Nieuws
Nieuws

Music Award Maastricht – strijkinstrumenten – 20 April 2024

Muziekliefhebbers kunnen in februari, maart en april hun hart ophalen tijdens tal van activiteiten van Conservatorium Maastricht, onderdeel van Zuyd Hogeschool. Van klassiek tot opera, en van jazz tot pop. Het komt allemaal voorbij de komende maanden… Waar ga jij naartoe?

Day of Classical Music – donderdag 22 februari

Beleef een betoverende dag vol klassieke muziek tijdens de Day of Classical Music. Laat je meevoeren door tijdloze meesterwerken en verrassen door de veelzijdigheid en creativiteit van onze junior-, bachelor- en masterstudenten Klassiek van Conservatorium Maastricht. Je kunt een gevarieerd programma verwachten van blaas-, tot strijkersmuziek door ensembles maar ook solisten. Of je nu een toegewijde klassieke muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, deze dag heeft voor ieder wat wils! Locatie: Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

Klik voor meer informatie, programma en tickets

Docent Muziek eindpresentatie Popweek - ‘Now and Then’ British Invasion – vrijdag 23 februari

Ervaar de eindpresentatie van de Docent Muziek Popweek! Dit spetterende evenement brengt een dynamische mix van live-optredens, creativiteit en energie in één. De getalenteerde studenten van de Docent Muziek opleiding hebben hard gewerkt om hun passie voor popmuziek te laten zien en horen. Ze zullen op het podium staan met hun eigen interpretaties van bekende hits, originele composities en verrassende samenwerkingen. Locatie: Muziekgieterij Maastricht. Pay as you feel, reserveren niet nodig.

Klik voor meer informatie en programma

Night of Classical Music – zaterdag 24 februari

De wondere wereld van klassieke muziek zal tot leven worden gebracht door onze studenten en docenten, die meer dan 70 concerten zullen geven. Ervaar alle facetten van klassieke muziek. Er wordt een breed scala aan concerten aangeboden, van solisten tot een orkest. Onze musici hebben gekozen voor een zeer divers repertoire, variërend van barok tot hedendaagse muziek en crossovers. Tijdens de Night of Classical Music bieden we je de uitgelezen kans om kennis te maken met alle facetten van de afdeling Klassieke Muziek van Conservatorium Maastricht. Proef onze sfeer, ontmoet onze studenten en medewerkers en bezoek de kostenloze concerten tijdens deze avond. Een avond om niet te vergeten! Locatie: Conservatorium Maastricht. Gratis toegang, reserveren niet nodig.

Klik voor meer informatie en programma

Maastricht Jazz Awards 2024 – 1 maart

De Maastricht Jazz Awards is dé jazzcompetitie van Zuid-Nederland. In 2024 keren de Maastricht Jazz Awards weer terug met een live editie. Dit jaar willen Conservatorium Maastricht en Jazz Maastricht de originaliteit vieren van de output van Conservatorium Maastricht in de afgelopen vijf jaar; onze frisse stemmen in het professionele veld van Jazz. Locatie: Theater Kumulus West in Maastricht.

Klik voor meer informatie, programma en tickets

Opera Conservatorium Maastricht - Humperdinck Hänsel und Gretel – maandag 4 en dinsdag 5 maart

Ervaar deze magische wereld van dit sprookje, uitgevoerd door studenten van het conservatorium. Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye en met regie door Barbara Haveman, belooft deze opera een visueel en muzikaal spektakel te worden.

Ontdek het tijdloze verhaal van Grietje en Hänsel, die door hun boze moeder het bos in worden gestuurd om bessen te verzamelen. Wanneer de duisternis valt, raken ze verdwaald en worden ze geconfronteerd met vreemde beelden en geluiden. Een prachtige droom helpt hen door de angstige nacht. Bij een levensgroot huis van snoep worden ze door de eigenaar naar binnen gelokt, maar ontdekken al snel dat het huis van een heks is. De heks wil hen in haar oven bakken, maar Hänsel en Grietje weten haar te slim af te zijn, wat leidt tot een van de gelukkigste eindes in sprookjes. Laat je betoveren door de adembenemende decors, meeslepende kostuums en indrukwekkende vocale prestaties van onze getalenteerde zangers. Mis deze onvergetelijke opera-ervaring niet! Locatie: ASTA Theater Beek.

Klik voor meer informatie, programma en tickets

Austrian Delights - Symphonic Orchestra with Arjan Tien – donderdag 14 maart

Laat je verrassen door het programma waarin oude klassiekers worden gespeeld door de nieuwe generatie Conservatorium Maastricht studenten. Ontdek de vaardigheden van het symfonisch orkest, dat tijdloze composities van Mozart en Bruckner tot leven brengt. Het belooft een betoverende avond te worden met een pianosolo door jong talent Huayu Gu, student (Junior Conservatorium). Dit alles onder leiding van dirigent Arjan Tien. Dompel jezelf onder in een muzikale Oostenrijkse reis en laat je betoveren door deze prachtige muziek! Locatie: Theater aan het Vrijthof

Klik voor meer informatie, programma en tickets

Maastricht Music Awards – zaterdag 20 april

Afkomstig uit alle windstreken van de wereld, hebben jonge musici voor een studie aan Conservatorium Maastricht gekozen. Na voorselecties dingen vijf  kandidaten mee met de Music Award Maastricht. Dit jaar staat in het teken van strijk instrumenten. Daarnaast staat er een thema centraal, dit jaar is het thema One Night in Vienna. Aan deze Award is een bedrag verbonden van 5000 euro, te besteden aan muzikale en artistieke ontwikkeling. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Rotaryclub Maastricht en Conservatorium Maastricht. Een deskundige jury beoordeelt de kandidaten op hun artistieke impressie, technische niveau en uitstraling. Het publiek bepaalt wie de publieksprijs ter waarde van 1000 euro wint.

Klik voor meer informatie, programma en tickets

Ben je een muziekliefhebber? Check dan regelmatig de evenementenagenda van Conservatorium Maastricht op www.conservatoriummaastricht.nl/events