Studiefaciliteiten
Voordelig sporten

Voordelig sporten

Bij Zuyd vinden we het belangrijk dat we faciliteiten bieden voor studenten om gezond bezig te zijn. Daarom zijn in Heerlen en Sittard projecten opgezet zodat je hier goedkoop kunt sporten. Ook kun je als student van Zuyd sporten in Maastricht met een lidmaatschap van UM Sport.

Sporten in Heerlen en Sittard
Studenten in Heerlen kunnen gratis deelnemen aan het beweegprogramma Zuydfit. Met dit programma kun je studeren onderbreken met sportieve activiteiten. Elke dag zijn er verschillende sporten waaraan je kunt meedoen zoals volleybal, badminton, aerobics en kungfu. 

Ook voor studenten in Sittard ontwikkelt Zuyd interessante sportvoorzieningen. Daarover volgt later meer.

Sporten in Maastricht
Studeer je in Maastricht, dan kun je sporten met een UM SPORT lidmaatschap. Je kunt kiezen uit ruim vijftig verschillende sporten, variërend van basketbal tot spinning en capoeira tot yoga. Ook als je lid wilt worden van een van de 26 studentensportverenigingen, heb je een lidmaatschap nodig van UM SPORT. Bij de balie van UM Sport in Maastricht kun je je lidmaatschap regelen. Vergeet niet je bewijs van inschrijving, student-ID en pinpas mee te nemen. De balie is elke dag geopend, ma t/m vrij van 07.00-23.30u, in het weekend van 10.00-20.00u.

Het Universitair Sportcentrum in Randwyck is de thuisbasis van UM SPORT. Dit sportcomplex heeft een fitness van 950 m2, een spinning studio, een grote sporthal, drie sportzalen, een klimwand en drie squashbanen. Veel activiteiten vinden hier plaats, maar er zijn ook andere locaties in Maastricht waar je terecht kunt. Daarnaast organiseert UM SPORT activiteiten bij en in samenwerking met diverse lokale en regionale sportgelegenheden.