Docent Theater
Docent Theater

Docent Theater (Deeltijd)

De opleiding Docent Theater leidt je op tot theatermaker die doceert en regisseert. Je leert er spelers coachen en regisseren en zo verhalen, ideeën, standpunten en indrukken vormgeven. Ook maak je presentaties en voorstellingen. Als theaterdocent werk je in klaslokalen, culturele centra en centra voor educatie. Je weet hoe je moderne audiovisuele middelen kunt inzetten. Als regisseur sta je op grote en kleine podia, in toptheaters en achterafzaaltjes.

Topopleiding
Je studeert bij ons bij een topopleiding. Onze studenten beoordelen deze opleiding als excellent (Keuzegids Hbo 2024).

 

  • Locatie Maastricht
  • Duur 3 jaar
  • Taal Nederlands

Website Toneelacademie

Toneelacademie Maastricht heeft een eigen website met uitgebreide informatie over deze opleiding.

Bezoek de website

De opleiding in beeld

Over de opleiding

Over de opleiding

Wat leer je?
De motor van deze opleiding is je eigen spel. Je vaardigheid als speler levert je kennis en passie voor het doceren en regisseren. De onderdelen spelen, doceren en regisseren horen onlosmakelijk bij elkaar. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Praktijkmomenten afgewisseld met theoretische verdieping en beschouwing. Een klein team vaste docenten, aangevuld met gastdocenten uit de beroepspraktijk, verzorgt de lessen en workshops. Elk jaar is er plaats voor 12 nieuwe studenten.

Studiebelasting
De lessen zijn op vrijdag en zaterdag, Je moet rekenen op 16 tot 18 lesuren per weekend. Daarnaast is gemiddeld 8 per week aan zelfstudie nodig, exclusief de stages.

Toneelacademie Maastricht heeft een eigen website met uitgebreide informatie.

 

Ga naar website

  • Onderwijs- en examenregeling (OER)

    In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. 

Secretariaat Toneelacademie
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht