Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Zuyd Professional: een opleiding als maatpak

  21 maart 2017

  Een compleet en flexibel opleidingstraject, op maat gemaakt, en volledig in lijn met de groeiambities van de organisatie. Welke HR-manager wil dat nou niet? In Limburg neemt Zuyd Professional - onderdeel van Zuyd Hogeschool – het voortouw met een vernieuwend onderwijsaanbod, dat telkens samen met bedrijven in partnerschap wordt ontwikkeld.

 • Inauguratie lector Jeroen van den Bos

  20 maart 2017

  Op vrijdag 24 maart 2017 wordt Jeroen van den Bos geïnaugureerd tot lector Automated Digital Forensics binnen het overkoepelende lectoraat Data Intelligence van Zuyd Hogeschool.

 • Student Fabian Homburg wint Music Award Maastricht 2017

  20 maart 2017

  Zaterdag 18 maart 2017 won bas-bariton Fabian Homburg de 17e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van 4500 euro verbonden. Ook de publieksprijs ter waarde van 500 euro ging naar Fabian Homburg. In totaal traden vijf zangers van Conservatorium Maastricht op voor een overvolle zaal. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotary Maastricht.

 • Junghanss eerste internationale conservatoriumdirecteur

  16 maart 2017

  Vanaf september 2017 wordt Joachim Junghanss de nieuwe directeur van Conservatorium Maastricht en volgt Jan Rademakers op, die deze zomer met pensioen gaat. Junghanss is de eerste conservatoriumdirecteur in Nederland die zowel een klassieke als jazz-achtergrond heeft én bovendien uit het buitenland komt, een unicum in de Conservatoriumwereld.

 • Zuyd-studenten in prijzen bij spreekwedstrijd Japans

  14 maart 2017

  Op zaterdag 11 maart 2017 organiseerde de Japanse ambassade in Den Haag de jaarlijkse 'Japanese Speaking Contest'. Het was dit jaar de dertigste editie van de wedstrijd. Studenten van de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC) van Zuyd Hogeschool wonnen de tweede en derde prijs.

 • Vooraanstaande sprekers en gevarieerd programma tijdens ‘The Loop Maastricht 2017’

  14 maart 2017

  Muziek-, film- en theatervoorstellingen, Paul Scheffer die “de immobiliteit looft” en betoogt dat Europa wel zijn interne grenzen geopend heeft maar stil is gebleven over zijn buitengrens, lezingen van onder meer National Geographic, het Max Planck Instituut en gedeputeerde Daan Prevoo, kunstexposities, workshops. Dit is slechts een kleine greep uit het programma van ‘The Loop Maastricht 2017’, het jaarlijkse evenement voor partners en geïnteresseerden van Zuyd Hogeschool in Maastricht. Het centrale thema: ‘De volgende stap in internationale samenwerking, onderwijs en ervaring’.

 • Zuyd-studenten winnen ondernemerschapsprijs met gezond fastfood concept

  10 maart 2017

  Op donderdag 9 maart 2017 vond het Upgrade event bij Zuyd in Sittard (Ligne) plaats, waarbij ondernemerschap en innovatie centraal stonden. Tijdens deze dag werd ook de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award uitgereikt. De finale werd gewonnen door studenten Marleen Selten en Esther Crum. Met hun idee ‘Green Greetings’ willen zij mensen de kans geven om snel en gezond een maaltijd te nuttigen langs de snelweg: een gezond fastfood restaurant.

 • Qbi genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs 2017

  07 maart 2017

  Qbi van het bedrijf Qineto is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. Qbi brengt senioren op een speelse en eenvoudige manier in beweging. De robotbal is voorgedragen door Zuyd en EIZT en is uit 109 inzendingen geselecteerd als een van de beste zorginnovaties van Nederland.

 • Hogescholen bundelen krachten in deeltijdonderwijs

  06 maart 2017

  Twintig hogescholen in Nederland – waaronder Zuyd Hogeschool – brengen hun deeltijdaanbod samen op één website. Maandag 6 maart is de campagne heelveelindeeltijd.nl van start gegaan. De twintig hogescholen brengen gezamenlijk de mogelijkheid voor werkenden om een studie in deeltijd te volgen aan één van de hogescholen sterk onder de aandacht. Op de website heelveelindeeltijd.nl kunnen werkenden die willen studeren zoeken in een aanbod van ruim duizend opleidingen. Dat zijn deeltijd bachelors, masters, deeltijd en duale Ad-opleidingen en cursussen en trainingen.

 • Paul Borm vertrekt bij Zuyd, maar zijn werk gaat door

  06 maart 2017

  Op 9 maart 2017 neemt Paul Borm na een dienstverband van ruim dertien jaar afscheid van Zuyd. Hij was een van de eerste lectoren van Zuyd en stond aan de wieg van allerlei belangrijke ontwikkelingen. Hij was betrokken bij de oprichting van de Centres of Expertise zoals de Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Hij was ook een van de kwartiermakers van het Kennis-As project LIME. De laatste jaren werkte hij aan de verbinding tussen de faculteiten Bèta Sciences and Technology en Gezondheidszorg, wat onder meer heeft geleid tot de recente vorming van het lectoraat Smart Devices van Gabriëlle Tuijthof. Het lectoraatsonderzoek van Paul Borm wordt onder meer doorontwikkeld door Gino van Strijdonck, sinds januari 2014 lector Material Sciences.

