Nieuws

Frank Halmans benoemd tot directeur Engineering, Applied Science en Built Environment

Het College van Bestuur heeft Frank Halmans met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur van de academies Engineering, Applied Science en Built Environment bij Zuyd. Frank is momenteel werkzaam als Hoofd team Vervoer en plaatsvervangend directeur bij de sector Verkeer en vervoer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen.

Frank Halmans (1972) heeft een voorliefde voor onderwijs en studeerde aan de Pedagogisch Technische Hogeschool. Na zijn afstuderen werkte hij vijf jaar bij scholengemeenschap Sophianum als docent wiskunde, natuurkunde en NaSk – een combinatievak natuurkunde en scheikunde. In 2001 maakte Frank de overstap naar het CBS, waar hij verschillende leidinggevende functies heeft bekleed. Naast zijn werk bij het CBS heeft hij, onder meer, de master Personal Leadership in Innovation and Change bij Zuyd behaald en een MBA bij Maastricht School of Management. In zijn vrije tijd is hij KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal. Frank is getrouwd, heeft twee kinderen en woont met zijn gezin in Landgraaf.

Frank HalmansFrank Halmans: “Ik ben er trots op dat ik het vertrouwen krijg om als directeur van de academies Engineering, Applied Science en Built Environment verder vorm te geven aan de ambities van Zuyd Hogeschool en in het bijzonder het domein Techniek. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met collega’s, studenten en samenwerkingspartners verder koers uit te zetten, met als doel een aantrekkelijk en relevant onderwijsaanbod voor studenten, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot professionals die klaar zijn om de uitdagingen in onze Euregio aan te gaan.”

Rob van Kan, collegelid en portefeuillehouder van het domein Techniek is blij met de benoeming: “Met Frank krijgt Zuyd een uitstekende nieuwe directeur in de gelederen. Frank is een ervaren directeur die zowel in- als extern zijn mannetje kan staan. Zijn mensgerichtheid en stevigheid kenmerken hem, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij zijn diversiteit aan leiderschapsstijlen zal inzetten voor onze organisatie. Zowel in het directeurencollectief als binnen het domein Techniek liggen voldoende uitdagingen voor hem klaar om mee aan de slag te gaan. Ik zie ernaar uit om als portefeuillehouder met hem te werken.”

Frank en de zittende directeur Peter Princen zullen samen het domein Techniek aansturen dat, gezien de grote omvang en ontwikkelpotentie, is ingedeeld in tweeën. Peter zal de academies ICT en Technische Bedrijfskunde, en de nieuwe academie Applied Data Science & Artificial Intelligence onder zijn hoede krijgen. Frank wordt verantwoordelijk voor de academies Engineering, Applied Science en Built Environment.