Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Zuyd-docent lanceert boek over zorg en welzijn in veranderende maatschappij

  17 mei 2018

  Hoe kunnen sociale professionals in tijden van transitie en transformatie van het sociale domein trouw blijven aan de eigen kernwaarden? Zuyd-docent Carin Wevers gaat hier uitgebreid op in, in haar boek ‘Kan ik daar wat aan doen?’ dat recent is verschenen.

 • Lancering Zuyd Unlimited

  17 mei 2018

  Vandaag ploft de eerste editie van Zuyd Unlimited op de virtuele deurmat van ongeveer 5.000 mensen. Zuyd Unlimited is ons nieuwe online magazine waarin we laten zien hoe we bijdragen aan de ontwikkeling van (aanstaande) professionals en aan de ontwikkeling van de Brightlandsregio.

 • Uitreiking YEZ award 2018

  16 mei 2018

  De YEZ award (Young Entrepreneurs Zuyd) 2018 wordt uitgereikt op 10 juli 2018. Het is een jaarlijkse prijs voor de beste studentondernemer van Zuyd Hogeschool.

 • Studenten Zuyd Hogeschool in actie voor Alpe d'Huzes

  09 mei 2018

  Circa veertig fysiotherapiestudenten van Zuyd Hogeschool komen ook dit jaar in actie voor Alpe d’Huzes. Zij maken onderdeel uit van het medisch team in Frankrijk dat deelnemers fysiek en mentaal bijstaat. In mei organiseren de studenten diverse sponsoractiviteiten in Heerlen, Brunssum en Meijel voor deelname en voor het goede doel KWF. Alpe d’Huzes 2018 vindt op 6 en 7 juni plaats. Ieder jaar vertrekt een groep studenten fysiotherapie van Zuyd naar Frankrijk om medische ondersteuning aan de deelnemers aan Alpe d’Huzes te bieden.

 • Zuyd Hogeschool helpt tekort IT-specialisten in Vlaanderen-Nederland weg te werken

  07 mei 2018

  Zuyd Hogeschool werkt nauw samen met andere onderwijsinstellingen, bedrijven, gemeenten en campussen uit de regio Vlaanderen-Nederland in het internationale omscholingsprogramma Train4SmartServices om pas afgestudeerden of werkenden in (om) te scholen voor een baan in de ICT en Smart Services. Het opleidingsprogramma creëert meer baanzekerheid voor werknemers en pakt het ICT-tekort voor werkgevers aan in de regio België en Nederland.

 • 110 ICT-studenten delen passie tijdens driedaagse ZuydLAN-party

  26 april 2018

  ZuydLAN is inmiddels een begrip geworden. Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 mei is het Atrium van Zuyd Hogeschool, op locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen weer gevuld met gamende ICT-studenten en overige geïnteresseerden. De 9e editie van ZuydLAN, een LAN-party georganiseerd door en voor studenten van de opleiding ICT van Zuyd Hogeschool (en een aantal alumni), belooft weer een groot succes te worden.

 • Zuyd Hogeschool en Limburgse Werkgevers Vereniging intensiveren samenwerking

  26 april 2018

  Zuyd Hogeschool en de Limburgse Werkgevers Vereniging intensiveren hun samenwerking en zijn daartoe een sponsorovereenkomst aangegaan. De overeenkomst is 26 april bij Zuyd in Heerlen ondertekend door Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd, en Huub Narinx, algemeen directeur van de LWV.

 • Conferentie Bruggen Bouwen inspireert tot interprofessionele samenwerking

  19 april 2018

  Op dinsdag 5 juni organiseren docenten van Zuyd Hogeschool en docenten van een aantal andere hogescholen een middag met inspirerende sessies en interactieve workshops over het thema interprofessioneel onderwijs en samenwerken. Via deze conferentie willen zij hun jarenlange ervaringen en expertise op het gebied van interprofessioneel onderwijs graag delen met andere docenten, studenten en professionals. U bent van harte welkom om de conferentie bij te wonen.

 • Overeenkomst nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht

  18 april 2018

  Zuyd Hogeschool en projectontwikkelaar MA Hotelschool Develop, een samenwerkingsverband tussen Adhara en Mavin, hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsstudenten op de campus van Hotel Management School Maastricht (de Hotelschool). De nieuwbouw draagt eraan bij dat de Hotelschool, die onderdeel is van Zuyd, ook in de toekomst een leidende rol blijft spelen in het opleiden van professionals voor de nationale en internationale hotel- en hospitality-industrie. De nieuwe, moderne woonunits komen in de plaats van de huidige 260 woonunits, die verouderd zijn.

 • Geen naamswijziging kunstacademie

  18 april 2018

  Afgelopen maandag publiceerde de Limburger een artikel over een vermeende naamswijziging van de kunstacademie Maastricht in de papieren en online editie. Dit bericht is onjuist. De krant baseerde zich op een persbericht dat zij hierover ontvangen had.

