Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Hulp bij studiekeuze

Je staat voor een belangrijke keuze voor je toekomst: wat ga ik na mijn eindexamen doen? Wat en waar ga ik studeren? Kies ik voor mbo, hbo of universiteit?

Je laatste jaar op de middelbare school is een spannend jaar. Blokken voor je eindexamens, wachten op de uitslag en daarna heel veel eindexamenfeesten. Maar wat ga je daarna doen? Gelukkig kun je op verschillende manieren ontdekken wat je wilt en waar je rekening mee moet houden, maar ook wat je van een hogeschool kunt verwachten. Bij 'Maak het mee' vind je activiteiten op locatie die je de opleiding en het beroep laten ervaren. Misschien wil je een jaar ertussenuit. Ook als je persoonlijke hulp nodig hebt bij je studiekeuze, kun je bij Zuyd terecht. 

 

Studiekeuzetest
Je kunt je zoektocht starten met het maken van een studiekeuzetest. Je vindt er diverse op internet. Je kunt ook de gratis studiekeuzetest van Zuyd doen.

 

Doe de gratis studiekeuzetest 


Studieswitch?
Ben je al student, maar ben je toch op zoek naar een opleiding die beter bij jou past? Kijk dan onder Ik wil switchen. Natuurlijk kun je ook meedoen aan alle andere activiteiten.

  

Magazine voor studiekiezers
In het magazine 'Weet wat je kiest' lees je waar je allemaal aan moet denken als je deze belangrijke keuze maakt. Er staan ervaringsverhalen in van studenten die je zijn voorgegaan. Zij geven handige tips en vertellen over hun studentenleven.  

 

Download magazine 'Weet wat je kiest'

 

Magazine 'Weet wat je kiest' per post

 

Nog geen studie gekozen?

Lees meer