Studiefaciliteiten
Voorzieningen

Voorzieningen

Zuyd Hogeschool doet er alles aan om jouw tijd op de hogeschool zo fijn mogelijk te maken. Als student van Zuyd kun je dan ook gebruikmaken van uitstekende voorzieningen en faciliteiten.

 • Bibliotheek
  De bibliotheek heeft vestigingen op zes locaties. Je kunt er gebruik maken van computer- en studiefaciliteiten en diverse soorten media inzien en lenen. Via de bibliotheeksite kun je diverse databanken raadplegen. Meer informatie vind je op de website van hogeschoolbibliotheek.
   
 • Boeken kopen
  Voor aanvang van je studie informeert de opleiding je per brief en/of mail over de boeken die je nodig hebt.
   
 • Ict
  Zuyd biedt een online, flexibele leer- en werkomgeving en uitstekende voorzieningen op het gebied van ict. In alle gebouwen vind je computer-werkplekken. Er is een draadloos computernetwerk, je krijgt je eigen computer account met e-mailadres, opslagcapaciteit en printvoorzieningen. De Servicedesk biedt ondersteuning; je kunt er met al je ict-vragen terecht.
   
 • Laptop
  Voor veel opleidingen heb je een laptop nodig. Van jou als nieuwe student wordt verwacht dat je bij start van je studie een notebook en software aanschaft. Op Zuydnet vind je per opleiding informatie over welke laptops geschikt zijn. 
   
 • Printen, kopiëren, scannen 
  Op alle locaties kun je met je studentenkaart printen, kopiëren en scannen. Je kunt printopdrachten verzenden vanaf de vaste apparatuur van Zuyd, maar ook vanaf je telefoon, tablet of laptop. 
   
 • Audiovisuele middelen
  Als je tijdens je studie een presentatie houdt, een interview afneemt of een video-opname maakt, dan kun je bij de Servicedesk een laptop, beamer of videocamera lenen. De medewerkers van de Servicedesk zijn je graag van dienst.
   
 • Restaurants
  Alle locaties van de hogeschool hebben een restaurant met een ruime keuze aan producten. Daarnaast vind je op alle locaties frisdrank- en snoepautomaten en coffee corners.
   
 • Vervoer en parkeren
  Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bij alle locaties zijn er bushaltes waar zeer regelmatig bussen stoppen. Bij een aantal locaties van de hogeschool geldt betaald parkeren. Fiets, brommer en scooter kun je stallen in de gratis fietsenstalling.