Voor bedrijven
Zuyd Labs

Zuyd Labs

Studenten en lectoren doen onderzoek in onze fieldlabs. Ook voor jou. Denk aan het ontwikkelen van een prototype of het uitvoeren van een omgevingsanalyse. Maar ook het opstellen van een financieringsplan en het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek. Of het doen van metingen. Dat gebeurt soms in een project, maar we hebben ook fieldlabs: de Zuyd Labs.

Zuyd Perron Circulair Weert

Kom naar ons perron voor een treinreis langs verschillende circulaire stations en ontdek wat circulair ondernemen is of wat circulariteit voor jouw bedrijf kan betekenen. Wij zijn graag partner voor inspiratiesessies, workshops en onderzoeksvragen voor jouw gemeente, bedrijf of kennisinstelling.

Onze medewerkers zijn studenten en docenten van het hbo en het mbo met een brede kennis op verschillende gebieden. Als wij je niet verder kunnen helpen met jouw vraag, dan verwijzen we je door. Jouw belang staat bij ons voorop!

Contactgegevens
Stationsplein 14, 6001 CH Weert op het Perron, oude wachtkamer achter de Kiosk
+31 (0)6 34334592 | danielle.twardy@zuyd.nl  of lectoraatinnovatiefondernemen@zuyd.nl 
www.limburginnoveert.nl/zuyd-perron-circulair-weert/

Leuk om te lezen:

Lees meer Lees minder

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL)

Bij CHILL werken studenten, onderzoekers en ondernemers samen aan circulaire innovaties, producten en processen. CHILL biedt toplaboratoriumvoorzieningen:

 • verwerkingslab voor materialen en 3D-printing
 • testinglab
 • analyse- en syntheselab
 • lab voor biologie en moleculaire technologie 

CHILL is een samenwerking tussen SABIC, DSM, Zuyd Hogeschool, Maastricht University, Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College.

Innovation and Entrepreneurship Lab

Ben je ondernemer en heb je hulp nodig bij het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van ondernemerschap? Het Innovation and Entrepreneurship Lab biedt advies op uiteenlopende gebieden.

Wil je nieuwe doelgroepen bereiken of social media inzetten? Multidisciplinaire teams van studenten en pas afgestudeerden van alle Zuyd opleidingen helpen je graag. Tegen een kleine vergoeding zetten studenten, docenten en onderzoekers graag hun kennis van innoverend ondernemen in om jouw vraag op te lossen. Het mes snijdt aan 2 kanten: jij als ondernemer krijgt advies en komt in contact met potentiële werknemers of toekomstige klanten. Onze studenten doen ervaring op en ontwikkelen gevoel voor ondernemerschap.

Het Innovation and Entrepreneurship Lab verzorgt ook lessen, lezingen en workshops over ondernemerschap voor studenten én andere belangstellenden. 

Meer weten?
Bel of mail ons:
Innovation and Entrepreneurship Lab 
Steenweg 64, Sittard
mirjam.ubachs@zuyd.nl | 06 51 04 49 79

Lees meer Lees minder

Legal Lab

Op zoek naar juridisch advies? In ons Legal Lab helpen studenten van HBO-Rechten je bij het oplossen en vooral het voorkomen van juridische problemen. Of beter nog: bij het creëren van kansen. Zie ons als 'juridisch huisarts', een vertrouwenspersoon die je bezoekt voordat je ergens last van krijgt.

Complexe zaak? Legal Lab beschikt over een netwerk van specialisten met verschillende disciplines waarnaar we kunnen doorverwijzen.

Lees ook de blog.

Workshops
Je kunt bij het Legal Lab ook terecht voor bijscholing op een bepaald rechtsgebied. Ook verzorgen wij lezingen en workshops. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Praktijkgericht onderzoek
Legal lab doet samen met het lectoraat Preventive Law praktijkgericht onderzoek naar vernieuwingen in het juridisch domein. Zo doen wij onderzoek naar nieuwe juridische diensten, beroepsrollen en producten. 

Onze medewerkers 
De dagelijkse coördinatie is in handen van mr. Lucy Habets-Theunissen en mr. Martijn Plitscher. Zij hebben beiden ruime ervaring in de praktijk als respectievelijk advocaat en gerechtsdeurwaarder en het onderwijs. Zij zijn het gezicht en eerste aanspreekpunt van Legal Lab en begeleiden het wisselende team van juridisch studenten. De projectleiding is in handen van mr. Koen Savrij Droste en mr. Lucas Lieverse, beiden hebben jarenlange ervaring in de zakelijke advocatuur en het onderwijs. 

Contact
Zuyd Legal Lab
Swentiboldstraat 21 | 6137 AE Sittard
legallab@zuyd.nl | +31 (0)46 420 72 06

Lees meer Lees minder

Motion Lab

Je kunt bij ons Motion Lab terecht voor geavanceerde metingen aan het lichaam, voor kennisuitwisseling en ondersteuning. Dat doen wij in ruil voor kennis, analyses, stageplekken of een financiële tegemoetkoming. 

Wij meten spieractiviteit en versnellingen van het lichaam met het geavanceerde driedimensionaal opto-elektronisch bewegingsanalysesysteem van Vicon®. Deze apparatuur meet draadloos en volgt via markers het menselijk lichaam. Enkele voorbeelden van opdrachten en projecten:

 • Bewegings- en ganganalyse
 • Houdingsanalyse bij bijvoorbeeld hoofdpijnklachten
 • Validatiestudies
 • Klinische studies in samenwerking met de regionale ziekenhuizen
 • Fundamenteel onderzoek
   


Andere metingen
Je kunt bij ons ook terecht voor inspanningstesten, long- en hartfunctietesten en metingen van hersenactiviteit en huidgeleiding. Je kunt ook een beroep doen op het MotionLab voor dataverwerking en de presentatie hiervan. Denk hierbij aan rapporten, overzichten en presentaties. 

Contact 
Ferdinand.Bergamo@zuyd.nl (opleiding Fysiotherapie)
Toine.Diederen@zuyd.nl (opleiding Mens en Techniek | Biometrie)
Dennis.Odekerken@zuyd.nl (opleiding Mens en Techniek | Biometrie)

Lees meer Lees minder

Materials Application Lab

Bij dit lab kun je terecht voor kleinschalig materialenonderzoek of advies tegen een aantrekkelijke prijs. Studenten en docenten werken met ondersteuning van een aantal partners graag aan jouw onderzoeksopdracht.

Dankzij onze partners beschikken we over geavanceerde apparatuur. Onderzoek in het Materials Applications Lab spitst zich toe op toegepaste materialen, zoals metalen, kunststoffen en composieten. We testen niet alleen materialen, we denken ook mee bij het toepassen ervan in nieuw te ontwikkelen producten. 

Contact
Materials Application Lab
Nieuw Eyckholt 300 | 6419 DJ Heerlen
materialsapplicationlab@zuyd.nl

Lees meer Lees minder

Vertaalbureau Zuyd Vertalingen

Zuyd Vertalingen is het adres voor vertalingen van Engels, Frans, Duits en Spaans naar het Nederlands (of andersom). Dit vertaalbureau wordt gerund door studenten van de Vertaalacademie. Van februari tot juni kun je hier terecht voor vertalingen, tekstrevisie, copywriting, tolken en ondertitelen. 

Lees meer op de website van Zuyd Vertalingen

HR-Business lab

Heb je een uitdagend vraagstuk op het gebied van HRM en Bedrijfskunde en behoefte aan een multidisciplinaire benadering? Vierdejaars studenten Business Studies gaan er graag mee aan de slag onder begeleiding van docenten en op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Daarnaast organiseert het lab een aantal evenementen per jaar om de brug te slaan tussen:

 • Actuele vraagstukken vanuit de HRM en Bedrijfskundige beroepspraktijk waarbij (wetenschappelijk) onderzoek nodig is;
 • Studenten met affiniteit voor (praktisch wetenschappelijk) onderzoek die hun competenties specifiek op dat vlak verder willen ontwikkelen;
 • De behoefte van Zuyd Hogeschool om bij te dragen aan de ontwikkeling van (praktisch wetenschappelijke) kennis en als benadering voor organisatievraagstukken.


Contact
Zuyd HR-Business Lab
Ligne 1 6131 MT Sittard

Coördinatie
natasja.verkooijen@zuyd.nl , 06-34384589
manon.geraedts@zuyd.nl , 06-42493828

Lees meer Lees minder