 • Student Company naar halve finale Jong Ondernemen

  12 april 2018

  Zeven tweedejaars studenten van de opleiding Engineering van Zuyd Hogeschool hebben op 7 april de regiofinale Jong Ondernemen gewonnen met hun studentbedrijf ‘Protagonist’. Zodoende gaan ze door naar de halve finale op 18 mei in Amsterdam. Daar strijden de beste Student Companies om een plekje in de nationale finale op 11 juni 2018.

 • Zuyd Hogeschool introduceert 120 meisjes in techniek

  10 april 2018

  De technische, bèta en ICT- opleidingen van Zuyd Hogeschool openen tijdens Girlsday 2018 op 12 april hun deuren voor 120 meisjes van het Charlemagne College uit Landgraaf en het Connect College uit Echt om hen kennis te laten maken met de werelden van de techniek.

 • Tiny Forest van studenten bouwkunde officieel geopend

  09 april 2018

  Op vrijdag 6 april opende het Tiny Forest aan de Sittarderweg in Heerlen. Dit project is bedacht door de (inmiddels ex-)studenten van Zuyd Hogeschool bouwkunde Job van Kerkom, Lawrence Meulenhoff en Nirel Beckers.

 • Ligne van Zuyd genomineerd voor Gouden Piramide

  09 april 2018

  Het Lignegebouw in Sittard is genomineerd voor de Gouden Piramide. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan inspirerende projecten in de architectuur en gebiedsontwikkeling. Rijksbouwmeester Floris Alkemade is erg te spreken over de nieuwbouw in de Sittardse binnenstad waar Zuyd Hogeschool mede gebruik van maakt.

 • Zuyd-studenten bezorgen dementerende ouderen A Wonderful Day

  05 april 2018

  ‘A Wonderful Day’, dat bezorgden zes studenten van Zuyd Hogeschool een dertigtal dementerende ouderen in zorgcentrum Glana in Geleen, op donderdag 5 april. Mantelzorgers hebben het vaak te druk met werk en gezin, waardoor er vaak weinig tijd is om aan oma of opa te besteden. De studenten van de opleiding People and Business Management van Zuyd herkennen dit uit eigen ervaring. Voor hun minorproject Wonderful Day kozen ze ervoor om hier iets mee te doen, en dan specifiek gericht op dementerende ouderen.

 • CRDL wint de vakjuryprijs van Zorginnovatie.nl

  29 maart 2018

  Tijdens het Health Valley Event op 15 Maart 2018 in het CineMec Nijmegen, is de CRDL (cradle) door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. In januari heeft EIZT, het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd Hogeschool, de CRDL voorgedragen voor deze prestigieuze prijs.

 • Taalstrijd Nederland-België bij Vertaalacademie met Het Groot Dictee

  28 maart 2018

  Op donderdag 29 maart kruisen Nederlandse studenten en docenten van de Vertaalacademie Maastricht de degens met Vlaamse (ver)taalstudenten en -docenten van de Universiteit Antwerpen tijdens Het Groot Dictee. Het wordt een klassieke (spelling)Derby der Lage Landen, met als inzet een wisseltrofee voor de beste speller in de Nederlandse taal. Met Het Groot Dictee vestigen de 160 deelnemers de aandacht op de schoonheid en, tegelijkertijd, ‘teloorgang’ van de Nederlandse taal. Het Groot Dictee wordt geschreven en voorgelezen door auteur Ronald Giphart: “Taal is het wezen van het menselijk bestaan. We parlevinken, klessebessen en causeren er lustig op los: wat een plezier de taal ons biedt!”.

 • eHealth vergroot zelfredzaamheid burgers volgens inaugurerend lector Zorg op Afstand

  27 maart 2018

  eHealth is een essentiële schakel in het verhogen van eigen regie, zelfmanagement en vitaliteit van burgers, volgens Marieke Spreeuwenberg, die op 28 maart 2018 inaugureert tot lector Zorg op Afstand van Zuyd Hogeschool.

 • Guido Wolfs benoemd tot directeur Onderwijs en Onderzoek

  27 maart 2018

  Per 1 juli 2018 heeft het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool dr. Guido Wolfs (1961) benoemd tot directeur van de dienst Onderwijs & Onderzoek. Sinds oktober vorig jaar fungeert Wolfs al als waarnemend directeur Onderwijs & Onderzoek bij Zuyd.

 • Documentaire over autismerobot van Zuyd Hogeschool op NPO2 en in de Domijnen

  20 maart 2018

  De documentaire Scenario's voor een normaal leven vertelt het verhaal over Jonathan. Jonathan (8) is een lief maar moeilijk kind. Hij heeft ASS (autisme spectrum stoornis) waardoor hij niet in staat is om met andere mensen om te gaan. Met zijn ongeremde enthousiasme schrikt hij iedereen af. Jonathan leeft daardoor volstrekt geïsoleerd van zijn leeftijdsgenoten. Hij is overgevoelig voor lawaai en raakt compleet overstuur bij harde en onverwachte geluiden. Zijn ouders en hulpverleners proberen hem zo goed mogelijk te helpen maar niets lijkt te werken. De film wordt op 4 april uitgezonden op NPO 2 en op 22 en 23 maart in Filmhuis De Domijnen in Sittard.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed