Nieuws
Nieuws

Studenten Zuyd winnen Digitale Zorg Prijs

Judith Claessens en Kiki Reumkens van de opleiding Verpleegkunde van Zuyd zijn de winnaars van de Digitale Zorg Prijs 2023, een stimuleringsprijs voor studenten met een innovatief idee op het gebied van zorgtechnologie. Zij ontvingen een cheque van 1.000 euro uit handen van Conny Helder, demissionair minister voor Langdurige Zorg en Sport.

Judith en Kiki onderzochten de inzet van digitale hulpmiddelen in de wijkverpleging via de VirtueleThuiszorg©. “Het is fijn dat ons idee wordt gezien en dat er waardering is”, reageert Judith. “We zijn heel blij met de prijs, we hadden het niet verwacht”, vult Kiki aan. Zij gaat zich bezighouden met vervolgonderzoek.

Judith en Kiki zijn de winnaars in de categorie thesisprijs (voorheen e-Health Scriptieprijs). Dit is een stimuleringsprijs voor studenten uit het hbo en wo om de aandacht voor het gebruik van digitale zorg of zorgtechnologie in de verpleegkunde en verzorging te vergroten. Winnaar in de categorie productprijs (een stimuleringsprijs voor studenten van het mbo) is Tessa Herngreen van zorgorganisatie Nieuw Unicum.
 

De Digitale Zorg Prijs is een initiatief van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.

Ga voor meer informatie over de zorg- en welzijnopleidingen van Zuyd naar deze pagina.