Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Communication and Multimedia Design


Studieopbouw
Communication and Multimedia Design is een fulltime opleiding die vier jaar duurt. Ieder jaar is opgebouwd uit vier blokken. Binnen een blok heb je afwisselend les- en praktijkgerelateerde activiteiten.

Wat kun je verwachten in het eerste jaar?

Ieder jaar is opgebouwd uit vier blokken van 10 weken. Binnen een blok heb je afwisselend les en praktijkactiviteiten. Elk studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Deze worden uitgedrukt in EC (European Credits). Een EC staat voor 28 studiebelastinguren.

Blok 1
Onderwerp Onderwijsvorm

EC 

Multimedia Technology 1 werkcollege

3

Photography  hoor-/werkcollege

Professionalism  werkcollege 

Understanding Behaviour  hoorcollege 

Visual Design 1  werkcollege 

Blok 2 
Multimedia Technology 2  werkcollege 

User Centered Design  hoor-/werkcollege

Visual Design 2  hoor-/werkcollege 

Writing Skills  werkcollege 

Audiovisual Design  werkcollege 

Blok 3
Case 1: Generative Art   project 

6

Case Skills: Interaction  werkcollege 

Case Skills: Story  werkcollege 

6

Case Skills: Technology  werkcollege 

Research Principles 1  hoor-/werkcollege 

Blok 4 
Case 2: Making Art with Code  project 

Marketing  hoor-/werkcollege 

3

Persoonlijk Ontwikkel Plan en Portfolio  werkcollege/coach


Al in het eerste jaar start je met het ontwikkelen van een professionele houding. Daarbij hoort ook een oriëntatie op het werkveld. Je ontdekt dan snel of dit beroep echt is wat je wilt, of dat je misschien wilt omkijken naar iets anders. Een studieloopbaanbegeleider ondersteunt je hierbij.

Community Practice
Naast het reguliere programma kun je maximaal 6 extra studiepunten halen in de keuzemodule Community Practice. Hiermee kun je je zinvol inzetten voor de Academy én jezelf profileren. Je kunt intekenen op één of meerdere projecten, variërend van kleine, continue werkzaamheden zoals online redactie tot grotere projecten zoals het organiseren van evenementen.


MAMDT Introduction camp 2016 official aftermovie from MAMDT on Vimeo.

De hoofdfase van de studie

Tweede jaar: profilering en specialisatie
In de eerste helft van het tweede jaar maak je kennis met de studierichtingen Interaction Design en Multimedia Design. Afhankelijk van je eigen ambities, talenten, kwaliteiten en vaardigheden, maak je – vaak in samenspraak met je studieloopbaanbegeleider – een keuze voor een persoonlijk profileringtraject. Vanaf dat moment voer je zelf de regie over je studie.

Derde jaar: verdere specialisatie en profilering
In het derde jaar loop je het eerste half jaar stage bij een bedrijf. De keuze voor de bedrijfssector en organisatie maak jij, op basis van je eigen voorkeuren, het gekozen profiel en een uitgewerkt persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Vanaf de tweede helft van het jaar krijg je onderwijs in het Engels. Naast een aantal verplichte modules kun je verschillende keuzevakken volgen. Zo kun je het studieprogramma toespitsen op je eigen kwaliteiten en voorkeuren. In elke module krijg je theorie aangeboden, die je je eigen maakt en vervolgens toepast in oplossingen in de vorm van prototypen, adviezen, analyses en ontwerpen.

Keuzevakken zijn:

  • The making of an internet- or television commercial
  • Globalisation and new media
  • Mobile concepts
  • Data visualization
  • Digital media and inquiry based learning
  • Intervention design
  • Crossmedia promotion

Vakken in jaar 1
Afstuderen

Get acquainted: Marie van Vollenhoven from MAMDT on Vimeo.

Chris Muller, alumnus

" De juiste vragen stellen en experimenteren is belangrijker dan het vinden van een antwoord.

Het einde in zicht

Afstudeerjaar
Ook in de eerste helft van het vierde jaar kies je voor een verdere profilering door het volgen van een aantal keuzemodules, zoals:

  • The Narrative: innovatieve manieren van storytelling met nieuwe digitale technologie.
  • Cross Media Promotion: in multidisciplinair team werk je met studenten van andere opleidingen aan een spraakmakend crossmediaal campagneplan voor een echte opdrachtgever. 

In het tweede deel ben je bezig met je afstudeeropdracht of -project. Een docent begeleidt je bij het zoeken naar en formuleren van je afstudeerproject en coacht je aansluitend tijdens je afstuderen.


Diploma
Als je de opleiding CMD met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je je diploma en mag je de titel Bachelor of Science gebruiken.


Contact

Meer contactinformatie