Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Steven de Groot lector Innovatief Ondernemen

  16 januari 2017

  Op 1 januari 2017 is Steven de Groot (1967) gestart als lector Innovatief Ondernemen. Het lectoraat Innovatief Ondernemen zal zich de komende jaren richten op onderzoek naar het voorkomen van ‘organizational inertia’ door het vergroten van de explorerende en exploiterende innovatiecapaciteiten (sociale innovatie) in organisaties. Specifiek richt het lectoraat zich daarom op praktijkgericht onderzoek naar kennisabsorbsie en -diffusie (kennismanagement), flexibel organiseren, slim werken (kwaliteit van arbeid) en dynamische managementvaardigheden.

 • Zuyd publiceert in Journal of Hospital Infections

  12 januari 2017

  Zuyd heeft in de nieuwste editie van het blad Journal of Hospital Infections een artikel gepubliceerd, getiteld ‘Antimicrobial coating innovations to prevent healthcare-associated infection’.

 • Studenten European Studies interviewen Europarlementariërs

  21 december 2016

  Honderd studenten van de opleiding European Studies hebben in december 2016 deelgenomen aan de conferentie Europe Calling in het Mecc Maastricht.

 • Inauguratie lector Gabriëlle Tuijthof

  16 december 2016

  Op vrijdag 20 januari 2017 wordt Gabriëlle Tuijthof geïnaugureerd tot lector Smart Devices. De ambitie van het lectoraat ligt in de ontwikkeling, implementatie en valorisatie van smart devices gericht op gezond en hygiënisch bewegen.

 • Afscheid lector Paul Borm

  14 december 2016

  Op 31 december neemt Paul Borm ‒ een van de twee kwartiermakers van het Kennis-As project LIME en voormalig lector Life Sciences ‒ afscheid van Zuyd na een succesvol dienstverband van ruim dertien jaar, om zich volledig te concentreren op zijn bedrijf Nano4Imaging. Borm is een van de eerste vijf lectoren van Zuyd en geldt als een van de pioniers op het gebied van onderzoek binnen Zuyd. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van diverse belangrijke ontwikkelingen en initiatieven bij Zuyd, zoals de totstandkoming van de zwaartepunten en oprichting van de Centres of Expertise, in het bijzonder CHILL.

 • Opschaling gebouwgeïntegreerde zonnepanelen mogelijk maar uitdagend

  13 december 2016

  De opschaling van de productie en uitrol in de Nederlandse markt van zonnepanelen die in gebouwen geïntegreerd zijn (BIPV), is mogelijk maar ook uitdagend. Dit blijkt uit onderzoek door het Centre of Expertise NEBER (New Energy, Built Environment and Renewables) en Zuyd Hogeschool in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Gebouwgeïntegreerde zonnepanelen worden gezien als de sleutel tot het vergroten van de toepassing van zonnepanelen in de gebouwde omgeving, vanwege de esthetische kenmerken en omdat deze bouwcomponenten zoals dakpannen en buitenmuren gedeeltelijk overbodig maken. Toch blijven de opschaling en uitrol achter, vergeleken met andere toepassingen van zonnepanelen.

 • Zuyd lector en docent publiceren boek over anders toetsen

  08 december 2016

  Zuyd-lector Dominique Sluijsmans en wiskundedocent René Kneyber, schreven samen het boek ‘Toetsrevolutie. Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs’. In dit begin december 2016 verschenen boek reiken beide auteurs leraren en schoolleiders interessante handvatten aan rondom formatief toetsen: toetsen vanuit een feedbackcultuur.

 • Kick-off van lesmodule nu eens niet op school

  01 december 2016

  Een module die start bij scouting in een woonwijk? Vreemd? Nee hoor, want de module ‘Count me in’ voor eerstejaars studenten Ergotherapie gaat over het kind in de wijk.
  Concreet gaat deze lesmodule over kinderen en jongeren en de factoren in hun directe leefomgeving die van invloed zijn op deze doelgroepen.

 • Student Glenn Dekker wint CHILL-award 2016

  28 november 2016

  Donderdag 24 november 2016 won Glenn Dekker, student bij de opleiding Applied Science van Zuyd, de CHILL-award met zijn poster en pitch over ‘De synthese van polycaprolactondiol voor de ontwikkeling van 3D-geprinte zenuwleidingen’. Het onderzoek had betrekking op het middel waarmee je een zenuw kunt laten teruggroeien na beschadiging. Het draaide om de vervanging van een (toxisch) bestanddeel.

 • Unieke app helpt scholier bij studiekeuze

  25 november 2016

  Een studente van Zuyd Hogeschool was zo begaan met de problemen waar scholieren tegenaan lopen bij het maken van de juiste studiekeuze, dat zij als afstudeeropdracht de eerste interactieve studiekeuze-app in Nederland heeft bedacht. Hiermee speelt zij in op een maatschappelijk probleem, want de kosten van een verkeerde studiekeuze zijn hoog. De app ‘Studiekiezer’ helpt scholieren te bepalen welke studie het beste bij hen past en is uniek in Nederland. De ‘Studiekiezer’ wordt 26 november gelanceerd op de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed