Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Zuyd Hogeschool kiest nieuwe voorzitter

  21 april 2017

  De Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool heeft de benoeming bekendgemaakt van de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd. Per 1 september 2017 neemt dr. Luc Verburgh het voorzitterschap over van Karel van Rosmalen die heeft aangegeven na tien jaar Zuyd een nieuwe uitdaging te willen zoeken.

 • Zuyd draagt steentje bij aan gezonder en vitaler Nederland

  20 april 2017

  Op 29 maart 2017 heeft Zuyd in Maarssen een pledge (belofte) ondertekend in het kader van het Nationaal Programma Preventie. Door het tekenen van de pledge belooft Zuyd, vanuit het onderdeel ‘Alles is gezondheid’ van het Nationaal Programma Preventie, om zich samen met andere partners in te zetten voor een gezonder en vitaler Nederland.

 • MCICM als authentiek laboratorium voor muzikaal burgerschap

  19 april 2017

  Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) is vandaag feestelijk gepresenteerd door Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland, Ger Koopmans, gedeputeerde van cultuur van de provincie Limburg, Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en Leo Swinkels, directeur van de faculteit van de Kunsten, Zuyd Hogeschool.

 • Racen met elektrische auto's in Parkstad

  19 april 2017

  Racen met elektrische auto’s in Parkstad of elektrische auto’s delen in een industriegebied? De bushalte van de toekomst bedenken? Plasmawater ontwikkelen voor slimme toepassingen in de medische en agrarische sector?

 • Studenten helpen boksers met blessurepreventie en techniekverbetering

  13 april 2017

  Drie studenten Fysiotherapie van Zuyd Hogeschool hebben stootbewegingen van boksers in kaart gebracht door middel van 3D-camera’s en reflectoren die infrarood licht kunnen weerkaatsen. Door een nauwkeurig bewegingsprofiel van de directe stoot op te stellen en dit te integreren in bokstrainingen kunnen blessures voorkomen en beter behandeld worden, en de bokstechniek verbeterd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke gedetailleerde bewegingsanalyse van boksers is gemaakt én wordt ingezet voor medische en trainingsdoeleinden.

 • Zuyd-studenten presenteren eerste ontwerpen Parkstad-bushaltes

  13 april 2017

  De ideeën liggen er! Hard gewerkt hebben ze, de studenten van het bushalte-ontwerpproject. In het project ‘Overstappunten Parkstad’ (oftewel: ontwerp de bushalte voor de toekomst voor Parkstad) is de eerste fase inmiddels afgerond. Vijfendertig studenten van vijf Zuyd-opleidingen, begeleid door vijf docenten, hebben eind maart 2017 in het Cube Design Museum voor elk overstappunt twee bushalte-ideeën gepresenteerd aan de opdrachtgever.

 • Zuyd-studenten winnen internationale pleitwedstrijd

  04 april 2017

  Studenten van de Hogere Juridische Opleiding, European Studies en International Business van Zuyd Hogeschool hebben op 30 maart 2017 de internationale pleitwedstrijd Europees recht in Bolton (UK) gewonnen. Aan deze ‘International Moot Court Competition’ namen acht hogescholen deel uit Leuven, Berlijn, Brussel, Antwerpen, Luik, Rotterdam, Utrecht en Sittard-Maastricht.

 • Zuyd en partners op de bres voor onderwijs vluchtelingen

  31 maart 2017

  Een aantal instellingen in de regio Maastricht-Heuvelland werkt intensief samen om vluchtelingen in de regio te ondersteunen bij het vinden van passend onderwijs. Zuyd Hogeschool is één van deze partners. Tijdens de bijeenkomst Samen Leren, Samen Leven op 27 maart 2017 werden de resultaten van deze unieke samenwerking rond vluchtelingen gepresenteerd. De Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake fungeerde als moderator tijdens de bijeenkomst.

 • Kenniscafé ontmoetingsplaats voor ondernemers en lectoren

  30 maart 2017

  Donderdag 6 april wordt het tweede Kenniscafé door Zuyd georganiseerd. Handelde het eerste succesvolle Kenniscafé over Ondernemen in opkomende landen, dit keer gaat het over Benutting van menselijk kapitaal. Zowel ondernemers, professionals als (oud) studenten zijn welkom bij de Kenniscafés waar de ervaringen van ondernemers en professionals praktisch worden verbonden aan de theoretische kennis van de Zuyd lectoraten. Het Kenniscafé sluit daarmee perfect aan bij Zuyd Professional waar ook praktijk en theorie in het opleidingsaanbod voor professionals samenkomen.

 • Zuyd start gepersonaliseerd gezondheidsprogramma voor studenten en medewerkers

  30 maart 2017

  In april wordt op drie locaties van Zuyd Hogeschool (Heerlen, Sittard en Maastricht) een gepersonaliseerd gezondheidsprogramma aangeboden voor medewerkers en studenten met overgewicht.

