Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Zuyd partner in nieuw keurmerk veiligheid studentenpanden

15-05-2017

Een studentenpand in het centrum van Maastricht kreeg op vrijdag 12 mei 2017 het eerste Keurmerk Prettig Wonen. Dit nieuwe keurmerk laat huurders in één oogopslag zien dat de woning in orde is qua brand- en inbraakveiligheid en dat de verhuurder betrouwbaar en goed bereikbaar is. Zuyd is een van de partners in de stichting achter dit nieuwe keurmerk. De komende maanden worden nog tientallen keurmerken uitgereikt. Hiermee loopt Maastricht landelijk voorop als het gaat om de veiligheid van studentenpanden en de bewoners daarvan.

In veertig jaar tijd is Maastricht uitgegroeid tot een internationale studentenstad, waarvan inmiddels meer dan tien procent van de inwoners uit studenten bestaat. Voor deze, veelal internationale, studenten is het niet altijd duidelijk wat de kwaliteit van de woning is. Het Keurmerk Prettig Wonen biedt hiervoor een oplossing.

Veiligere studentenpanden binnen vijf jaar
De Stichting Keurmerk Prettig Wonen streeft ernaar om binnen een termijn van vijf jaar minimaal zestig procent van de studentenpanden in Maastricht veiliger te maken. Daar waar landelijk pas vanaf vijf kamers extra brandveiligheidseisen als rookmelders, blusmiddelen en dergelijke worden gesteld, verplicht het keurmerk dit ook bij de verhuur van drie of vier kamers.

Unieke samenwerking
Het keurmerk is uniek in Nederland en ontstaan uit een samenwerking tussen de particuliere verhuurders (VVWM), onderwijsinstellingen (Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Jan van Eyck Academie), Gemeente Maastricht (Student & Stad), brandweer, woningbouwcorporaties (Maasvallei, Servatius, Woonpunt), studentenraad en buurtcomités. Ze willen gezamenlijk als stad een sterk signaal afgeven: hier is het prettig wonen. Dat wordt voor iedereen zichtbaar gemaakt door het schildje met het logo van het Keurmerk Prettig Wonen aan de gevel.

Meer informatie: www.keurmerkprettigwonen.nl.

Keurmerk Prettig Wonen