Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Facility Management

Beroep
Een organisatie draait goed als bijvoorbeeld de parkeergelegenheid, catering, schoonmaak of het beheer van de gebouwen goed is geregeld. Daarvoor zorgt de facility manager. Maar ook het organiseren van een event en de vrijetijdsbesteding kan een klus zijn voor de  facilitaire duizendpoot.

Ontdek welke beroepsmogelijkheden je hebt

Wat doet een Facility Manager?
Een facility manager zorgt ervoor dat de parkeergelegenheid, catering, schoonmaak en het beheer van de gebouwen goed geregeld is. Maar ook het organiseren van een evenement is een klus voor de facility manager.

Nog meer beroepen
Het werkterrein is echt ontzettend veelzijdig. Met Facility Management kun je je specialiseren in…

Bekijk de ruim 400 vacatures >>

Of start je eigen onderneming
Daarnaast hebben veel van onze oud-studenten een eigen onderneming opgezet. Voorbeelden van bedrijven van oud-studenten zijn Kien, Eetcafé Aon ’t Bat, Bloombox, Park at Work (organisator Park City Live) en 21Jewelz.

Kortom, veel keus op het gebied van Facility Management, Klantenservice, Ondernemerschap, Hospitality, Event Management, Toerisme en Sport facilities. Welke kant wil jij op? Bekijk je beroepsmogelijkheden (pdf).

Wil je liever doorstuderen? 

 

Nog meer weten over de opleiding Facility Management?

Wat zijn je carrieremogelijkheden?

Het carrièreperspectief is goed. De facilitaire organisatie neemt een vooraanstaande positie bij een organisatie in. Als facility manager word je betrokken bij het tactisch en strategisch meedenken met het management. Er is geen bovengrens aan de grootte van de facilitaire organisatie. 

Baankans
Er zijn veel mogelijke plekken waar je kunt gaan werken. De kans op een baan op hbo-niveau is goed, maar er is ook concurrentie op de arbeidsmarkt, zoals dat het geval is bij alle managementopleidingen. Vind je een baan, dan zit je meestal goed: vaak zijn de beschikbare banen fulltime en het salaris is prima. Volgens de keuzegids HBO 2016 is de kans op betaald werk met een diploma Facility Management substantieel hoger dan van andere economische opleidingen.

 

Meer weten over de opleiding Facility Management?

 

 

Kim Boots

Lees meer

Hoeveel ga je verdienen?

 

Je startsalaris als facilitymanager is in Nederland ongeveer € 2150 bruto per maand. 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie