Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Oranje 2

Social Work

Bij Social Work leer je om professioneel te coachen, te begeleiden, hulp te verlenen, onderzoek te doen en mensen weer hun eigen kwaliteiten te laten gebruiken.

De opleiding in het kort

Wil jij leren professioneel te coachen, te begeleiden, hulp te verlenen, onderzoek te doen en mensen weer hun eigen kwaliteiten te laten gebruiken? Gaan mensen jou ter harte? Wil jij mensen helpen hun leven weer op de rails te krijgen? Denk jij in termen van oplossingen in plaats van problemen en kun jij tegen een stootje? Dan is Social Work iets voor jou!

Wat houdt Social Work in?
Vaak loopt het in het leven niet zoals mensen zouden willen. Ze voelen zich niet prettig in hun woonomgeving of hebben problemen in het gezin, op school of op het werk. Deze problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals ziektes, verslavingen, geldgebrek of onveilige situaties in de wijk. Het is lang niet altijd gemakkelijk om deze problemen zelf op te lossen en vaak verliezen mensen als gevolg van deze problemen de greep op hun situatie.

Je krijgt als social worker te maken met vragen vanuit alle leeftijdscategorieën. Dienst- en hulpverlenen betekent dat je op een betrokken manier met mensen samenwerkt. Je gaat flexibel om met wat iemand kan, wil en soms moet. Door goed te luisteren en je in te leven in de ander, werk je samen met de individuen of groepen aan een oplossing. Je hebt oog voor krachten en kansen en motiveert mensen om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Wat leer je? 
Vanaf het begin van je studie wordt je geconfronteerd met vragen en problemen waarmee social workers te maken krijgen. Zo leer je het toekomstige beroep kennen. Doordat je veel in praktijksituaties oefent, krijg je kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Je leert systematisch een probleem te analyseren en de theorie toe te passen bij de oplossing van een probleem. Je zult mogelijke oplossingen tegen elkaar moeten afwegen voordat je tot een keuze komt. Daarnaast leer je hoe je praktijkgericht onderzoek doet, hoe je gesprekken kunt voeren en wat creatief denken en innoveren inhoudt.

Vakken die je krijgt zijn o.a.:

  • psychologie
  • pedagogiek
  • sociologie
  • filosofie
  • recht
  • organisatiekunde
  • antropologie
  • gezondheidskunde

 

 

Volg ons

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Social Work

Meerdere varianten zijn mogelijk

Social Work in deeltijd
Naast de voltijds dagopleiding bestaat er ook de mogelijkheid om de opleiding Social Work in deeltijd te doen. Het kenmerk van de deeltijdopleiding is dat je werken en leren combineert in je opleiding. Tijdens de studie oefen je met concrete en relevante opdrachten, die je zelf vanuit de praktijk inbrengt. Docenten bieden de kennis en vaardigheden aan om het werken aan de opdracht te verdiepen en de coach ondersteunt je leerproces in het maken van de opdrachten. 

Wil je meer weten over de deeltijdvariant? Bekijk de deeltijdvariant.

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie