Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Studenten Bèta winnen duurzaamheidsprijsvraag gemeente Heerlen

  17 februari 2017

  Het concept ‘Tiny Forest’ is op 16 februari 2017 uitgeroepen tot het beste duurzame idee voor de stad Heerlen. Het idee is bedacht door studenten (Job van Kerkom, Lawrence Meulenhoff en Nirel Beckers) van de opleiding Built Environment van de faculteit Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool. Zij winnen hiermee 500 euro. Daarnaast reserveert de gemeente Heerlen een bedrag van 9500 euro om het idee daadwerkelijk te (laten) uitvoeren.

 • Zuyd en gemeente Roermond werken samen aan zorg en jeugdhulp

  07 februari 2017

  Op maandag 30 januari 2017 hebben Zuyd Hogeschool en de gemeente Roermond een intentieverklaring getekend voor een samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Zuyd. De kennis en de ondersteuning van dit kenniscentrum kan helpen om zorg, jeugdhulp en participatie anders te organiseren.

 • Fysiotherapie voorkomt longaanvallen bij COPD

  07 februari 2017

  Emmylou Beekman, onderzoeker bij het lectoraat Autonomie en Participatie van Chronisch Zieken en docente bij de opleiding Fysiotherapie bij Zuyd, promoveerde vrijdag 27 januari 2017 aan de Universiteit van Maastricht. Uit haar proefschrift blijkt dat fysiotherapie de belangrijkste interventie is bij COPD binnen de pulmonaire (=long) revalidatie. Door gericht aan de conditie te werken kan voorkomen of uitgesteld worden dat patiënten met COPD longaanvallen krijgen en daarmee verder functieverlies lijden.

 • Dino-robot van Zuyd bij Flevoziekenhuis in race voor prijs

  06 februari 2017

  De dino-robot Pleo van de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis in Almere is genomineerd voor de Spirit Planetree Award 2017. Zuyd helpt mee bij de ontwikkeling van deze robot die als kindervriendje lief, uitdagend, hip en vooral ook aaibaar is. Pleo kan verveling tegengaan en stress verminderen. Ook kan Pleo ervoor zorgen dat kinderen minder angstig zijn.

 • Gouverneur Bovens bij debat tijdens 'International Week' Zuyd

  06 februari 2017

  Van 6 tot en met 8 februari 2017 is het ‘International Week’ bij Zuyd. Het thema is ‘Crossing Borders’. Dat sluit perfect aan bij het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht dat getekend werd op 7 februari 1992. Op woensdag 8 februari organiseert Zuyd een debat over de toekomst van de EU. Gouverneur van Limburg Theo Bovens zal hierbij aanwezig zijn. Hij hecht veel waarde aan de rol van de jeugd in de toekomst van de EU.

 • Susy Braun lector Voeding, Leefstijl en Bewegen

  03 februari 2017

  Susy Braun is per 1 januari 2017 benoemd tot lector van het nieuwe lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen bij Zuyd Hogeschool. Een gezonde, actieve leefstijl is in de huidige samenleving voor veel mensen moeilijk te realiseren, terwijl de kanteling in de gezondheidszorg er juist om vraagt dat burgers (meer) verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid.

 • Technologie die zorg ondersteunt

  26 januari 2017

  Hoe kunnen we technologie zo ontwikkelen en inzetten dat ze mensen met een beperking ondersteunt het leven te leiden dat ze willen leiden? Dat is de kernvraag van het nieuwe lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd.

 • Opkomende markten ook interessant voor mkb

  24 januari 2017

  Op vrijdag 17 februari 2017 wordt Mohammed Khalil geïnaugureerd tot lector bij het International Trade Management Research Centre van Zuyd. Dit internationaal onderzoekscentrum is in 2015 opgericht als antwoord op het toenemend belang van de opkomende markten en de kansen die deze markten bieden aan het mkb. Juist opkomende markten geven aan kleine landen met een open economie zoals de onze ruime mogelijkheden om te groeien. En die groeikansen gelden dan bij uitstek voor kleinere bedrijven die groei nodig hebben en start-ups die markten zoeken.

 • Erik van Rossum lector Wijkgerichte Zorg

  24 januari 2017

  Per 1 januari 2017 is Erik van Rossum benoemd tot lector Wijkgerichte Zorg voor een periode van acht jaar bij Zuyd Hogeschool. Het lectoraat is ondergebracht bij de Faculteit Gezondheidszorg.

 • Sjoboks: website met handige hulpmiddelen voor ouderen

  23 januari 2017

  In deze 'week van de eHealth' lanceert Zuyd ‘Sjoboks’. Dit is een website met producten en hulpmiddelen die het leven van ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een stuk aangenamer kunnen maken. Handig voor thuis en onderweg.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed