Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Master Muziek

In deze tweejarige masteropleiding Muziek kunt u uw studie voortzetten na een bacheloropleiding en u ontwikkelen tot een vakbekwaam en veelzijdig musicus op het hoogste niveau. De vaktechnisch-artistieke verdieping staat centraal.

De opleiding in het kort

Wat houdt de Master Muziek in?
In deze tweejarige masteropleiding Muziek kunt u zich ontwikkelen tot een vakbekwaam en veelzijdig musicus op het hoogste niveau. De vaktechnisch-artistieke verdieping staat centraal. Daaraan koppelt u één of meer specialismen die een persoonlijke inbreng in het muziekleven mogelijk maken. U bent flexibel in uw muzikale handelen en leert - primair door uw artistiek-muzikale professionaliteit - een bijdrage te leveren aan de muziekcultuur en de plaats van muziek in de samenleving. Tijdens uw studie neemt u deel aan verschillende (inter-)nationale samenwerkingsprojecten. Ook bekwaamt u zich in beroepsgericht praktijkonderzoek.

Voor wie is deze master interessant?
De masteropleiding is bedoeld voor getalenteerde studenten, die in het bezit zijn van een diploma van een Nederlandse muziekvakopleiding - Bachelor of Music- of beschikken over een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau, afgestemd op het vakkenpakket van de opleiding. Om toegelaten te worden moet u  een toelatingsauditie doen en hieraan voorafgaand een opleidingsplan schrijven.

Samenwerking 
De Master of Music wordt aangeboden door het Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en Zuyd Conservatorium Maastricht.  

Meer informatie
Lees meer over de Master of Music op de website van het Conservatorium Maastricht.

Onderwijs- en examenregeling
In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. Ook vind je hierin informatie over de toelatingseisen. Download de actuele OER (pdf) en de toelatingseisen voor dit studiejaar.

Contact

Bonnefantenstraat 15
6211 KL Maastricht


Studiecoördinator: Jo Peeters


T +31 (0)43 3466 680
masterofmusic@zuyd.nl