Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Vormgeving -|Visuele Communicatie

Ambitieus, uitdagend en veeleisend. Dat is de Maastricht Academy of Media Design and Technology. Hier, in deze internationale omgeving, kun je je ontwikkelen tot ontwerper van visuele en multimediale communicatie.

De opleiding in het kort

Beeld is een visuele taal en is in onze cultuur een belangrijk element in de communicatie. Om communicatiedoelen te bereiken - het verhaal te vertellen - worden media in allerlei hoedanigheden gebruikt. Maar steeds gaat het om: waarom vertel ik, hoe vertel ik, waarmee vertel ik, wanneer een aan wie? Met jouw ontwerpen breng je als vormgever de boodschap in visuele vorm over. Want niet alleen het beeld zelf, maar ook de manier waarop het is gemaakt en het medium waarmee je het beeld toont, zijn bepalend voor de impact van je verhaal.

Learning community
Binnen de studierichting Visuele Communicatie van de opleiding Vormgeving leer je al deze aspecten van het vak binnen een 'learning community': samen met andere studenten en jouw docenten werk je aan opdrachten, waarbij jouw passie en eigen voorkeuren naar een professioneel niveau worden ontwikkeld. Eerst algemeen en daarna specifiek in de afstudeerprofielen die je kunt kiezen.

Afstudeerprofielen
Je kunt kiezen uit vier afstudeerprofielen:

  • Fotografie
  • Film
  • Grafische vormgeving
  • Illustratie

Lees meer over de afstudeerprofielen.

Volg ons op Facebook

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Vorngeving

Contact

Meer contactinformatie