Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Stedelijke transformatie belangrijk voor toekomst Limburg

  08 februari 2018

  Het economische, sociale en stedelijke landschap van Limburg wordt sterk bepaald door de aanhoudende transitie. Wat ooit begon als een voornamelijk agrarische samenleving is nu een regio met een economische agenda, voornamelijk bepaald binnen het Brightlands-initiatief met de nadruk op materialen, gezondheid, voedsel en slimme diensten. Tegelijkertijd is Limburg nog steeds geoormerkt als een krimpregio met uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid, demografische achteruitgang en gebouwen en infrastructuur die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. De vraag rijst hoe we onze stedelijke condities en infrastructuur kunnen herontwerpen op een manier die gunstig is voor economische, culturele en sociale ambities.

 • Provincie en StädteRegion Aachen op bezoek bij EIZT

  06 februari 2018

  Op 30 januari brachten gedeputeerde van de Provincie Limburg Marleen van Rijnsbergen en vertegenwoordigers van de provincie Limburg en een delegatie van de StädteRegion Aachen een bezoek aan het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) van Zuyd Hogeschool.

 • Personal Health Train van LIME voor Privacy Award genomineerd

  01 februari 2018

  In de zorg worden veel medische en privacygevoelige gegevens verzameld. Vanuit het Brightlands innovatieprogramma Limburg Meet (LIME) wordt gewerkt aan het innovatieprogramma Personal Health Train , een oplossing om medische gegevens toegankelijk te maken voor onderzoeks- en registratiedoeleinden, zonder de controle op privacy te verliezen. Dit project werd genomineerd voor de Nederlandse Privacy Awards 2018.

 • Zuyd Professional lanceert MKB Academy voor leden MKB Limburg

  31 januari 2018

  Vandaag lanceert Zuyd Professional samen met MKB-Limburg de MKB Academy. In dit online platform kunnen leden van MKB-Limburg kennismaken met het aanbod van Zuyd Professional.

 • Kenniscafé Zuyd: technologie in de zorg, het kan en het moet

  23 januari 2018

  Zonder technologie gaan we het niet redden in de zorg. Vergrijzing en een toekomstig tekort aan arbeidskrachten spelen daarin een belangrijke rol. Maar we kijken niet werkeloos toe: veel zorgverleners zijn zich bewust van de urgentie, bedrijven komen met nieuwe producten en ook patiënten zijn vaak verrassend positief. Waarom is de introductie van technologie in de zorg dan vaak toch zo'n taai proces? En wat kunnen we daaraan doen?

 • Hotelschool gaat strategische samenwerking aan op Aruba

  23 januari 2018

  Hotel Management School Maastricht (onderdeel van Zuyd Hogeschool) en Aruba Tourism Authority zijn op 12 januari 2018 een strategische samenwerking aangegaan, gericht op het optimaliseren van het serviceniveau van organisaties op Aruba.

 • Inaugurerend lector Innovatief Ondernemen richt zich op Limburgse regio

  18 januari 2018

  Innovatief ondernemen door innovatief organiseren, vanuit de wetenschap dat innovatiesucces voor 75 procent wordt verklaard door de organisatorische vermogens van een organisatie. Echter, in de praktijk zijn organisaties vaak onvoldoende in staat om te innoveren. Waar ligt dat aan?

 • Circulair Bouwen in de Euregio

  11 januari 2018

  In Nederland is een transitie ingezet om te komen tot een circulaire economie waarin alle grondstoffen hoogwaardig en oneindig hergebruikt worden. Tijdens het evenement 'Circulair Bouwen in de Euregio' op 18 januari 2018 wordt ingezoomd op circulaire bouwprojecten in de Euregio.

 • Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2017 uitgereikt

  08 december 2017

  Op donderdag 7 december vond voor de derde keer de prijsuitreiking plaats van de Maastrichtse Mensenrechtenprijs. Plaats van handeling was het Westgebouw van ROC Leeuwenborgh in Maastricht.

 • Kenniscafé Zuyd in het teken van herbestemmingsprojecten

  06 december 2017

  Meer herbestemmings- dan nieuwbouwprojecten in de vastgoedsector? Update uw kennis en praat hierover mee in het Kenniscafé van Zuyd Hogeschool op 14 december 2017. U bent van harte welkom.

 • Bibliotheek Ligne genomineerd

  30 november 2017

  De bibliotheek van Ligne in Sittard is samen met vijf andere bibliotheken genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland’.

 • Scholieren ontdekken beroep leerkracht tijdens de ontdekdag

  29 november 2017

  Op donderdag 30 november 2017 organiseren vijf basisscholen, samen met de Nieuwste Pabo, de ‘basisschool-ontdekdag’. Scholen in Heel, Swalmen, Landgraaf, Sittard en Maastricht openen ’s middags hun deuren voor geïnteresseerde scholieren. Gedurende deze ‘basisschool-ontdekdag’ maken zij kennis met leerkrachten van deze scholen, maar ook met studenten die daar op dat moment meedraaien. De hele middag staat in het teken van het beroep leerkracht.

 • Help Zuyd de publieksprijs RAAK-award te winnen en stem

  29 november 2017

  Het onderzoeksproject Antimicrobiële Coatings in de gezondheidszorg van Zuyd Hogeschool is genomineerd voor de publieksprijs RAAK-award 2017. Facebook-gebruikers kunnen Zuyd helpen om deze belangrijke prijs te winnen.

 • Uitstralingsprijs 2017 voor Qeske

  28 november 2017

  De gemeente Kerkrade heeft op 24 november 2017 de Uitstralingsprijs 2017 uitgereikt aan Qeske. Paul Crutzen van Qeske ontving de prijs uit handen van burgemeester Jos Som omdat Qeske op bijzondere wijze de gemeente Kerkrade in een positief daglicht heeft gezet.

 • Duurzaamheidsprojecten S-Built verder bij Zuyd Hogeschool

  22 november 2017

  De samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven op het terrein van duurzaamheid in de gebouwde omgeving, ondergebracht in de stichting S-Built, heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen in de regio. Daarmee zijn de doelstellingen van de stichting S-Built voor een groot deel bereikt en is het in stand houden van een eigen stichting niet langer nodig. Daarom wordt de stichting conform oorspronkelijke looptijd afgewikkeld. De specifieke samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven wordt ondergebracht bij Zuyd Hogeschool. De ontwikkelde werkwijze en de opgebouwde samenwerkingsverbanden blijven bestaan.

 • CHILL verbindt jong talent en ervaren professionals

  21 november 2017

  “CHILL verbindt jong talent en ervaren professionals,” kopt het blad Connect van KATAPULT, de koepelorganisatie voor de expertisecentra van Nederlandse hbo-instellingen. In de jongste editie van Connect wordt ruim aandacht besteed aan de studenten, docenten en bedrijven van Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). “Bij CHILL innoveren bedrijven en onderwijs samen”.

 • Betonconstructie bibliotheek Ligne

  14 november 2017

  Vanmiddag heeft de gemeente Sittard-Geleen een persbericht uitgegeven met betrekking tot een onderzoek naar breedplaatvloeren binnen de gemeente.

 • Start training Ondernemerschap voor vluchtelingen

  10 november 2017

  Op 19 februari 2018 start Zuyd Hogeschool in Maastricht met een 14-weekse training om ondernemerschap onder statushouders te stimuleren. Het is een project in samenwerking met ROC Leeuwenborgh, Qredits, Stichting Jong Ondernemen en Vluchtelingenwerk Nederland.

 • Onderzoek naar docent Toneelacademie Maastricht - update

  08 november 2017

  Donderdag 2 november 2017 maakte Toneelacademie Maastricht bekend een nader onderzoek in te stellen naar een docent van de Toneelacademie naar aanleiding van mogelijk ongewenst gedrag door deze docent richting een studente tijdens een groepsles. Tegelijkertijd heeft de Toneelacademie diverse interne oproepen gedaan richting (oud)studenten en medewerkers, om alsnog naar voren te komen als zij bekend zijn met, of zelf te maken gehad hebben met ongewenst gedrag. Dit om met een zo compleet mogelijk beeld aan het onderzoek te kunnen beginnen.

 • Zuyd-docenten gecertificeerd voor toetsbekwaamheid

  04 november 2017

  Op 26 oktober hebben 62 Zuyd-docenten een BKE- of SKE-certificaat ontvangen. Dit zijn certificaten voor bekwaamheid op het gebied van beoordelen en toetsen. BKE staat voor Basis Kwalificatie Examinering en SKE voor Senior Kwalificatie Examinering.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed