Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Communication and Multimedia Design


Beroep
Je wordt opgeleid tot multimedia professional, die de toon zet in de wereld van interactieve media en digitale communicatie. Verleg je grenzen, ga op zoek naar kansen bij de start van een spannende en succesvolle carrière.

Ontdek welke beroepsmogelijkheden je hebt

Wat kun je worden?
We bieden twee afstudeerrichtingen:

  • Interaction designer
    Als interaction designer ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de interesses en behoeften van mensen, en ontwikkel je het vermogen om je in te leven in hun wereld. Interaction designers houden zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van interactieve media die mensen gebruiken in hun dagelijks leven. Je kunt hierbij denken aan gebruikstoepassingen voor websites, mobiele toepassingen, apps, interactieve televisie en displays. Belangrijk is dat gebruikers hierbij de beleving hebben dat deze interactieve media nuttig, leerzaam, gemakkelijke n zinvol zijn voor hun dagelijkse activiteiten, zodat er sprake is van 'een optimale gebruikerservaring'.

    Om een goed interactief product te kunnen ontwikkelen leer je goed analyseren en de resultaten van de analyse te vertalen naar schetsen, ontwerpen, prototypes en producten. Dit doe je in nauw overleg met de eindgebruikers en met oog voor de belangen van de opdrachtgever. Interaction design is een boeiend en rijk vakgebied dat de toekomst heeft!

  • Multimedia designer
    Multimedia designers houden zich bezig met het bedenken, vormgeven en bouwen van multimedia applicaties in de breedste zin van het woord. Dat kunnen websites zijn maar ook bijvoorbeeld animaties, computerspellen, of videofilms. Als multimedia designer is het belangrijk dat je een brede interesse hebt. De meest uiteenlopende onderwerpen kunnen immers op je pad komen. Je hebt het vermogen de wensen en behoeften van opdrachtgevers en publiek helder voor jezelf en je team in kaart te brengen. Daarnaast ben je in staat met verschillende media een interessant verhaal te vertellen. Je hebt gevoel voor beeld, audio, tekst en techniek. Je bent goed in het omgaan met mensen en je kunt goed communiceren.

Masteropleidingen
Toelatingseisen
Vakken

Stijn van Hall

" Bij CMD vond ik alles wat ik zocht: creativiteit, de digitale wereld en een heleboel kansen.

Wat is je baankans?

Het toekomstperspectief voor een afgestudeerde CMD'er is gunstig. De meeste afgestudeerde CMD professionals werken in de dynamische wereld van de creatieve industrie en de media industrie. Steeds meer alumni starten een eigen bedrijf of werken als freelancer.

LifeStraw commercial from MAMDT on Vimeo.

Contact

Meer contactinformatie