het schoolterrein ligt de studentencampus waar je als eerstejaars woont. Dat is heel gezellig wonen en je werkt er aan je sociale en praktische vaardigheden. Je hebt op de campus een eigen gemeubileerde kamer met eigen badkamer. Voor lunch en diner kun je terecht in studentenrestaurant Refresh. Doordat je samenleeft met je medestudenten, sluit je hier vriendschappen voor het leven.

Nederlands of Engels

Omdat je wordt voorbereid op een internationale carrière kun je ervoor kiezen om alle lessen in het Engels te volgen. Je kunt ook de eerste twee jaar in het Nederlands doen. In het derde jaar schakel je gaandeweg over op het Engels.

Collegegeld en overige kosten

Voor elk studiejaar dat je bij ons studeert, betaal je collegegeld. Je collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleiding. Voor deze opleiding is het collegegeld hoger dan gebruikelijk vanwege het kleinschalige en intensieve onderwijs. 

Meer informatie over de opleiding Hotel Management aan de Hotel Management School Maastricht vind je op hun eigen website.

  • In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. 

    • Bekijk de actuele OER

Hotel Management School Maastricht
Bethlehemweg 2
6222 BM Maastricht