Voor bedrijven
Zuyd Labs

Zuyd Labs

Studenten doen onderzoek en voeren opdrachten uit. Ook voor u. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een prototype, opstellen van een financieringsplan, onderzoeken van klanttevredenheid, het vertalen van teksten of het verrichten van metingen. Dat gebeurt soms in een project, maar we beschikken ook over diverse fieldlabs: de Zuyd Labs.

Zuyd Perron Circulair Weert

Ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten kunnen hier terecht voor een treinreis langs verschillende circulaire stations om zo inzicht, advies en ondersteuning te krijgen in hun eigen circulaire transitie. Dus, wilt u meer weten over circulair ondernemen of wilt u ontdekken wat circulariteit voor uw bedrijf kan betekenen? Wij zijn uw partner voor inspiratiesessies, workshops en onderzoeksvragen. 

Onze medewerkers (studenten en docenten vanuit HBO en MBO) beschikken over brede kennis op verschillende gebieden; ze hebben een professionele, praktische aanpak en zijn integer. Kunnen wij u niet verder helpen, dan zorgen we ervoor dat u goed terechtkomt bij een specialist. Uw belang staat bij ons voorop.

Contactgegevens
Stationsplein 14, 6001 CH Weert op het Perron, oude wachtkamer achter de Kiosk
+31 (0)6 34334592 | danielle.twardy@zuyd.nl  of lectoraatinnovatiefondernemen@zuyd.nl 
www.limburginnoveert.nl/zuyd-perron-circulair-weert/

Leuk om te lezen:

Lees meer Lees minder

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL)

CHILL is een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving waar bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten en biedt state-of-the-art laboratoriumvoorzieningen:

 • verwerkingslab voor materialen en 3D-printing
 • testinglab
 • analyse- en syntheselab
 • lab voor biologie en moleculaire technologie 

Het Lab is een samenwerking tussen SABIC, DSM, Zuyd Hogeschool, Maastricht University, Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College. 

 

 

Lees meer op de website van CHILL.

Lees meer Lees minder

Innovation and Entrepreneurship Lab

Bent u ondernemer en heeft u hulp nodig bij het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van ondernemerschap? Het Innovation and Entrepreneurship Lab biedt advies op uiteenlopende gebieden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Als u er onvoldoende aan toe komt om adequaat in te spelen op veranderingen, na te denken over hoe u nieuwe doelgroepen kunt bereiken of social media in te zetten, kan het Innovation and Entrepreneurship Lab u hierbij ondersteunen. Binnen Zuyd bevindt zich ontzettend veel kennis op het gebied van innoverend ondernemen. Via het Innovation and Entrepreneurship Lab kunt u gebruik maken van deze kennis van studenten, docenten en onderzoekers. Zij doen ideeën op met en van elkaar en komen tot nieuwe oplossingen. 

Alle opleidingen van Zuyd vertegenwoordigd
Binnen het innovation and Entrepreneurship Lab werken studenten en afgestudeerden van alle opleidingen van Zuyd Hogeschool tot een jaar na afstuderen in multidisciplinaire teams aan real life opdrachten. Tegen een kleine vergoeding zetten zij hun kennis en kunde in om u te helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken. Studenten doen zo ervaring op en ontwikkelen hun gevoel voor ondernemerschap. U als ondernemer krijgt bij het Lab advies en komt er in contact met potentiële werknemers of toekomstige klanten. 

Bruisende community 
Binnen het Innovation and Entrepreneurship Lab krijgen studenten les in ondernemerschap. Het lab biedt ook lezingen en workshops voor studenten en andere belangstellenden. Kortom: het Lab is een bruisende community, waar van én met elkaar nieuwe kennis wordt opgedaan en uitgewisseld. 

Contact
Wilt u meer informatie over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.

Innovation and Entrepreneurship Lab 
Steenweg 64, Sittard
Mirjam Ubachs
mirjam.ubachs@zuyd.nl | 06 51 04 49 79

Lees meer Lees minder

Legal Lab

In het Legal Lab verlenen studenten van de opleiding HBO-Rechten juridische diensten onder begeleiding van ervaren professionals. Legal Lab is laagdrempelig, helder in afspraken en levert gedegen producten tegen eerlijke prijzen. Legal Lab biedt hulp aan partijen die anders niet zo snel juridische ondersteuning zouden zoeken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Ondernemers en publieke instellingen kunnen bij Legal Lab terecht voor juridisch advies. Wij helpen u bij het oplossen en vooral voorkomen van juridische problemen en nog liever het creëren van kansen. Zie ons als 'juridisch huisarts', een vertrouwenspersoon die je bezoekt voordat je ergens last van krijgt. Legal Lab beschikt over een netwerk van specialisten met verschillende disciplines om complexe zaken aan door te verwijzen.

Lees ook de blog.

Workshops
U kunt bij Legal Lab ook terecht voor bijscholing voor uw medewerkers op een bepaald rechtsgebied. Ook verzorgen wij lezingen en workshops. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Praktijkgericht onderzoek
Legal lab doet samen met het lectoraat Preventive Law praktijkgericht onderzoek naar vernieuwingen in het juridisch domein. Zo doen wij onderzoek naar nieuwe juridische diensten, beroepsrollen en producten. 

Onze medewerkers 
De dagelijkse coördinatie is in handen van mr. Lucy Habets-Theunissen en mr. Martijn Plitscher. Zij hebben beiden ruime ervaring in de praktijk als respectievelijk advocaat en gerechtsdeurwaarder en het onderwijs. Zij zijn het gezicht en eerste aanspreekpunt van Legal Lab en begeleiden het wisselende team van juridisch studenten. De projectleiding is in handen van mr. Koen Savrij Droste en mr. Lucas Lieverse, beiden hebben jarenlange ervaring in de zakelijke advocatuur en het onderwijs. 

