Studeren bij Zuyd
Schrijf je in voor een opleiding

Inschrijven voor een opleiding

Om een opleiding te volgen bij Zuyd Hogeschool meld je je aan via Studielink. Dit is het landelijk informatiesysteem van Nederlandse hogescholen, universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Je kunt in Studielink de status van je in- en uitschrijving volgen. Nadat je je aanmeldt in Studielink, ontvang je automatisch bericht van ons.

Aanmelden via Studielink

Aanmelden voor een opleiding via Studielink kan vanaf 10 oktober tot 1 september. Als je je vóór 1 mei aanmeldt, kun je de studiekeuzecheck aanvragen en heb je het recht om te worden toegelaten.

Meld je aan via Studielink

Zo meld je je aan in Studielink

 • Stap 1: Log in
  Woon je in Nederland? Log in met je persoonlijke DigiD code. Heb je nog geen DigiD, vraag dan je DigiD aan. Houd er rekening mee dat het aanvragen van DigiD vijf werkdagen duurt.
  Woon je niet in Nederland?  Vraag op Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
   
 • Stap 2: Doe een inschrijfverzoek 
  Kies voor 'nieuw inschrijfverzoek' en doorloop alle stappen. 
   
 • Stap 3: Na je inschrijfverzoek 
  Zuyd ontvangt jouw aanmelding via Studielink en gaat daarmee aan de slag. Je ontvangt een mail van ons met daarin je studentnummer en een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Soms hebben we documenten nodig, zoals een kopie van je diploma, legitimatiebewijs of uittreksel uit het bevolkingsregister. 

Nog vragen over Studielink?
Hulppagina's van Studielink of bekijk het filmpje Studielink is vernieuwd

Studiekeuzecheck

Na aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is de laatste check om te beslissen of de opleiding echt bij je past.

Lees meer over de studiekeuzecheck