Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Promotie op klinische besluitvorming rondom zwangeren met obesitas

  24 mei 2017

  Op 31 mei 2017 verdedigt Darie Daemers, docent en onderzoeker haar proefschrift ‘Calibrating care in midwifery: weighing the evidence on weight and weight gain for pregnant women’ aan de Universiteit Maastricht.

 • Zuyd financieel gezond

  24 mei 2017

  Op de site van 1Limburg verscheen dinsdag 24 mei jl. een nieuwsbericht op basis van een interne mededeling van Zuyd over uitstaande vacatures. Dit nieuwsbericht is – soms in zijn geheel, soms in aangepaste vorm – overgenomen door enkele andere nieuwssites. Helaas geeft de externe berichtgeving een vertekende en onjuiste weergave van onze interne mededeling en is Zuyd niet gehoord over de inhoud voorafgaand aan publicatie. De (oorspronkelijke) kop van het nieuwsbericht op 1Limburg suggereert dat de hogeschool kampt met financiële problemen door de daling van het aantal studenten. Dit is niet het geval.

 • Astrid Merkx promoveert op balans in gewicht tijdens zwangerschap

  18 mei 2017

  Op vrijdag 19 mei 2017 verdedigt Astrid Merkx, docent en onderzoeker bij de Academie Verloskunde Maastricht (Faculteit Gezondheidszorg) haar proefschrift ‘In search of balance, promoting healthy gestational weight gain’ aan de Universiteit Maastricht.

 • Zuyd partner in nieuw keurmerk veiligheid studentenpanden

  15 mei 2017

  Een studentenpand in het centrum van Maastricht kreeg op vrijdag 12 mei 2017 het eerste Keurmerk Prettig Wonen. Dit nieuwe keurmerk laat huurders in één oogopslag zien dat de woning in orde is qua brand- en inbraakveiligheid en dat de verhuurder betrouwbaar en goed bereikbaar is. Zuyd is een van de partners in de stichting achter dit nieuwe keurmerk. De komende maanden worden nog tientallen keurmerken uitgereikt. Hiermee loopt Maastricht landelijk voorop als het gaat om de veiligheid van studentenpanden en de bewoners daarvan.

 • Limburgse werkgevers blijven investeren in talentontwikkeling medewerkers

  12 mei 2017

  Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van het talent van hun eigen medewerkers. Tegelijkertijd blijft de aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de oudere medewerker nog steeds achter. Dit blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor Limburg 2017, het jaarlijkse onderzoek onder Limburgse werkgevers naar sociale innovatie. Aan het onderzoek, dat is uitgevoerd door het lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van Maastricht University in samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging, nam een recordaantal van 193 Limburgse organisaties deel. Dit is een stijging van 22 procent vergeleken met het onderzoek uit 2016. De Monitor is overhandigd aan Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Zorg en Welzijn.

 • Hogescholen bundelen onderzoek ervaringsgerichte therapieën

  11 mei 2017

  Zes hogescholen hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.

 • Chinese delegatie bezocht Parkstad en Zuyd Hogeschool

  08 mei 2017

  Een delegatie uit de Chinese miljoenenstad Hangzhou bracht van 28 april tot en met 1 mei 2017 een bezoek aan Parkstad. Het doel was om te kijken of er mogelijkheden zijn om in de toekomst samen te werken op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en onderzoek. Tijdens het bezoek aan Zuyd Hogeschool op 1 mei was er veel aandacht voor het gezondheidsprogramma BETER.

 • Conservatorium Maastricht wordt rijksmonument

  02 mei 2017

  Op woensdag 3 mei 2017 wordt Conservatorium Maastricht aangewezen tot rijksmonument tijdens een feestelijke bijeenkomst, in het bijzijn van de directeur van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, mevrouw Susan Lammers en wethouder Cultureel Erfgoed, Gerdo van Grootheest.

 • Zuyd Hogeschool kiest nieuwe voorzitter

  21 april 2017

  De Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool heeft de benoeming bekendgemaakt van de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd. Per 1 september 2017 neemt dr. Luc Verburgh het voorzitterschap over van Karel van Rosmalen die heeft aangegeven na tien jaar Zuyd een nieuwe uitdaging te willen zoeken.

 • Zuyd draagt steentje bij aan gezonder en vitaler Nederland

  20 april 2017

  Op 29 maart 2017 heeft Zuyd in Maarssen een pledge (belofte) ondertekend in het kader van het Nationaal Programma Preventie. Door het tekenen van de pledge belooft Zuyd, vanuit het onderdeel ‘Alles is gezondheid’ van het Nationaal Programma Preventie, om zich samen met andere partners in te zetten voor een gezonder en vitaler Nederland.

