Studiefaciliteiten
Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Heb je interesse om tijdens je studie naar het buitenland te gaan? Ook dan zit je goed bij Zuyd Hogeschool. Bijna alle opleidingen bieden hun studenten mogelijkheden om deel te nemen aan uitwisselings-programma's met buitenlandse hogescholen en universiteiten. Ook zijn er veel internationale stagemogelijkheden.

Bij sommige opleidingen is een buitenlandse periode verplicht. Ook als deze internationale component niet in je opleiding zit kun je – via stage, uitwisseling of door het volgen van een minor – toch ervaring opdoen in het buitenland. Zuyd is zeer gunstig gelegen. Grote steden als Aken, Keulen, Brussel en Antwerpen liggen op korte afstand. Het buitenland is hier heel dichtbij. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een stage of uitwisseling in het verre buitenland. Het programma Young Professionals Overseas bijvoorbeeld organiseert stages, minoren en afstudeerprojecten in Nicaragua, Peru en Zuid-Afrika. 

Beursprogramma's
Er zijn verschillende mogelijkheden om uitwisselingen of stages te financieren. Het Zuyd International Office (internationaloffice@zuyd.nl) kan je alles vertellen over de beursprogramma's. Je kunt voor informatie ook terecht bij de internationaliseringcoördinator van je eigen opleiding. Zij helpen je graag op weg! 

Talencursussen
Het is handig om je verblijf in het buitenland voor te bereiden met een talencursus. Ook voor je latere carrière komt die extra talenkennis goed van pas. Ons studieloopbaancentrum biedt diverse cursussen aan.