Studentenverenigingen
Naast je studie

Word lid van een studentenvereniging

Heb je zin om lid te worden van een studentenvereniging ? Dan heb je in Heerlen, Sittard en Maastricht ruime keus. Er zijn algemene studentenverenigingen en studieverenigingen die bij een bepaalde opleiding horen. Ben jij wielerfanaat of roei je graag, wil je toneelspelen of muziek maken? Meld je aan om je hobby te beoefenen met andere studenten.

S.V. Woord & Daad | Heerlen

De leukste tijd van je leven beleef je bij... Woord en Daad. Al sinds 1932 de vereniging voor de echte beuners, mensen die niet bang zijn om de handen uit te mouwen te steken en eens een stevig project onder de arm te nemen. Meer info op svwoordendaad.nl/ of Facebook.

S.V. Volupia | Heerlen

Bij Volupia ben je aan het juiste adres voor veel gezelligheid. Op dinsdag- en donderdagavond kun je voor een ijskoud pilsje (of iets anders) en een leuke activiteit terecht in de sociëteit boven Café de Kromme Toeter. Meer info op de www.volupia.nl/ of Facebook.

Theatergroep Zuydwind | Heerlen

Zuydwind maakt theater met een groep wisselende spelers, schrijvers en regisseurs. Elk jaar organiseren ze een productie en een cursus. Je leert acteren onder leiding van een professionele regisseur en maakt samen een eigentijdse voorstelling. Meer informatie op https://www.zuydwind.nl/

Studievereniging BBE | Heerlen

SVBBE is de studievereniging voor en door studenten van de opleiding Built Environment. SVBBE organiseert het jaarlijkse introkamp, gezellige feestjes en excursies naar bedrijven. Meer info lees je op de website.  

Nervositas | Heerlen

Als je Fysiotherapie studeert, dan word je natuurlijk lid van Nervositas. De vereniging organiseert leuke feestjes, maar ook het introductiekamp en andere opleidingsactiviteiten. Meer info op Facebook.

SV-X | Heerlen

Is de studievereniging voor studenten van de opleiding Applied Science. Bij deze vereniging kun je terecht voor gevarieerde activeiten, van workshop of bedrijfsbezoek tot barbecue en bowling. Meer op Facebook.

Studievereniging SKL | Sittard

SKL is voor studenten Business Studies. Netwerken, kennisdeling, inzicht in de praktijk, opdrachten en stageplekken. Klinkt dat goed? Word dan lid van SKL. Of kijk eerst op Facebook, Instagram, LinkedIn of website.

ISN | Maastricht

International Student Network -  kortweg ISN - bezorgt internationale studenten een fijne tijd in Maastricht. Een aparte introductieweek, stedentrips, feesten, cantus, culturele uitstapjes, sportactiviteiten, need we tell more? Kijk op www.isn-maastricht.nl.

Roeivereniging Saurus | Maastricht

Maak van je studententijd een wereldtijd en meld je aan bij Saurus. Bij Saurus wordt volop geroeid, op topsportniveau of alleen als de zon hoog aan de hemel staat. Saurus heeft een eigen pand met kroeg én gezelligheid. Kijk op www.msrvsaurus.nl.

Amphitryon | Maastricht

Studeer je bij de Hotel Management School Maastricht dan word je toch zeker lid van Amphitryon. Je kunt je hier op verschillende vlakken ontwikkelen. Kijk op www.amphitryon.nl.

Aegee | Maastricht

Aegee is een Europese studentenassociatie met meer dan 200 vestigingen in Europa. Dit netwerk is gericht op culturele integratie en uitwisseling. Meer op www.aegee-maastricht.org.

KoKo | Maastricht

Word jij lid van Koko, de mooiste en één van de grootste studentenverenigingen van Maastricht? KoKo organiseert activiteiten van sport tot cultuur en van een klein feestje tot een groot eindfeest voor alle studenten van Maastricht. Meer op www.svkoko.nl.

Tragos | Maastricht

Tragos biedt Maastrichtse studenten gezelligheid, feesten, goedkoop bier, maar ook vrienden voor het leven, kansen voor je cv en een kamer. Ook wordt er nooit vergeten waarom jij in Maastricht bent: je studie. Meer info op www.tragos.nl.

Circumflex | Maastricht

Student zijn is meer dan studeren alleen. Lid worden van Circumflex is een waardevolle aanvulling op je studententijd. Circumflex is de oudste traditionele studentenvereniging van Maastricht, waarbij je student kunt zijn op jouw manier. Kijk op www.circumflex.nl.

Studievereniging Babel | Maastricht

Studenten van de Vertaalacademie kunnen lid worden van Babel. Via de Facebookpagina van Babel word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten en krijg je studietips. Meer info via studievereniging.babel@zuyd.nl.

Studievereniging IBNet| Maastricht

Studeer je International Business dan ben je bij IBNet aan het goede adres voor leuke en interessante activiteiten. Meer weten? Neem contact op via ibnet@zuyd.nl of kijk op Instagram

Wielervereniging Dutch Mountains | Maastricht

Wielrennen en mountainbiken in het mooie heuvelland met je mede-studenten, tripjes naar het buitenland en andere gezellige activiteiten. Klinkt goed? Kom dan een keer mee trainen. Meer op mswvdutchmountains.nl

Lux ad Mosam - Maastricht

Gezelligheid, verdieping en ontwikkeling vind je bij Lux ad Mosam, de christelijke studentengezelligheidsvereniging van Maastricht. Zie ook www.luxadmosam.nl.

Toneelvereniging Alles is Drama | Maastricht

combineert de passie voor theater met de gezelligheid van een vereniging. De vereniging maakt vier producties per jaar is en is daarnaast een echte studentenvereniging met tal van activiteiten. Kijk op www.allesisdrama.com.

UniversiteitsOrkest Maastricht

Heb je een passie voor muziek en bespeel je een muziekinstrument? Ga dan bij het UniversiteitsOrkest Maastricht, het symfonieorkest voor studenten en medewerkers van Maastricht University of Zuyd Hogeschool. Kijk op www.um-orkest.nl.

Enactus | Maastricht

Enactus is an international network organisation that brings together students, academic and business leaders who are committed to using the power of entrepreneurial action to improve the quality of life and standard of living for people in need. Read more on zuyd.enactus.nl/