Oud-student aan het woord
Oud-student aan het woord

Jay over zijn werk en de opleiding

Mijn naam is Jay Kersten, ik ben 24 jaar en ik woon in Sittard. Sinds mijn afstuderen werk ik full-time bij Edco Eindhoven BV, een groothandelsonderneming, als assistent inkoop China. Samen met het team ben ik verantwoordelijk voor het inkooptraject van speelgoedartikelen voor de Europese markt en ik heb dagelijks contact met Chinese leveranciers. Ik spreek op zakelijk niveau Chinees en Engels en daarbij komt de kennis die ik bij de opleiding heb opgedaan zeer goed van pas. Niet alleen omdat ik de taal spreek, maar ook omdat ik de cultuur en Chinese gang van zaken ken.

"De taal is slechts een communicatiemiddel"

Ik heb heel veel profijt in mijn werk van de taallessen. Maar ik besef nu pas goed dat taal slechts een communicatiemiddel is. Daarom ben ik ook zo blij dat de opleiding naast de taal ook focust op interculturele communicatie. Dat is essentieel als je zaken doet met China. 

Docenten zijn altijd bereid te helpen

Ik herinner mij het studeren aan de opleiding als een geweldige tijd. Natuurlijk met ups en downs. Het is hard werken om de taal onder de knie te krijgen en de opleiding vergt een goede discipline en doorzettingsvermogen. Gelukkig zijn de docenten een steun in de rug en zijn ze altijd bereid om te helpen. De studiestage aan Beijing University of Technology in het derde leerjaar is om nooit te vergeten, zo bijzonder. Zonder de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie zou ik nu niet staan waar ik sta.