Hulp bij studiekeuze
Proefstuderen

Proefstuderen

Heb je een interessante opleiding gevonden en wil je ontdekken of deze ook écht bij je past? Of twijfel je juist tussen twee studies? Kom dan een dag proefstuderen of meelopen. Je ervaart de sfeer, docenten en het niveau van de opleiding.

Proefstuderen uitgesteld of online vanwege corona

In verband met de Corona-maatregelen wordt het Proefstuderen uitgesteld of vindt het online plaats . Had je je aangemeld voor een Proefstudeerdag tot 6 april, dan kun je een nieuwe datum uitkiezen en je hiervoor aanmelden via de link in de bevestigingsmail die je al had ontvangen. Sommige opleidingen hebben nog geen nieuwe datum vastgesteld, maar bieden de mogelijkheid om je aan te melden voor een Proefstudeerdag zonder datum. De opleiding neemt dan contact op zodra de data bekend zijn.

Kies je opleiding

Selecteer de opleiding van jouw keuze, bekijk het programma, data, eventuele voorwaarden en meld je aan.  

Verschil tussen proefstuderen en meelopen

Bij de meeste opleidingen van Zuyd kun je komen proefstuderen. Je volgt dan een programma dat speciaal voor studiekiezers is opgezet. Na afloop heb je een goed beeld van hoe de opleiding in elkaar zit.
Bij andere opleidingen kun je een dagje meelopen. Je loopt mee met een student en en ervaart een doorsnee dag van de opleiding. Er is dus geen speciaal programma, je volgt de reguliere lessen en maakt opdrachten samen met de student die jou begeleidt.