Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Hulp bij studiekeuze

Je staat voor een belangrijke keuze voor je toekomst: wat ga ik na mijn eindexamen doen? Wat en waar ga ik studeren? Kies ik voor mbo, hbo of universiteit?

Je laatste jaar op de middelbare school is een spannend jaar. Blokken voor je eindexamens, wachten op de uitslag en daarna heel veel eindexamenfeesten. Maar wat ga je daarna doen? Gelukkig kun je op verschillende manieren ontdekken wat je wilt en waar je rekening mee moet houden, maar ook wat je van een hogeschool kunt verwachten. Bij 'Maak het mee' vind je activiteiten op locatie die je de opleiding en het beroep laten ervaren. Misschien wil je een jaar ertussenuit. Ook als je persoonlijke hulp nodig hebt bij je studiekeuze, kun je bij Zuyd terecht. 

 

Studiekeuze-app
De app ‘Studiekiezer’ van Zuyd helpt studiekiezers te bepalen welke studie van Zuyd het beste bij hen past. De app is uniek in Nederland. Weet je nog niet (zeker) wat je wilt studeren? Doe de swipe-tests en kom erachter welke opleidingen matchen! Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Google Play. Lees meer over de app 'Studiekiezer'.

 

Studieswitch?
Ben je al student, maar ben je toch op zoek naar een opleiding die beter bij jou past? Kijk dan onder Ik wil switchen. Natuurlijk kun je ook meedoen aan alle andere activiteiten.

  

Magazine voor studiekiezers
In het magazine 'Weet wat je kiest' lees je waar je allemaal aan moet denken als je deze belangrijke keuze maakt. Er staan ervaringsverhalen in van studenten die je zijn voorgegaan. Zij geven handige tips en vertellen over hun studentenleven. Je kunt de pdf downloaden of het magazine per post aanvragen bij het Kennis en Informatiecentrum.

 

Download magazine 'Weet wat je kiest'

 

Magazine 'Weet wat je kiest' per post

 

App 'Studiekiezer'

Informatie over de app