Leren van en met elkaar
STERKplaats Heerlen

STERKplaats Heerlen

Bij Zuyd Hogeschool worden mensen met een (verstandelijke) beperking opgeleid tot ervaringsdeskundige. Zij leren om hun ervaringen te delen. Dit doen zij bijvoorbeeld door het geven van (gast)lessen of door mee te werken aan onderzoek. Dat doen ze binnen en buiten Zuyd. Zo kunnen studenten, docenten en onderzoekers, maar ook organisaties in de regio, leren om begrijpelijk te communiceren met mensen met een beperking. Leren van en met elkaar, dat is het doel!

STERKplaats Heerlen is een samenwerking tussen Zuyd, belangenvereniging LFB, gezondheids- en welzijnsorganisatie Koraal en de gemeente Heerlen.

STERKstudenten hebben ieder unieke expertise. Door hun ervaringen te delen laten zij hun stem horen en doen ze actief mee in de samenleving.

Hélène Hooft
LFB

Wat is de LFB?

De LFB is de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. STERKplaatsen van de LFB zijn verspreid over heel Nederland. Hierdoor is het mogelijk om vanuit verschillende plekken veel te betekenen voor mensen met een beperking. De STERKplaatsen werken samen met gemeenten, zorgaanbieders, scholen, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties in de buurt.

Samenwerken met STERKplaats Heerlen

Ben jij student, docent of onderzoeker? Door samen te werken met de STERKstudenten kun je veel leren en het onderwijs en onderzoek van Zuyd versterken. Neem contact met ons zodat we samen kunnen bekijken hoe we de behoeften en wensen van jouw opleiding, lectoraat of project kunnen verbinden aan de leerwensen en ambities van de STERKstudenten. Bij voorkeur werken we samen aan opdrachten die langere tijd duren, of die regelmatig terugkomen. Kortdurende samenwerkingen zijn echter ook mogelijk. Graag kijken we samen naar de mogelijkheden.

Werk je bij een organisatie in de buurt? Ook dan kijken we graag met jou wat onze STERKstudenten voor je kunnen betekenen.

We hopen op mooie samenwerkingen waarin iedereen gelijkwaardig van elkaar kan leren.

 

Wanneer STERKstudenten hun ervaringen delen, krijgen (aankomend) professionals handvatten om begrijpelijk te communiceren met mensen met een beperking. 

Ruth Dalemans
lector Begrijpelijk Communiceren, Zuyd Hogeschool

Contact

Neem contact op met Pauline Lahoye, docent-onderzoek van het lectoraat Autonomie en Participatie van Chronisch Zieken. E-mail pauline.lahoye@zuyd.nl of +31 (0)45 400 63 82.

Of kom langs!

STERKplaats Heerlen is gevestigd op de Zuydlocatie Nieuw Eyckholt in Heerlen, lokaal D.0.208.

Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ Heerlen