Contactgegevens
Zuyd Legal Lab
Swentiboldstraat 21
6137 AE Sittard
legallab@zuyd.nl
+31 (0)46 420 72 06
 

Lees meer Lees minder

Motion Lab

Het Motion Lab beschikt over geavanceerde meetapparatuur, waarmee maatwerk wordt geleverd op het gebied van metingen, kennisuitwisseling en ondersteuning in ruil voor kennis, analyses, stageplekken of een financiële tegemoetkoming. Heeft u een vraag, dan kijken we stap voor stap wat we van elkaar verwachten. 

Bewegingsanalysesysteem
Het meest prominent aanwezig is het driedimensionaal opto-elektronisch bewegingsanalysesysteem van Vicon® waarmee draadloos spieractiviteit en versnellingen van het lichaam geregistreerd kunnen worden. Het systeem stelt de gebruiker in staat om via markers het menselijk lichaam te volgen in de tijd. Na bewerking kunnen verschillende parameters bekeken worden om een vraagstuk op te lossen. Enkele voorbeelden van projecten:

 • Bewegings- en ganganalyse
 • Houdingsanalyse bv. in verband met hoofdpijnklachten
 • Validatiestudies
 • Klinische studies in samenwerking met de regionale ziekenhuizen
 • Fundamenteel onderzoek
   


Andere metingen
Naast het bewegingsanalysesysteem omvat het Motion Lab ook de mogelijkheid om inspanningstesten, long- en hartfunctietesten uit te voeren en hersenactiviteit en huidgeleiding te meten. Het MotionLab wordt naast dataverzameling ook ingezet voor dataverwerking en de presentatie hiervan. Denk hierbij aan rapporten, overzichten en presentaties. 

Neem bij interesse contact op met één van de onderstaande labbeheerders:

Ferdinand.Bergamo@zuyd.nl (opleiding Fysiotherapie)
Toine.Diederen@zuyd.nl (opleiding Mens en Techniek | Biometrie)
Dennis.Odekerken@zuyd.nl (opleiding Mens en Techniek | Biometrie)

Lees meer Lees minder

Materials Application Lab

Materialen worden overal toegepast. Soms bezwijkt materiaal onverwachts en heeft dit vervelende gevolgen. Voor de hand liggende vragen zijn dan: "Wat is hier aan de hand?" en "Hoe kan ik deze situatie in de toekomst voorkomen?" of "Hoe kan ik het materiaal in mijn ontwerp verbeteren?" Mogelijk kunt u dit niet zelf oppakken omdat u niet de tijd of juiste apparatuur heeft. Het Materials Applications Lab kan dan iets voor u betekenen. In het lab voeren wij kleinschalig onderzoek uit tegen een aantrekkelijke prijs.

Wat doet het Materials Application Lab ?
In het Materials Application Lab werken studenten en docenten - met ondersteuning van een aantal partnerbedrijven - aan onderzoeksopdrachten op het gebied van materiaalkunde. Tegen een geringe vergoeding doen we voor uw bedrijf kleinschalig onderzoek of adviseren we u op materiaalkundig gebied. Dankzij onze partners beschikken we over de meest geavanceerde apparatuur. Onderzoek in het Materials Applications Lab spitst zich toe op toegepaste materialen, zoals metalen, kunststoffen en composieten. Niet alleen testen we materialen, we denken ook mee bij het toepassen ervan in nieuw te ontwikkelen producten. 

Contact
Materials Application Lab
Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ Heerlen
materialsapplicationlab@zuyd.nl

Lees meer Lees minder

Vertaalbureau Zuyd Vertalingen

Zuyd Vertalingen wordt gerund door studenten van de Vertaalacademie. Van februari tot juni kunt u uw vertalingen door hen laten uitvoeren. Het liefst vanuit een vreemde taal (Engels, Frans, Duits en Spaans) naar het Nederlands, maar andersom kan ook. 

Het enthousiaste team staat voor u klaar met de volgende diensten: vertalen, reviseren, copywriting, tolken en ondertitelen. 

Lees meer op de website van Zuyd Vertalingen

HR-Business lab

Het HR-Business Lab vormt een community van studenten, werkveld en lectoraat waarbinnen HR en Business vraagstukken vertaald worden naar uitdagende opdrachten voor studenten van de opleiding Business Studies.

Daarnaast organiseert het lab een aantal evenementen per jaar om de brug te slaan tussen:

 • Actuele vraagstukken vanuit de HRM en Bedrijfskundige beroepspraktijk waarbij (wetenschappelijk) onderzoek nodig is;
 • Studenten met affiniteit voor (praktisch wetenschappelijk) onderzoek die hun competenties specifiek op dat vlak verder willen ontwikkelen;
 • De behoefte van Zuyd Hogeschool om bij te dragen aan de ontwikkeling van (praktisch wetenschappelijke) kennis en als benadering voor organisatievraagstukken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u een uitdagend vraagstuk in uw organisatie op het gebied van HRM en Bedrijfskunde en heeft u behoefte aan een multidisciplinaire bandering van deze uitdaging? In het vierde leerjaar van de opleiding Business Studies gaan studenten onder begeleiding van docenten en op basis van de nieuwste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek hier graag mee aan de slag. Vanuit zowel het HR- als bedrijfskundige domein wordt onderzoek gedaan naar uw uitdaging. Contactgegevens Zuyd HR-Business Lab Ligne 1 6131 MT Sittard

Coördinatie

Natasja Verkooijen: natasja.verkooijen@zuyd.nl , 06-34384589

Manon Geraedts: manon.geraedts@zuyd.nl , 06-42493828

Lees meer Lees minder