Nieuws
Nieuws

Feestelijke onthulling beeldengroep 'De Burgers van Maastricht'

Maastricht Institute of Arts presenteert in samenwerking met het gerenommeerde Atelier Les Deux Garçons de beeldengroep 'De Burgers van Maastricht'. Ook jij bent op 14 december van harte welkom bij de feestelijke onthulling door burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht.

De ontwikkeling van de beeldengroep is onderdeel van de viering van het 200-jarig bestaan van het Maastricht Institute of Arts. Atelier Les Deux Garçons is een internationaal bekend kunstenaarsduo. Het wordt sinds 2000 gevormd door Michel Vanderheijden van Tinteren (1965) en @Roel Moonen (1966). Beiden studeerden aan ons instituut.

Programma donderdag 14 december

16.00 uur: Artist Talk door Les Deux Garçons (aanmelden)
17.00 uur: Onthulling door burgemeester van Maastricht, Wim Hillenaar.

Expo

Bezoek aansluitend de pop-up expo van Les Deux Garçons bij Maastricht Institute of Arts. Daarna nog te zien tot en met 20 december 2023.

Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 21.30 uur.

Locatie

Herdenkingsplein 12, 6211 PW Maastricht

Ben je verhinderd? Kom dan op een ander moment de beeldengroep bekijken!

Lees meer over de achtergrond van de 'De Burgers van Maastricht'.

De beeldengroep is tot stand gekomen dankzij Zuyd Hogeschool, Gemeente Maastricht, Atelier les Deux Garçons, Laudy Bouw & Ontwikkeling – Tim van Neer, DSM – Catharien Romijn, Art Hotel Rotterdam, Amsborgh Investments B.V., Maya Meijer-Bergmans, Inge Meijer, Kees en Willemien Halkes, Jac en Miny Defauwes, Serhat Celik, Rob Henquet, Ronald Bax en Frank Lunenburg.