Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
paars 2

Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten

Het Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten is een centrum voor onderzoek dat bijdraagt aan de versterking van het kunstonderwijs en de kunstpraktijk.

Engagement en Artistiek Onderzoek

Hoe wordt kunst relevant? En wat betekent het als we zeggen dat kunstenaars kennis maken? Engagement en artistiek onderzoek zijn de thema’s van het Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten. Het lectoraat ontwikkelt artistiek onderzoek als een experimentele, intieme etnografie waarin de systematische ontvankelijkheid voor de wereld centraal staat. Het lectoraat stimuleert werk dat de rijkdom exploreert die verborgen ligt tussen oppositionele clichés over kunst, samenleving, politiek, wetenschap en onderzoek. Daardoor functioneert het lectoraat als een vanzelfsprekend én schurend onderdeel van de Faculteit van de Kunsten van Zuyd.
 
Praktijkonderzoek in en voor de Kunsten
Door praktijkonderzoek in en voor de kunsten wil het lectoraat bijdragen aan het opleiden van de kunstenaars van de 21e eeuw. Het lectoraat draagt vanuit haar onderzoeksexpertise bij aan het vernieuwen van bestaande curricula en het ontwikkelen van nieuw onderwijs, aan docentprofessionalisering en aan de wisselwerking met het werkveld en de maatschappelijke omgeving.

Voor meer informatie over het onderzoek en onderwijs van het lectoraat, ga naar http://lectoraataok.nl/.

Kunstwerk

Contact

Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten
Brusselsestraat 75
6211 PC Maastricht

Lector: dr. Ruth Benschop
E aok@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 62 99