Nieuws
Nieuws

Studenten in Keuzegids: ‘Zuyd weer derde beste hogeschool’

Studenten vinden Zuyd ook dit jaar de derde beste hogeschool van Nederland. Dat staat in de Keuzegids hbo 2024. In de categorie 'grote hogescholen' krijgt Zuyd, net als de afgelopen twee jaar, brons. Ook zijn er elf topleidingen, dat betekent vier meer dan vorig jaar.

Veel studenten geven Zuyd deze hoge rapportcijfers omdat ze de persoonlijke aandacht op school zo fijn vinden. Bestuursvoorzitter André Postema is zeer tevreden: “Studenten laten opnieuw zien dat ze Zuyd een betrokken hogeschool vinden waarin ze zich gezien en gehoord voelen. We zijn er trots op dat onze collega’s dit weer waarmaken.”

Nieuwe topopleidingen

In de Keuzegids staat ook welke opleidingen van topkwaliteit zijn. Van de 37 beoordeelde Zuydopleidingen krijgen er elf het stempel 'topopleiding'. De vier nieuwkomers zijn:

Bestaande toppers

Alle topopleidingen van Zuyd die vorig jaar al deze eretitel hadden, krijgen hem nu opnieuw. Het gaat om:

De opvallendste stijgers zijn vier opleidingen die meer dan tien punten op de ranking zijn gestegen:

Meer info

Het bestuur van Zuyd feliciteert alle opleidingen die goed gepresteerd hebben. De Keuzegids beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de kwaliteit van alle opleidingen. Of het nu gaat om mbo, hbo, universitaire opleidingen, bachelors of masters.