Voor bedrijven
Voor bedrijven

MKB Datalab Limburg

Elk bedrijf, groot of klein, beschikt in steeds grotere mate over data, zoals klantgegevens, pintransacties en verkoopcijfers. Het opvangen en analyseren van die data biedt kansen (denk aan: meer omzet, betere planning, slimmer inkopen). Toch blijken met name mkb’ers nog weinig gebruik te maken van de mogelijkheden die hun eigen data bieden.

Digitale werkplaats

Het MKB Datalab Limburg is een digitale werkplaats op de Brightlands Smart Services Campus speciaal ingericht voor kleine en middelgrote bedrijven om te helpen met hun digitaliserings- en datavraagstukken.

Zuyd Hogeschool, Vista College, Gilde Opleidingen, Universiteit Maastricht en de Open Universiteit werken met elkaar samen in dit datalab. We helpen ondernemers heel concreet. Studenten vullen stageplekken in op dit gebied en professionals zetten hun expertise in bijvoorbeeld door middel van trainingen, masterclasses en scans.  

Contact

Het MKB Datalab Limburg wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC). De Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) financieren het Datalab.

Meer informatie op website van Brightlands