Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Muziek

De opleiding
Aan het Conservatorium Maastricht studeren momenteel 442 studenten met zo'n 48 verschillende nationaliteiten. Er zijn drie verschillende afdelingen: Klassiek, Jazz en Docent Muziek. Het Conservatorium biedt zowel bachelor- als masteropleidingen aan.

Wat maakt het Conservatorium zo uniek?

Kwaliteit
Kwaliteit staat bij het Conservatorium hoog in het vaandel. Zo worden jaarlijks nieuwe toonaangevende muzikanten, zoals bijvoorbeeld Nelly Miricioiu en Jimmy Haslip als (gast)docent aangetrokken. Ook worden externen betrokken bij het onderwijs en beoordelingen. Uitwisseling van expertise door docenten vindt plaats op internationaal en landelijk niveau. Uiteraard worden de internationale en nationale ontwikkelingen gevolgd en geïmplementeerd in het curriculum.

Kennisontwikkeling
Daarnaast doet de opleiding aan kennisontwikkeling, activeert nieuwe werkvelden, publiceert artikelen in vakbladen en is betrokken bij internationale symposia en congressen.

Samenwerking
Het Conservatorium werkt samen met de andere kunstopleidingen van Zuyd en met de Faculteit Neurologie van de Universiteit Maastricht.

Onderwijs- en examenregeling
In de onderwijs- en examenregeling (OER, in het Engels) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. Informatie over de toelatingseisen vind je in het reglement Toelating en Inschrijving (pdf). Als er voor de opleiding nog extra, specifieke eisen gelden, vind je die in hoofdstuk 3 van de onderwijs- en examenregeling.

   

 

Uit welke richtingen kun je kiezen?

Je kunt aan het conservatorium binnen de muziekopleiding kiezen voor twee afstudeerrichtingen:

Klassiek
Ben jij een getalenteerd muzikant, dan word je opgeleid tot een succesvolle professional in de huidige veeleisende beroepspraktijk. De opleiding biedt mogelijkheden voor alle orkestinstrumenten, solozang en opera. Het docententeam verzorgt het onderwijs in de hoofdvakken blaas- en strijkinstrumenten, slagwerk, piano, orgel, gitaar, harp solozang, opera, directie koor, harmonie fanfare, orkesten ensembleleiding. Daarnaast zijn er afstudeermogelijkheden voor compositie en muziektheorie.

Lees meer over het studieprogramma van Klassiek.

   

Jazz
Wil jij alles leren over componeren, arrangeren, spelen en optreden?  En wil je de belangrijkste muziekstijlen kunnen spelen? Aan het Conservatorium wordt aandacht besteed aan stijlen als Jazz, Latin, Funk, Rock en Pop. Een internationaal docententeam stimuleert je creativiteit, prikkelt je fantasie en motiveert je om je eigen muziek te maken. Dit gebeurt in de lessen, maar ook op speciale themadagen, workshops, projecten en master classes waarin een stijl, een musicus of groep, een ritme of een concept uitgediept wordt. Zo krijg je alle mogelijkheden om uit te groeien tot een veelzijdig, creatief en compleet jazz/popmusicus die haar/zijn eigen muzikale ideeën en idioom kan blijven ontwikkelen. 

Lees meer over het studieprogramma van Jazz.

     

 

Diploma

Als je de opleiding succesvol afrondt, mag je de titel Bachelor of Music gebruiken.

Contact Klassiek

Meer contactinformatie

Contact Jazz/Pop

Meer contactinformatie