Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 1

Innovatief Ondernemen

Het lectoraat Innovatief Ondernemen staat onder leiding van lector dr. Steven de Groot. Samen met andere experts doen wij praktijkgericht onderzoek in organisaties dat relevant is voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het onderwijs. Nieuwe inzichten en oplossingen over innovatief ondernemen worden direct ter beschikking gesteld aan de praktijk en vertaald in ons onderwijs, zodat onze studenten altijd beschikken over de laatste kennis.

Het lectoraat Innovatief Ondernemen richt zich op de transformatie van organisaties in de Limburgse regio die willen ondernemen in de Economie 4.0. Innovatief ondernemen door innovatief organiseren, vanuit de wetenschap dat innovatiesucces voor 75% wordt verklaard door de organisatorische vermogens van de organisatie (in tegenstelling tot 25% door technologische innovatie). 

 

De bouwstenen hiervoor - en tevens de onderzoekslijnen van het lectoraat - zijn weergegeven in het framework voor van sociale innovatie (op basis van Volberda en collega’s - Erasmus Universiteit Rotterdam). De bouwstenen zijn vervolgens vertaald naar 3 onderzoeksthema’s van het lectoraat, te weten:

  • Samenwerking / netwerken: Welke (nieuwe) samenwerkingsvormen en business modellen zijn relevant voor het MKB en welke nieuwe combinaties van samenwerking bieden kansen voor nieuwe business?
  • Innovatiekracht:  Hoe vertaalt het MKB nieuwe business kansen naar aanpassingen aan de organisatie en vice versa? Wat kenmerkt flexibel organiseren?
  • Digital marketing: Wat kenmerkt data-gedreven ondernemen en hoe worden social media, Internet of Things en data ingezet in het MKB?


 

Inauguratie Steven de Groot

Lees de rede (pdf)

Contact

Lectoraat Innovatief Ondernemen
Ligne 1
6131 MT Sittard

T +31 (0)46 420 70 60