 • Grote Verkiezingsdebat Zuyd met zes (kandidaat-)Kamerleden en live-stream

  03 maart 2017

  Dinsdag 14 maart – één dag voor de landelijke verkiezingen − organiseert Zuyd Hogeschool het Grote Verkiezingsdebat in de vestiging Ligne, Sittard. Aan het debat doen zes Limburgse (kandidaat-)Tweede Kamerleden mee van zes verschillende landelijke, politieke partijen.

 • Sterke verbetering Zuyd Hogeschool in Keuzegids Masters 2017

  03 maart 2017

  Zuyd staat in 2017 op de tweede plaats van alle middelgrote hbo-aanbieders van masteropleidingen in Nederland. Bovendien hebben die masteropleidingen van Zuyd die ook in 2016 zijn gewaardeerd, in 2017 zonder uitzondering een verbetering van de score laten zien. Hiermee heeft Zuyd zich over de volle breedte sterk verbeterd.

 • Vluchtelingen krijgen kansen bij Zuyd

  24 februari 2017

  Na een lange periode van reizen en wachten op een verblijfsvergunning willen vluchtelingen vaak niets liever dan zich nuttig maken en hun leven weer opbouwen. Als het kan door gebruik te maken van hun opleiding, ervaring en talenten. Daarvoor hebben ze kansen nodig. Zuyd Hogeschool wil statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) die graag bieden. Structureel.

 • Zuyd-studenten ontwerpen nieuwe bushaltes voor Parkstad

  23 februari 2017

  Overstappunten zijn meestal koude tochtige bushaltes waar je van de ene bus op de andere moet overstappen. Altijd wachten, altijd ongezellig. Voor vijf van deze plekken zal dit radicaal veranderen. Studenten van Zuyd ontwerpen nieuwe bushaltes. De bedoeling is dat de winnende ontwerpen ook daadwerkelijk gebouwd gaan worden.

 • Studenten Bèta winnen duurzaamheidsprijsvraag gemeente Heerlen

  17 februari 2017

  Het concept ‘Tiny Forest’ is op 16 februari 2017 uitgeroepen tot het beste duurzame idee voor de stad Heerlen. Het idee is bedacht door studenten (Job van Kerkom, Lawrence Meulenhoff en Nirel Beckers) van de opleiding Built Environment van de faculteit Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool. Zij winnen hiermee 500 euro. Daarnaast reserveert de gemeente Heerlen een bedrag van 9500 euro om het idee daadwerkelijk te (laten) uitvoeren.

 • Zuyd en gemeente Roermond werken samen aan zorg en jeugdhulp

  07 februari 2017

  Op maandag 30 januari 2017 hebben Zuyd Hogeschool en de gemeente Roermond een intentieverklaring getekend voor een samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Zuyd. De kennis en de ondersteuning van dit kenniscentrum kan helpen om zorg, jeugdhulp en participatie anders te organiseren.

 • Fysiotherapie voorkomt longaanvallen bij COPD

  07 februari 2017

  Emmylou Beekman, onderzoeker bij het lectoraat Autonomie en Participatie van Chronisch Zieken en docente bij de opleiding Fysiotherapie bij Zuyd, promoveerde vrijdag 27 januari 2017 aan de Universiteit van Maastricht. Uit haar proefschrift blijkt dat fysiotherapie de belangrijkste interventie is bij COPD binnen de pulmonaire (=long) revalidatie. Door gericht aan de conditie te werken kan voorkomen of uitgesteld worden dat patiënten met COPD longaanvallen krijgen en daarmee verder functieverlies lijden.

 • Dino-robot van Zuyd bij Flevoziekenhuis in race voor prijs

  06 februari 2017

  De dino-robot Pleo van de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis in Almere is genomineerd voor de Spirit Planetree Award 2017. Zuyd helpt mee bij de ontwikkeling van deze robot die als kindervriendje lief, uitdagend, hip en vooral ook aaibaar is. Pleo kan verveling tegengaan en stress verminderen. Ook kan Pleo ervoor zorgen dat kinderen minder angstig zijn.

 • Gouverneur Bovens bij debat tijdens 'International Week' Zuyd

  06 februari 2017

  Van 6 tot en met 8 februari 2017 is het ‘International Week’ bij Zuyd. Het thema is ‘Crossing Borders’. Dat sluit perfect aan bij het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht dat getekend werd op 7 februari 1992. Op woensdag 8 februari organiseert Zuyd een debat over de toekomst van de EU. Gouverneur van Limburg Theo Bovens zal hierbij aanwezig zijn. Hij hecht veel waarde aan de rol van de jeugd in de toekomst van de EU.

 • Susy Braun lector Voeding, Leefstijl en Bewegen

  03 februari 2017

  Susy Braun is per 1 januari 2017 benoemd tot lector van het nieuwe lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen bij Zuyd Hogeschool. Een gezonde, actieve leefstijl is in de huidige samenleving voor veel mensen moeilijk te realiseren, terwijl de kanteling in de gezondheidszorg er juist om vraagt dat burgers (meer) verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed