iArts
iArts

Interdisciplinary Arts

Onze veranderende en complexe maatschappij heeft behoefte aan oplossingen die de mainstream overstijgen. Bij iArts zijn we in staat om voor problemen deze oplossingen te vinden. Dit is mogelijk dankzij onze andere kijk op de maatschappij en ons innovatieve en transdisciplinaire werkterrein. Dat maakt onze studenten tot besluitvaardige veranderaars van de toekomst. Ben jij een van hen?

Meer info op de Engelstalige website

  • Locatie Maastricht
  • Duur 3 jaar
  • Taal Engels

Opleiding in beeld

Over de opleiding

Over de opleiding

Bij iArts, uniek in Europa, we are innovation. We combineren de artistieke praktijk, academische reflectie, onderzoek en ondernemerschap in projecten die sterk gericht zijn op actuele maatschappelijke vraagstukken. Deze kruisbestuiving leidt tot een verrassende aanpak en vormgeving van allerlei vraagstukken. Dit bereiken we door studenten, docenten en bedrijven te inspireren en in staat te stellen om anders te denken, zodat ze op verkenning kunnen gaan en zich mengen in onvoorspelbare, onzekere en welhaast onmogelijke contexten. In denken en doen en in allerlei kunstdisciplines, maar ook in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Daarom kiezen wij ervoor om nauw samen te werken met professionals die specialist zijn in de kruisbestuiving van kunstdisciplines, maar ook met wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en professionals in de publieke en particuliere sector. Dat maakt onze studenten tot besluitvaardige veranderaars van de toekomst. 

Let op: Vanwege het internationale karakter is het gehele iArts programma Engelstalig. Deze opleiding kun je dus niet in het Nederlands volgen.

Ga naar de Engelstalige website voor meer info

Secretariaat
Herdenkingsplein 12
6211 PW Maastricht