Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Pre-bachelor voor vluchtelingen van start met 25 cursisten

  21 september 2017

  Bij de opstart van het schooljaar 2017-2018 is ook de nieuwe pre-bachelor voor vluchtelingen - met 25 cursisten - van start gegaan.

 • Waardering voor jong talent kunstopleidingen

  08 september 2017

  Op de Toneelacademie in Maastricht heeft gisteravond (7 september 2017) de uitreiking van de Henriëtte Hustinx prijs 2017 plaatsgevonden. Genomineerd waren studenten en afgestudeerden van de kunstopleidingen van Zuyd Hogeschool: de academie voor Beeldende kunst, de Toneelacademie Maastricht en het Conservatorium Maastricht. Sinds vorig jaar wordt aan iedere discipline, muziek, theater en beeldend, jaarlijks een eigen prijs toegekend. Daarmee is dit een van de omvangrijkste prijzen voor jonge kunstenaars in Nederland. Een (inter)nationale jury beoordeelt de nominaties en wijst de winnaars aan. De prijzen van 5000 euro ieder zijn uitgereikt door Servé Hermans, de artistiek directeur van de Toneelgroep Maastricht.

 • Geslaagd bij Zuyd in 2017

  05 september 2017

  Wie is er geslaagd bij Zuyd in 2017? Bekijk onze afgestudeerde kanjers!

 • Luc Verburgh nieuwe voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool

  01 september 2017

  Op 1 september 2017 start dr. Luc Verburgh (1961) als voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Verburgh heeft ruime leiderschapservaring in het onderwijs, bedrijfsleven en de wetenschap.

 • LIME en kunsten van Zuyd op PAS-festival

  29 augustus 2017

  Tijdens het PAS-festival op 8 en 9 september zet de Universiteit Maastricht de deuren van een aantal panden in het Maastrichtse Quartier Latin wijd open voor een breed publiek. Tijdens een persoonlijke zoektocht langs bijzondere, vaak onbekende plekken, kan iedereen genieten van een groot aantal korte lezingen, concerten, dans- en theatervoorstellingen, kunst, rondleidingen en een hapje en een drankje. Ook Zuyd geeft acte de présence op dit festival. Er zijn uitvoeringen van studenten van het Conservatorium en de Toneelacademie en innovatieproject Limburg Meet (LIME) presenteert ‘meten voor uw gezondheid’.

 • Limburgs onderwijs overlegt met minister Bussemaker bij Zuyd

  28 augustus 2017

  Maandag 28 augustus 2017 hebben minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en enkele ambtenaren van haar ministerie een werkbezoek afgelegd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Er werd overlegd met vertegenwoordigers uit het primair-, voortgezet-, middelbaar- en hoger beroeps-, en universitair onderwijs in Limburg, alsmede vertegenwoordigers van de provincie Limburg.

 • Nanotechnology Crossing Borders event 2017

  28 augustus 2017

  Do you want to boost your knowledge and get updated about the latest developments in nanotechnology? Then join the first international Nanotechnology Crossing Borders event on Thursday September 28, 2017. Several influencers and leading experts are invited.

 • Kenniscafé Zuyd: Hoe de liefde van Google door de maag gaat

  25 augustus 2017

  Het Kenniscafé is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, (oud)studenten en docenten die graag kennis delen en verbinding over de grenzen zoeken. Het volgende Kenniscafé bij Zuyd vindt plaats op dinsdag 12 september 2017. Het thema: Hoe de liefde van Google door de maag gaat.

 • Introductieweek voor studenten van start in Heerlen en Maastricht

  21 augustus 2017

  Vandaag zijn nieuwe studenten van Zuyd Hogeschool begonnen aan hun introductieweek: de HIT-week in Heerlen en de INKOM in Maastricht. Een week lang zullen zij kennis maken met elkaar en met de stad waar zij de komende jaren zullen studeren. De INKOM, waaraan ook studenten van Universiteit Maastricht deelnemen, heeft dit jaar een recordaantal deelnemers van 2900 personen. Studenten van Zuyd in Sittard volgen een introductieprogramma via hun opleiding.

 • Hans Dijkman treedt toe tot Raad van Toezicht

  01 augustus 2017

  Drs. Hans Dijkman (1960) is per 1 juli 2017 toegetreden als lid van de Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool. Hij volgt drs. Gerald Janssen op die de maximale benoemingstermijn van twee periodes van vier jaar heeft volgemaakt, en daarmee conform de statuten van Zuyd is teruggetreden uit de Raad van Toezicht.

 • Hendrik Drachsler benoemd bij OU en Goethe Universiteit

  31 juli 2017

  Met het aanvaarden van een hoogleraarschap Learning Analytics aan de Open Universiteit en een hoogleraarschap Educatietechnologie aan de Goethe Universiteit in Frankfurt is dr. Hendrik Drachsler teruggetreden als lector Technologie-Ondersteund Leren (TOL) bij Zuyd Hogeschool.

 • Nieuwe bushaltes voor Parkstad komen uit koker Zuyd-studenten

  27 juli 2017

  Wachten op de bus is nooit meer saai in de bushalte 2.0. Het innovatieve ontwerp van de bushaltes van de toekomst voor regio Parkstad komt uit de koker van Zuyd-studenten.

 • Lector Steven de Groot schrijft boek over postmoderne mens in de kennissamenleving

  19 juli 2017

  Ik blog en ik twitter, dus ik besta? En hebben meningen de overhand boven feitenkennis? Zijn dit typische kenmerken van onze tijd? Steven de Groot, als lector Innovatief Ondernemen verbonden aan Zuyd Hogeschool, gaat hier uitgebreid op in in zijn nieuwe boek ‘De postmoderne mens in de kennissamenleving’.

 • Zorgregie in eigen hand met de NeedsTree-app

  18 juli 2017

  Voor zorgbehoeftigen in de thuissituatie is sinds kort een speciale app beschikbaar, de NeedsTree-app. Met deze ‘behoeften-boom’-app kan een overzicht van verschillende instanties in de gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn in de omgeving van de zorgvrager gemaakt worden. Die wordt daardoor beter in staat gesteld de regie over zijn eigen leven te voeren.

 • Zuyd neemt deel aan Formula Student 2018

  18 juli 2017

  Studenten van de faculteit Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool nemen medio 2018 deel aan de Formula Student, een belangrijk autorace-evenement voor studenten met een door henzelf ontwikkelde raceauto. De basis voor deze auto is al gereed en is door het gebruik van diverse nieuwe technieken en materialen uniek te noemen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Bestuursvoorzitter Zuyd

  13 juli 2017

  Karel van Rosmalen, scheidend voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd op 13 juli uitgereikt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Zuyd in Heerlen door Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van de gemeente Meerssen. Het toekennen van de onderscheiding hangt onder meer samen met de vele verdiensten van Van Rosmalen voor zowel Zuyd als de regio Limburg. Met zijn voorzitterschap bij Zuyd van ruim tien jaar is Van Rosmalen een van de langstzittende bestuursvoorzitters in het hoger beroepsonderwijs in Nederland.

 • Collectieve kennis voor ouders van kinderen met een beperking

  12 juli 2017

  Op 5 juli 2017 vond bij Zuyd Hogeschool de afsluiting plaats van het project ‘Voor elkaar’. In dat project werkten studenten, onderzoekers en ouders van kinderen met een beperking samen aan online smart tools om de ervaringen van individuele ouders te kunnen verzamelen en ze te vertalen naar collectieve ervaringskennis.

 • Subsidie onderzoek energiebesparende ramen en onderzoek bacteriële screening

  12 juli 2017

  Twee onderzoeksprojecten van Zuyd Hogeschool zijn op 19 juni 2017 gehonoreerd met een RAAK-PRO subsidie door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek.

 • Bèta-studenten bezoeken slums in India

  10 juli 2017

  In juni 2017 bezochten vier studenten van de faculteit Bèta Sciences and Technology samen met Gabriëlle Tuijthof (lector Smart Devices) en docent Eric Hamers (opleiding Built Environment) de stad Bangalore in India. Dit in het kader van het ontwikkelen van een internationaliseringsstrategie voor de faculteit. In Bangalore loopt al een samenwerking in het kader van het Health in Slums programma, dat is opgezet door voormalig Zuyd-lector Luc de Witte. De studenten waren zeer onder de indruk.

 • Feestelijke opening Confucius Instituut in Maastricht

  07 juli 2017

  In aanwezigheid van onder meer de ambassadeur van China in Nederland, de gouverneur van Limburg, de burgemeester van Maastricht en 150 andere gasten uit binnen- en buitenland is vrijdag 7 juli 2017 het Confucius Instituut Maastricht geopend. Onder meer een leeuwendans, toespraken en de onthulling van een plakkaat markeren de start van een kennisinstituut dat particulieren, bedrijven en instellingen in, onder meer, Limburg gaat helpen China beter te begrijpen door middel van cursussen, trainingen, workshops, presentaties en evenementen.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed