Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Studentenleven

Als je gaat studeren, dan verandert er heel wat in je leven. Een nieuwe school, nieuwe mensen, misschien ga je wel op kamers wonen.

Woon je te ver weg van Zuyd Hogeschool om heen en weer te reizen, dan is op kamers wonen een mogelijkheid. In tegenstelling tot veel andere studentensteden zijn er in Heerlen en Sittard-Geleen nauwelijks wachtlijsten en in Maastricht geen lange. Toch is het belangrijk om op tijd een kamer te gaan zoeken. Lees meer over de mogelijkheden.

Studiekosten
Studeren kost geld. Collegegeld, boeken, kamerhuur, verzekeringen en ga zo maar door. Op de webpagina Wat kost studeren? van Nibud vind je informatie over collegegeld, een overzicht van gemiddelde maanduitgaven en alles over kamerhuur. Ook vind je er informatie over zorg- en andere verzekeringen en een tool om te berekenen of je in jouw situatie geld zou moeten lenen.

Studentenintroductie
Studeren is hard werken maar natuurlijk zijn er ook genoeg leuke en interessante dingen te doen en te ontdekken naast je studie. Allereerst is er de introductie van je opleiding of van de stad waar je gaat studeren. Dat is dé gelegenheid om kennis te maken met je opleiding, mede-studenten en de stad waar je gaat studeren.

Uitgaan
In de drie studiesteden waarin Zuyd gevestigd is, is genoeg te doen voor studenten. Er zijn leuke kroegen, theaters, bioscopen, etc. Je kunt lid worden van een studenten- of studievereniging of sportclub. Bekijk het overzicht van studentenverenigingen.

Studenten Zuyd Hogeschool