 • Boekpresentatie en signeersessie door meestervertaler Hans Boland bij Vertaalacademie Zuyd

  29 maart 2017

  Meestervertaler Hans Boland, - maandagavond nog tafelgast bij DWDD- presenteert én signeert op 4 april 2017 zijn vertaalde roman Anna Karenina bij de Vertaalacademie van Zuyd Hogeschool in Maastricht.

 • Zuyd Professional: een opleiding als maatpak

  21 maart 2017

  Een compleet en flexibel opleidingstraject, op maat gemaakt, en volledig in lijn met de groeiambities van de organisatie. Welke HR-manager wil dat nou niet? In Limburg neemt Zuyd Professional - onderdeel van Zuyd Hogeschool – het voortouw met een vernieuwend onderwijsaanbod, dat telkens samen met bedrijven in partnerschap wordt ontwikkeld.

 • Inauguratie lector Jeroen van den Bos

  20 maart 2017

  Op vrijdag 24 maart 2017 wordt Jeroen van den Bos geïnaugureerd tot lector Automated Digital Forensics binnen het overkoepelende lectoraat Data Intelligence van Zuyd Hogeschool.

 • Student Fabian Homburg wint Music Award Maastricht 2017

  20 maart 2017

  Zaterdag 18 maart 2017 won bas-bariton Fabian Homburg de 17e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van 4500 euro verbonden. Ook de publieksprijs ter waarde van 500 euro ging naar Fabian Homburg. In totaal traden vijf zangers van Conservatorium Maastricht op voor een overvolle zaal. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotary Maastricht.

 • Junghanss eerste internationale conservatoriumdirecteur

  16 maart 2017

  Vanaf september 2017 wordt Joachim Junghanss de nieuwe directeur van Conservatorium Maastricht en volgt Jan Rademakers op, die deze zomer met pensioen gaat. Junghanss is de eerste conservatoriumdirecteur in Nederland die zowel een klassieke als jazz-achtergrond heeft én bovendien uit het buitenland komt, een unicum in de Conservatoriumwereld.

 • Zuyd-studenten in prijzen bij spreekwedstrijd Japans

  14 maart 2017

  Op zaterdag 11 maart 2017 organiseerde de Japanse ambassade in Den Haag de jaarlijkse 'Japanese Speaking Contest'. Het was dit jaar de dertigste editie van de wedstrijd. Studenten van de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC) van Zuyd Hogeschool wonnen de tweede en derde prijs.

 • Vooraanstaande sprekers en gevarieerd programma tijdens ‘The Loop Maastricht 2017’

  14 maart 2017

  Muziek-, film- en theatervoorstellingen, Paul Scheffer die “de immobiliteit looft” en betoogt dat Europa wel zijn interne grenzen geopend heeft maar stil is gebleven over zijn buitengrens, lezingen van onder meer National Geographic, het Max Planck Instituut en gedeputeerde Daan Prevoo, kunstexposities, workshops. Dit is slechts een kleine greep uit het programma van ‘The Loop Maastricht 2017’, het jaarlijkse evenement voor partners en geïnteresseerden van Zuyd Hogeschool in Maastricht. Het centrale thema: ‘De volgende stap in internationale samenwerking, onderwijs en ervaring’.

 • Zuyd-studenten winnen ondernemerschapsprijs met gezond fastfood concept

  10 maart 2017

  Op donderdag 9 maart 2017 vond het Upgrade event bij Zuyd in Sittard (Ligne) plaats, waarbij ondernemerschap en innovatie centraal stonden. Tijdens deze dag werd ook de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award uitgereikt. De finale werd gewonnen door studenten Marleen Selten en Esther Crum. Met hun idee ‘Green Greetings’ willen zij mensen de kans geven om snel en gezond een maaltijd te nuttigen langs de snelweg: een gezond fastfood restaurant.

 • Qbi genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs 2017

  07 maart 2017

  Qbi van het bedrijf Qineto is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. Qbi brengt senioren op een speelse en eenvoudige manier in beweging. De robotbal is voorgedragen door Zuyd en EIZT en is uit 109 inzendingen geselecteerd als een van de beste zorginnovaties van Nederland.

 • Hogescholen bundelen krachten in deeltijdonderwijs

  06 maart 2017

  Twintig hogescholen in Nederland – waaronder Zuyd Hogeschool – brengen hun deeltijdaanbod samen op één website. Maandag 6 maart is de campagne heelveelindeeltijd.nl van start gegaan. De twintig hogescholen brengen gezamenlijk de mogelijkheid voor werkenden om een studie in deeltijd te volgen aan één van de hogescholen sterk onder de aandacht. Op de website heelveelindeeltijd.nl kunnen werkenden die willen studeren zoeken in een aanbod van ruim duizend opleidingen. Dat zijn deeltijd bachelors, masters, deeltijd en duale Ad-opleidingen en cursussen en trainingen.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed