Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Nieuws

 • Lector Steven de Groot schrijft boek over postmoderne mens in de kennissamenleving

  19 juli 2017

  Ik blog en ik twitter, dus ik besta? En hebben meningen de overhand boven feitenkennis? Zijn dit typische kenmerken van onze tijd? Steven de Groot, als lector Innovatief Ondernemen verbonden aan Zuyd Hogeschool, gaat hier uitgebreid op in in zijn nieuwe boek ‘De postmoderne mens in de kennissamenleving’.

 • Zorgregie in eigen hand met de NeedsTree-app

  18 juli 2017

  Voor zorgbehoeftigen in de thuissituatie is sinds kort een speciale app beschikbaar, de NeedsTree-app. Met deze ‘behoeften-boom’-app kan een overzicht van verschillende instanties in de gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn in de omgeving van de zorgvrager gemaakt worden. Die wordt daardoor beter in staat gesteld de regie over zijn eigen leven te voeren.

 • Zuyd neemt deel aan Formula Student 2018

  18 juli 2017

  Studenten van de faculteit Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool nemen medio 2018 deel aan de Formula Student, een belangrijk autorace-evenement voor studenten met een door henzelf ontwikkelde raceauto. De basis voor deze auto is al gereed en is door het gebruik van diverse nieuwe technieken en materialen uniek te noemen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Bestuursvoorzitter Zuyd

  13 juli 2017

  Karel van Rosmalen, scheidend voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd op 13 juli uitgereikt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Zuyd in Heerlen door Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van de gemeente Meerssen. Het toekennen van de onderscheiding hangt onder meer samen met de vele verdiensten van Van Rosmalen voor zowel Zuyd als de regio Limburg. Met zijn voorzitterschap bij Zuyd van ruim tien jaar is Van Rosmalen een van de langstzittende bestuursvoorzitters in het hoger beroepsonderwijs in Nederland.

 • Collectieve kennis voor ouders van kinderen met een beperking

  12 juli 2017

  Op 5 juli 2017 vond bij Zuyd Hogeschool de afsluiting plaats van het project ‘Voor elkaar’. In dat project werkten studenten, onderzoekers en ouders van kinderen met een beperking samen aan online smart tools om de ervaringen van individuele ouders te kunnen verzamelen en ze te vertalen naar collectieve ervaringskennis.

 • Subsidie onderzoek energiebesparende ramen en onderzoek bacteriële screening

  12 juli 2017

  Twee onderzoeksprojecten van Zuyd Hogeschool zijn op 19 juni 2017 gehonoreerd met een RAAK-PRO subsidie door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek.

 • Bèta-studenten bezoeken slums in India

  10 juli 2017

  In juni 2017 bezochten vier studenten van de faculteit Bèta Sciences and Technology samen met Gabriëlle Tuijthof (lector Smart Devices) en docent Eric Hamers (opleiding Built Environment) de stad Bangalore in India. Dit in het kader van het ontwikkelen van een internationaliseringsstrategie voor de faculteit. In Bangalore loopt al een samenwerking in het kader van het Health in Slums programma, dat is opgezet door voormalig Zuyd-lector Luc de Witte. De studenten waren zeer onder de indruk.

 • Feestelijke opening Confucius Instituut in Maastricht

  07 juli 2017

  In aanwezigheid van onder meer de ambassadeur van China in Nederland, de gouverneur van Limburg, de burgemeester van Maastricht en 150 andere gasten uit binnen- en buitenland is vrijdag 7 juli 2017 het Confucius Instituut Maastricht geopend. Onder meer een leeuwendans, toespraken en de onthulling van een plakkaat markeren de start van een kennisinstituut dat particulieren, bedrijven en instellingen in, onder meer, Limburg gaat helpen China beter te begrijpen door middel van cursussen, trainingen, workshops, presentaties en evenementen.

 • Werkzaamheden Hotel Management School Maastricht uitgesteld

  06 juli 2017

  Vorige maand is de bestemmingsplanprocedure afgerond voor de vernieuwing van de campus van de Hotel Management School Maastricht. De verwachting was dat in oktober de eerste schep in de grond zou gaan. De werkzaamheden worden helaas uitgesteld omdat de Hotelschool niet binnen de kaders van de aanbesteding tot overeenstemming kon komen met de partijen die erop ingeschreven hadden.

 • Student Toneelacademie wint Guido de Moorprijs 2017

  04 juli 2017

  Emmanuel Ohene Boafo, student aan de Toneelacademie Maastricht (Zuyd Hogeschool), heeft op 2 juli 2017 de Guido de Moorprijs 2017 ontvangen. De prijs, een geldbedrag van 2.500 euro werd uitgereikt tijdens het zomerfestival Stadspaleis in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 • Graduation Festival Maastricht 2017

  28 juni 2017

  Aan het einde van het studiejaar laten afstudeerders van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design hun werk zien tijdens het Graduation Festival 2017 van de Faculty of Arts Maastricht.

 • CareerFest Zuyd gaat niet door op 27 juni 2017

  22 juni 2017

  Het op 27 juni 2017 geplande CareerFest Zuyd is afgelast en zal worden verplaatst naar een nader te bepalen datum in het nieuwe schooljaar. Door het korte tijdsbestek waarin het evenement georganiseerd wordt hebben zich nog niet voldoende bedrijven kunnen aanmelden.

 • Eerste Limburg Meet(ing)

  15 juni 2017

  Dat er in de zorg veel gemeten wordt, is geen nieuws. Maar hoeveel is teveel? En hoe kan het dan beter? Zodat zorgverleners meer tijd krijgen om te zorgen, ondernemers de zorg kunnen innoveren met slimme meetproducten en burgers de regie krijgen over hun eigen gegevens?

 • Zuyd participeert in Plan Positieve Gezondheid Provincie Limburg

  07 juni 2017

  Zuyd Hogeschool is een van de partners in het nieuwe samenwerkingsverband Positieve Gezondheid van de Provincie Limburg. Het College van Gedeputeerde Staten steunt het Plan van Aanpak Positieve Gezondheid met 765.000 euro voor de komende drie jaar. Hiermee komt de ambitie dat Limburg de eerste Positief Gezonde provincie in Nederland wordt, een stap dichterbij.

 • Pascal Buskens geïnaugureerd tot lector Nanostructured Materials

  06 juni 2017

  Dinsdag 6 juni 2017 wordt dr. Pascal Buskens geïnaugureerd tot lector van het bijzonder lectoraat Nanostructured Materials. Dit lectoraat werkt nauw samen met andere lectoraten binnen Zuyd, zoals Material Sciences (Gino van Strijdonck) en Zonne-energie in de Gebouwde Omgeving (Zeger Vroon), maar ook met diverse partners buiten Zuyd, zoals Brightlands Materials Center, TNO en diverse technologiebedrijven uit de regio.

 • Executives spreken over 'deliciousness' op TASTE Summit

  30 mei 2017

  De Hotel Management School Maastricht organiseert op 12 juli 2017 voor het eerst een TASTE Summit. Sprekers uit de hele wereld komen bij elkaar om hun visie te delen over het belang van Smaak en Proeven. Het centrale thema van dit jaar is ‘deliciousness’.

 • Zuyd-studenten helpen jeugd meedenken over armoedebeleid

  30 mei 2017

  Hoe kun je kinderen die in armoede leven het beste helpen? De gemeente Meerssen startte deze maand een uniek project: lokale jongeren kunnen hun mening geven over de invulling van het armoedebeleid voor kinderen in hun gemeente. Ook Stichting Lyvia, Zuyd Hogeschool en Stella Maris College participeren in dit project.

 • Promotie op klinische besluitvorming rondom zwangeren met obesitas

  24 mei 2017

  Op 31 mei 2017 verdedigt Darie Daemers, docent en onderzoeker haar proefschrift ‘Calibrating care in midwifery: weighing the evidence on weight and weight gain for pregnant women’ aan de Universiteit Maastricht.

 • Zuyd financieel gezond

  24 mei 2017

  Op de site van 1Limburg verscheen dinsdag 24 mei jl. een nieuwsbericht op basis van een interne mededeling van Zuyd over uitstaande vacatures. Dit nieuwsbericht is – soms in zijn geheel, soms in aangepaste vorm – overgenomen door enkele andere nieuwssites. Helaas geeft de externe berichtgeving een vertekende en onjuiste weergave van onze interne mededeling en is Zuyd niet gehoord over de inhoud voorafgaand aan publicatie. De (oorspronkelijke) kop van het nieuwsbericht op 1Limburg suggereert dat de hogeschool kampt met financiële problemen door de daling van het aantal studenten. Dit is niet het geval.

 • Astrid Merkx promoveert op balans in gewicht tijdens zwangerschap

  18 mei 2017

  Op vrijdag 19 mei 2017 verdedigt Astrid Merkx, docent en onderzoeker bij de Academie Verloskunde Maastricht (Faculteit Gezondheidszorg) haar proefschrift ‘In search of balance, promoting healthy gestational weight gain’ aan de Universiteit Maastricht.

  RSS Zuyd Nieuws

  RSS Feed