Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Bibliotheek Ligne onder genomineerden Beste bibliotheek van Nederland

30-11-2017

De bibliotheek van Ligne in Sittard is samen met vijf andere bibliotheken genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland’.

De nieuwe bibliotheek in Ligne, Sittard, wordt vanuit een samenwerking door De Domijnen en de hogeschoolbibliotheek van Zuyd Hogeschool geëxploiteerd.

Boeken en meer
Bibliotheek Ligne werd opgezet als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, tijdschriften en kranten kunnen lezen, verhalen vertellen, debat voeren, laaggeletterdheid bestrijden, lezen bij kinderen bevorderen, etcetera. Er zijn afdelingen kinderboeken, jeugdboeken en fictie en non-fictie voor volwassenen. Verder is er een breed aanbod studieboeken van Zuyd Hogeschool.

Beoordelingscriteria
Behalve de bibliotheek in Ligne werden de bibliotheken van Barendrecht, Purmerend, Veendam, Zwolle en de Bijlmerbibliotheek in Amsterdam genomineerd. De zes bibliotheken werden gekozen door een deskundige vakjury. In de komende maanden zullen deze bibliotheken met name worden beoordeeld op de criteria van de bibliotheekwet en de lokale verankering en netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied.

Beste bibliotheek van Nederland bekend op 20 maart 2018
Of de bibliotheek in Ligne als beste uit de bus is gekomen wordt bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres dat op 20 maart 2018 in Den Helder wordt gehouden. Naast een prijs van de vakjury zal er dit jaar ook weer een publieksprijs zijn waarvoor alle leden van de bibliotheek met ingang van het nieuwe jaar hun stem kunnen uitbrengen.

Studente in bibliotheek