 • MCICM als authentiek laboratorium voor muzikaal burgerschap

  19 april 2017

  Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) is vandaag feestelijk gepresenteerd door Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland, Ger Koopmans, gedeputeerde van cultuur van de provincie Limburg, Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en Leo Swinkels, directeur van de faculteit van de Kunsten, Zuyd Hogeschool.

 • Racen met elektrische auto's in Parkstad

  19 april 2017

  Racen met elektrische auto’s in Parkstad of elektrische auto’s delen in een industriegebied? De bushalte van de toekomst bedenken? Plasmawater ontwikkelen voor slimme toepassingen in de medische en agrarische sector?

 • Studenten helpen boksers met blessurepreventie en techniekverbetering

  13 april 2017

  Drie studenten Fysiotherapie van Zuyd Hogeschool hebben stootbewegingen van boksers in kaart gebracht door middel van 3D-camera’s en reflectoren die infrarood licht kunnen weerkaatsen. Door een nauwkeurig bewegingsprofiel van de directe stoot op te stellen en dit te integreren in bokstrainingen kunnen blessures voorkomen en beter behandeld worden, en de bokstechniek verbeterd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke gedetailleerde bewegingsanalyse van boksers is gemaakt én wordt ingezet voor medische en trainingsdoeleinden.

 • Zuyd-studenten presenteren eerste ontwerpen Parkstad-bushaltes

  13 april 2017

  De ideeën liggen er! Hard gewerkt hebben ze, de studenten van het bushalte-ontwerpproject. In het project ‘Overstappunten Parkstad’ (oftewel: ontwerp de bushalte voor de toekomst voor Parkstad) is de eerste fase inmiddels afgerond. Vijfendertig studenten van vijf Zuyd-opleidingen, begeleid door vijf docenten, hebben eind maart 2017 in het Cube Design Museum voor elk overstappunt twee bushalte-ideeën gepresenteerd aan de opdrachtgever.

 • Zuyd-studenten winnen internationale pleitwedstrijd

  04 april 2017

  Studenten van de Hogere Juridische Opleiding, European Studies en International Business van Zuyd Hogeschool hebben op 30 maart 2017 de internationale pleitwedstrijd Europees recht in Bolton (UK) gewonnen. Aan deze ‘International Moot Court Competition’ namen acht hogescholen deel uit Leuven, Berlijn, Brussel, Antwerpen, Luik, Rotterdam, Utrecht en Sittard-Maastricht.

 • Zuyd en partners op de bres voor onderwijs vluchtelingen

  31 maart 2017

  Een aantal instellingen in de regio Maastricht-Heuvelland werkt intensief samen om vluchtelingen in de regio te ondersteunen bij het vinden van passend onderwijs. Zuyd Hogeschool is één van deze partners. Tijdens de bijeenkomst Samen Leren, Samen Leven op 27 maart 2017 werden de resultaten van deze unieke samenwerking rond vluchtelingen gepresenteerd. De Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake fungeerde als moderator tijdens de bijeenkomst.

 • Kenniscafé ontmoetingsplaats voor ondernemers en lectoren

  30 maart 2017

  Donderdag 6 april wordt het tweede Kenniscafé door Zuyd georganiseerd. Handelde het eerste succesvolle Kenniscafé over Ondernemen in opkomende landen, dit keer gaat het over Benutting van menselijk kapitaal. Zowel ondernemers, professionals als (oud) studenten zijn welkom bij de Kenniscafés waar de ervaringen van ondernemers en professionals praktisch worden verbonden aan de theoretische kennis van de Zuyd lectoraten. Het Kenniscafé sluit daarmee perfect aan bij Zuyd Professional waar ook praktijk en theorie in het opleidingsaanbod voor professionals samenkomen.

 • Zuyd start gepersonaliseerd gezondheidsprogramma voor studenten en medewerkers

  30 maart 2017

  In april wordt op drie locaties van Zuyd Hogeschool (Heerlen, Sittard en Maastricht) een gepersonaliseerd gezondheidsprogramma aangeboden voor medewerkers en studenten met overgewicht.

 • Boekpresentatie en signeersessie door meestervertaler Hans Boland bij Vertaalacademie Zuyd

  29 maart 2017

  Meestervertaler Hans Boland, - maandagavond nog tafelgast bij DWDD- presenteert én signeert op 4 april 2017 zijn vertaalde roman Anna Karenina bij de Vertaalacademie van Zuyd Hogeschool in Maastricht.

 • Zuyd Professional: een opleiding als maatpak

  21 maart 2017

  Een compleet en flexibel opleidingstraject, op maat gemaakt, en volledig in lijn met de groeiambities van de organisatie. Welke HR-manager wil dat nou niet? In Limburg neemt Zuyd Professional - onderdeel van Zuyd Hogeschool – het voortouw met een vernieuwend onderwijsaanbod, dat telkens samen met bedrijven in partnerschap wordt ontwikkeld.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed