Inschrijven
Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een laatste check voor jezelf voordat je definitief beslist of deze opleiding écht bij jou past. Nadat je je via Studielink hebt aangemeld, krijg je binnen een paar weken de uitnodiging voor de studiekeuzecheck.

Wat kun je verwachten?

Elke opleiding is anders, daarom ziet ook de studiekeuzecheck er bij geen enkele opleiding van Zuyd hetzelfde uit. Maar in ieder geval bestaat het uit contact met de opleiding en een advies. Want daar heb je recht op! Soms nodigt de opleiding je uit voor een kennismaking of een activiteit. De studiekeuzecheck is daar dan automatisch onderdeel van. Je kiest zelf of je er wél of géén gebruik van maakt. Zie het als een mooie kans om te checken of jouw verwachtingen kloppen en om alle vragen te stellen die je nog hebt. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je wel een studiekeuzecheck? Vraag hem dan aan bij de opleiding.

Je moet natuurlijk wel voldoen aan de wettelijke toelatingseisen zoals behaald diploma, profiel of aanvullende vakken.

Wanneer géén studiekeuzecheck?
Heb je je aangemeld voor een selectie-opleiding? Dan gelden er andere voorwaarden. Dat geldt ook voor deeltijdopleidingen en masters.

Niet de juiste keuze?
Als de opleiding niet de juiste keuze is voor jou, dan kun je een studiekeuzecheck bij een andere opleiding aanvragen. Weet je niet welke andere opleiding bij je past, maak dan een afspraak voor een studiekeuzadviesgesprek.

Regeling Studiekeuzecheck
Wil je weten wat precies je rechten zijn in verband met de studiekeuzecheck? Lees de informatie in de officiële regeling.