Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving 

 

Wat maakt de opleiding zo uniek?

Rijke historie
De Faculteit van de Kunsten Maastricht heeft een rijke geschiedenis. Haar ligging in de historische binnenstad en de verschillende bouwstijlen van 18e, 19e en 20e eeuw van de gebouwen zelf getuigen daarvan. Dat levert een omgeving op waar je als student dagelijks de sfeer proeft van de historie, rijk aan verwijzingen naar de ontwikkeling van het ambacht en de stad. In de gebouwen vind je verschillende goed geoutilleerde werkplaatsen waar je het kunstenaarschap leert. Tegelijkertijd straalt de nieuwbouw ten opzichte van haar omgeving ook onafhankelijkheid uit of misschien zelfs wel onaangepastheid.

Artistieke vernieuwing
Kunstonderwijs heeft geen zin als het niet ruim baan geeft aan artistieke brutaliteit, experiment, innovatieve processen en 'nieuwe' media. Dat gebeurt ook, maar op een manier die zich verhoudt tot de traditie. Studeren aan de Academie betekent dat je voortdurend op zoek moet willen zijn naar een persoonlijke en artistieke positiebepaling, die zich bevindt tussen de historisch verworvenheden en de vernieuwing van het vak. Daarvoor hebben wij getalenteerde en gemotiveerde studenten nodig. 

Internationale ambiance
Maastricht is een kleine, maar bruisende stad, met een rijk cultureel aanbod en een warme, zuidelijke uitstraling. Aan de Faculteit der Kunsten studeren veel buitenlandse studenten. In het centrum tref je ook studenten van de Universiteit Maastricht, die vanuit alle hoeken van de wereld naar Europa zijn gekomen om op dit kruispunt van landen hun internationaal georiënteerde opleiding te volgen.  

Onderwijs- en examenregeling
In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. Informatie over de toelatingseisen vind je in het reglement Toelating en Inschrijving (pdf). Als er voor de opleiding nog extra, specifieke eisen gelden, vind je die in hoofdstuk 3 van de onderwijs- en examenregeling (OER).

 

 

 

Docenten zijn er voor jou!

De opleiding is klein en er is veel persoonlijke aandacht van docenten voor jou. Zij stimuleren je om alles uit jezelf te halen. Om te ontdekken wie je bent en waar je voor staat. Waar je talenten liggen en hoe je die het beste kunt ontwikkelen. Hier heb je alle ruimte om creatief te zijn, om fouten te maken en daardoor te leren. Zo kun je grenzen verleggen. Die van jezelf en die van anderen.

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie