Nieuws
Nieuws

Iftar als uiting van hospitality en respect voor andere culturen bij Hotel Management School Maastricht

Tot in de kleinste uithoek van de wereld kom je studenten en afgestudeerden van Hotel Management School Maastricht tegen. Ze zijn er aan het werk, niet zelden in het management van bijvoorbeeld een hotel of internationaal bedrijf. Een global mind, respect voor andere culturen en gastvrijheid zitten dan ook in de genen van de opleiding en zijn diep geworteld in het onderwijs. Om dit kracht bij te zetten heeft Beya El Bejaoui – docente Management Skills en community coördinator – een ‘iftar’ bij de hotelschool georganiseerd: een avondmaaltijd tijdens de Ramadan, die het moment markeert waarop moslims hun vasten verbreken bij zonsondergang.

“We spelen een belangrijke rol in het opleiden van onze studenten met een global mind voor de internationale hospitality-wereld. Daarom was het doel van deze avond om werelden dichter bij elkaar te brengen en het belang van dialoog en interculturaliteit te benadrukken”, legt Beya uit. “Want gastvrijheid tijdens een iftar is diep geworteld in de islamitische cultuur en benadrukt vrijgevigheid, vriendelijkheid en het belang van het delen van zegeningen met anderen.”

Volgens Beya is de iftar ook ontstaan om de cohesie binnen een gemeenschap te bevorderen. “Het was dan ook hartverwarmend om te zien dat de meerderheid van de ruim 70 gasten niet-islamitische collega’s waren, die meer wilden leren en solidariteit wilden tonen.”

Hotel Management School Maastricht streeft ernaar om van deze authentieke iftar-ervaring een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

De Limburger schreef een artikel over de iftar bij de hotelschool (betaalmuur): Ramadan voor beginners bij Hotelschool Maastricht: ‘Niet ete... - De Limburger

Meer informatie over de opleiding? Ga naar Hotelschool op unieke campus – Hotel Management School Maastricht - Hotelschool Maastricht.