Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Duurzaamheidsprojecten S-Built verder bij Zuyd Hogeschool

  22 november 2017

  De samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven op het terrein van duurzaamheid in de gebouwde omgeving, ondergebracht in de stichting S-Built, heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen in de regio. Daarmee zijn de doelstellingen van de stichting S-Built voor een groot deel bereikt en is het in stand houden van een eigen stichting niet langer nodig. Daarom wordt de stichting conform oorspronkelijke looptijd afgewikkeld. De specifieke samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven wordt ondergebracht bij Zuyd Hogeschool. De ontwikkelde werkwijze en de opgebouwde samenwerkingsverbanden blijven bestaan.

 • CHILL verbindt jong talent en ervaren professionals

  21 november 2017

  “CHILL verbindt jong talent en ervaren professionals,” kopt het blad Connect van KATAPULT, de koepelorganisatie voor de expertisecentra van Nederlandse hbo-instellingen. In de jongste editie van Connect wordt ruim aandacht besteed aan de studenten, docenten en bedrijven van Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). “Bij CHILL innoveren bedrijven en onderwijs samen”.

 • Betonconstructie bibliotheek Ligne

  14 november 2017

  Vanmiddag heeft de gemeente Sittard-Geleen een persbericht uitgegeven met betrekking tot een onderzoek naar breedplaatvloeren binnen de gemeente.

 • Start training Ondernemerschap voor vluchtelingen

  10 november 2017

  Op 19 februari 2018 start Zuyd Hogeschool in Maastricht met een 14-weekse training om ondernemerschap onder statushouders te stimuleren. Het is een project in samenwerking met ROC Leeuwenborgh, Qredits, Stichting Jong Ondernemen en Vluchtelingenwerk Nederland.

 • Onderzoek naar docent Toneelacademie Maastricht - update

  08 november 2017

  Donderdag 2 november 2017 maakte Toneelacademie Maastricht bekend een nader onderzoek in te stellen naar een docent van de Toneelacademie naar aanleiding van mogelijk ongewenst gedrag door deze docent richting een studente tijdens een groepsles. Tegelijkertijd heeft de Toneelacademie diverse interne oproepen gedaan richting (oud)studenten en medewerkers, om alsnog naar voren te komen als zij bekend zijn met, of zelf te maken gehad hebben met ongewenst gedrag. Dit om met een zo compleet mogelijk beeld aan het onderzoek te kunnen beginnen.

 • Zuyd-docenten gecertificeerd voor toetsbekwaamheid

  04 november 2017

  Op 26 oktober hebben 62 Zuyd-docenten een BKE- of SKE-certificaat ontvangen. Dit zijn certificaten voor bekwaamheid op het gebied van beoordelen en toetsen. BKE staat voor Basis Kwalificatie Examinering en SKE voor Senior Kwalificatie Examinering.

 • Nader onderzoek naar docent Toneelacademie Maastricht

  02 november 2017

  De Toneelacademie Maastricht heeft besloten een nader onderzoek in te stellen naar een docent van de Toneelacademie. Aanleiding hiervoor is een signaal van medewerkers van de Toneelacademie over mogelijk ongewenst gedrag door deze docent richting een studente tijdens een groepsles. De studente is gevraagd of zij een klacht wil indienen; zij heeft aangegeven dit niet te overwegen.

 • Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs 2017

  31 oktober 2017

  Op zaterdagavond 4 november 2017 wordt in Maastricht voor de 27e keer de EAP / Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de vijf architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn.

 • Nieuwe naam vier opleidingen

  26 oktober 2017

  Vier opleidingen krijgen een nieuwe naam. Het gaat om: Bedrijfseconomie, Commercieel Management, Hogere Juridische Opleiding en People and Business Management. De nieuwe namen gaan officieel op 1 september 2018 in. Omdat nieuwe studenten zich al vanaf 1 oktober 2017 kunnen inschrijven, zijn de nieuwe namen nu al te vinden in het studie-overzicht.

 • Nieuwe lector Internet of Everything

  26 oktober 2017

  Dr. Roger Bemelmans is per 1 oktober benoemd tot lector binnen het lectoraat Data Intelligence op het domein Internet of Everything (IoE).

 • Betere aansluiting technisch onderwijs in Limburg

  23 oktober 2017

  Vier Limburgse technasia – middelbare scholen met extra aandacht voor techniek en technologie in hun onderwijs – Stichting Technasium en Zuyd Hogeschool gaan structureel samenwerken aan een betere aansluiting op het bètatechnisch vervolgonderwijs in Limburg. De partijen hebben hiertoe een convenant ondertekend met een looptijd van drie jaar. Hiermee stimuleren de partners de brede ontwikkeling van bètatalenten in Limburg. De deelnemende technasia zijn vooralsnog het Bernardinuscollege uit Heerlen, Sophianum uit Gulpen, Graaf Huyn College uit Geleen en Lyceum Schőndeln uit Roermond.

 • Forse delegatie Zuyd-studenten bij Grensdiner 2017

  17 oktober 2017

  Circa 25 studenten en medewerkers van Zuyd Hogeschool hebben woensdag 11 oktober deelgenomen aan het Grensdiner 2017 in Noordbeek. Het diner – waaraan in totaal circa 140 mensen uit 24 landen deelnamen – is onderdeel van een groter evenement met als doel om laatstejaarsstudenten uit binnen- en buitenland in contact te brengen met innovatieve en internationale bedrijven in Limburg.

 • Top-inspiratie opdoen met bergbeklimmer Katja Staartjes

  04 oktober 2017

  Top-inspiratie, van droom tot succes, is het thema van een lezing die bergbeklimmer en avonturier Katja Staartjes op 26 oktober geeft bij Zuyd Hogeschool (Ligne) in Sittard. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 • Studente Toneelacademie Maastricht wint Gouden Kalf

  03 oktober 2017

  Nora El Koussour, studente aan de Toneelacademie Maastricht, onderdeel van Zuyd Hogeschool, heeft afgelopen vrijdag tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht het Gouden Kalf voor beste actrice gewonnen. Zij kreeg de prijs voor haar rol in de film Layla M., over een Nederlands moslimmeisje dat radicaliseert.

 • Susan van Hooren benoemd tot Hoogleraar Vaktherapie

  03 oktober 2017

  Het College van Bestuur van de Open Universiteit heeft Susan van Hooren benoemd tot bijzonder hoogleraar Vaktherapie. Het is binnen Nederland de eerste leerstoel die zich richt op fundamentele vraagstukken als werkingsmechanismen en effectiviteit van vaktherapeutische interventies. De bijzondere leerstoel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Zuyd Hogeschool, waar Van Hooren de functie bekleedt van lector Kennisontwikkeling Vaktherapieën. De leerstoel heeft een omvang van 0,2 fte en een looptijd van vijf jaar.

 • Anita Stevens promoveert op actieve rol patiënt bij fysiotherapeut

  28 september 2017

  Op vrijdag 29 september om 12.00 uur verdedigt Anita Stevens, docent en onderzoeker bij Zuyd Hogeschool, haar proefschrift ‘Ready for goal setting? From a patient-specific instrument to an integrated method in physiotherapy’ aan de Universiteit Maastricht. Zij promoveert bij het Lectoraat Autonomie en Participatie van Chronisch Zieken van Zuyd Hogeschool en aan de Universiteit Maastricht.

 • Efficiëntere zonnepanelen door reactor voor nanomaterialen

  28 september 2017

  Wetenschappers van Zuyd Hogeschool hebben een machine – flowreactor – ontwikkeld voor de productie van een specifieke soort nanomateriaal, waarmee de lichtopbrengst van zonnepanelen 5 tot 10 procent verhoogd kan worden. Het nanomateriaal wordt verwerkt in de folie van de zonnecellen en kan mogelijk ook toegepast worden in de glastuinbouw. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke flowreactor ontwikkeld is.

 • Vitalere medewerkers met het BETER-programma van Zuyd

  27 september 2017

  De belangstelling voor het leefstijlprogramma ‘BETER’ dat medio april 2017 bij Zuyd Hogeschool van start ging was enorm. De pilot van dit programma is in juni afgerond. Heeft het Beter-programma vitalere medewerkers opgeleverd? En komt er een vervolg?

 • Hogere score voor Zuyd Hogeschool in Keuzegids Hbo 2018

  26 september 2017

  Het aantal hbo-opleidingen van Zuyd met een kwaliteitszegel en de kwalificatie ‘excellent’ is gestegen van zes naar acht. Ook het aantal opleidingen dat als beste van Nederland beoordeeld wordt, is toegenomen. Negen opleidingen bezetten de eerste plaats tegen acht in het vorige studiejaar.

 • Pre-bachelor voor vluchtelingen van start met 25 cursisten

  21 september 2017

  Bij de opstart van het schooljaar 2017-2018 is ook de nieuwe pre-bachelor voor vluchtelingen - met 25 cursisten - van start gegaan.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed