Nieuws
Nieuws

Start ontwerpteam verbouwing Maastricht Institute of Arts

Een ontwerpteam is gestart met de uitwerking van het ontwerp voor de verbouwing en verduurzaming van Maastricht Institute of Arts aan het Herdenkingsplein in Maastricht. Het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool heeft najaar 2023 groen licht gegeven voor deze verbouwing.

De komende jaren wordt het onderwijsgebouw aan het Herdenkingsplein flink verbouwd en wordt het de locatie voor 11 opleidingen. Het gebouw sluit niet meer aan bij de onderwijsbehoeftes van deze tijd en het is nodig om het gebouw te verduurzamen en efficiënter te gebruiken. Het ontwerpteam bestaat uit medewerkers van Zuyd Hogeschool, MJb groep/Aronsohn Management, Diederendirrix Architectuur & Stedenbouw en Nelissen Ingenieursbureau.

Angenieta Kuijpers, directeur Maastricht Institute of Arts: “Medewerkers en studenten uit de hele organisatie denken op verschillende momenten mee hoe we dit het beste kunnen doen. Het resultaat is een gebouw waarin studenten en docenten worden uitgedaagd om te leren, te werken, te innoveren en waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.”

De verbouwing is naar verwachting zomer 2026 afgerond.