Nieuws
Nieuws

Nieuws over duurzaamheidsonderwerpen

Op deze pagina verzamelen en delen we nieuws over duurzaamheid bij Zuyd.

Start ontwerpteam verbouwing Maastricht Institute of Arts

Een ontwerpteam is gestart met de uitwerking van het ontwerp voor de verbouwing en verduurzaming van Maastricht Institute of Arts aan het Herdenkingsplein in Maastricht.

5 beloftes van Zuyd aan studenten en samenwerkingspartners

Zuyd doet 5 beloftes aan iedereen die hier studeert, werkt en met wie we samenwerken. Die beloftes staan in onze nieuwe meerjarenstrategie 2024-2028.

Zuyd partner in aanvraag Regio Deal Midden-Limburg

Zuyd is partner in de aanvraag voor de Regio Deal Midden-Limburg bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Klimaatrebellen

Collegevoorzitter André Postema geeft maandelijks te denken over ontwikkelingen bij Zuyd Hogeschool, in de regio, maatschappij en het onderwijsland. Deze keer gaat hij in op de noodzaak om daadwerkelijk te transformeren naar een duurzame leefwijze en wat daarvoor nodig is.

Optimistisch gastcollege Diederik Samsom over duurzaamheid en circulariteit bij Zuyd Hogeschool

Diederik Samsom is mede-architect van de Green Deal, een ambitieus plan van de Europese Unie om Europa tot het eerste klimaatneutrale continent te transformeren met netto nul uitstoot van broeikasgassen in 2050. Engineering-docent Ruud Bongers en Paul Kwant, lector Circular Product Engineering, wisten Samsom van de Europese Commissie te strikken voor een inspirerend gastcollege bij Zuyd in Heerlen tijdens de SDG Action Week.

Scholieren maken voetballende auto’s en mode van afval

Voetballen met elektrische autorobots, zonnepanelen testen en een modeshow van afval. In de eerste week van het nieuwe studiejaar mochten 365 havo en vwo-leerlingen van Porta Mosana College, Bernardinuscollege en de Europaschule helemaal losgaan om de planeet duurzamer te maken tijdens het event ‘DO TASTE CHANGE DAY’ in Valkenburg.

Start Europees Centrum voor Circulair Bouwen en Transformatie en haalbaarheidsonderzoek Circular Cities and Communities

Met een druk op de knop door demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat en wethouder Casper Gelderblom is op 6 maart in de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen het Europees Centrum voor Circulair Bouwen en Transformatie (ECCBT) van start gegaan.