Studeren bij Zuyd
Schrijf je in voor een opleiding

Inschrijven voor een opleiding

Om een opleiding te volgen bij Zuyd Hogeschool meld je je aan via Studielink. Dit is het landelijk informatiesysteem van Nederlandse hogescholen, universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Je kunt in Studielink de status van je in- en uitschrijving volgen. Nadat je je aanmeldt in Studielink, ontvang je automatisch bericht van ons.

Aanmelden via Studielink

Aanmelden voor een opleiding via Studielink kan vanaf 1 oktober tot 1 september. Doe dit bij voorkeur voor 1 mei. Voor sommige opleidingen doorloop je een selectie om toegelaten te worden. Soms geldt bij deze opleidingen een deadline voor aanmelden, eerder dan 1 mei. Check dit bij de opleiding van jouw keuze.

Meld je aan via Studielink

Zo meld je je aan in Studielink

 • Stap 1: Log in
  Woon je in Nederland? Log in met je persoonlijke DigiD code. Heb je nog geen DigiD, vraag dan je DigiD aan. Houd er rekening mee dat het aanvragen van DigiD vijf werkdagen duurt.
  Woon je niet in Nederland?  Vraag op Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
   
 • Stap 2: Doe een inschrijfverzoek 
  Kies voor 'nieuw inschrijfverzoek' en doorloop alle stappen. 
   
 • Stap 3: Na je inschrijfverzoek 
  Zuyd ontvangt jouw aanmelding via Studielink en gaat daarmee aan de slag. Je ontvangt een mail van ons met daarin je studentnummer en een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Soms hebben we documenten nodig, zoals een kopie van je diploma of een legitimatiebewijs. 

Vragen? Bekijk de hulppagina's van Studielink
 

Studiekeuzecheck

Na aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck: jouw laatste check om te beslissen of de opleiding echt bij je past. 

Lees meer over de studiekeuzecheck

Starten in februari

Sommige opleidingen hebben twee startmomenten: september en februari. Bij Zuyd kun je in februari starten bij de opleidingen Facility ManagementInternational Business en Technische Bedrijfskunde. Bij je aanmelding voor de opleiding Hotel Management kun je een instroommoment kiezen. Kijk voor meer informatie op de website

Daarnaast zijn er verschillende deeltijdopleidingen met een instroommoment in februari. Meer informatie vind je op de website van Zuyd Professional

21+ toets

Voldoe je niet aan de toelatingseisen van de opleiding én ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je je aanmelden voor een toelatingstoets, ook wel 21+ toets genoemd, of voer je een toelatingsgesprek. De inhoud en lengte van de toets en het gesprek verschillen per opleiding. Tijdens een testdag maak je verschillende schriftelijke testen, afhankelijk van de eisen van de opleiding. Ook vul je vragenlijsten in die inzicht geven in je capaciteiten, persoonlijkheid en interesse. De 21+ toetsen worden afgenomen door Profiel ASL Sittard

Kijk bij de opleiding van jouw voorkeur welke vorm (toets of gesprek) geldt en hoe je je kunt aanmelden. 

Al ingeschreven?

Heb jij je al ingeschreven voor een opleiding bij Zuyd? Dan wil je weten wanneer de introductie is, welke studieboeken je gaat gebruiken en wanneer je eerste lesweek is. Alle informatie die je nodig hebt, vind je op www.start.zuydnet.nl

Ga naar start.zuydnet.nl

Selectieopleidingen

Sommige opleidingen mogen aanvullende toelatingseisen stellen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het beroep dat je gaat uitoefenen. Je moet bijvoorbeeld auditie of een toelatingstest doen.