Nieuws
Nieuws

Zuyd Hogeschool wederom derde beste grote hogeschool van Nederland

Zuyd Hogeschool heeft in de Keuzegids hbo 2023 de derde plek behaald in de categorie ‘grote hogescholen’. Ook vorig jaar eindigde Zuyd op de derde plaats. Bovendien heeft de Keuzegids zeven opleidingen gekwalificeerd als ‘Excellent’ en het kwaliteitszegel Topopleiding toegekend.

Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur: ‘Het is goed om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van onze studenten en focus op de kwaliteit van het onderwijs wederom tot uiting zijn gekomen in een podiumplek als een van de drie beste grote hogescholen van Nederland. Dit resultaat is de verdienste van ál onze studenten en collega’s.’

Zuyd deelt het podium met Avans Hogeschool (provincie Noord-Brabant) en Hogeschool Windesheim (provincie Overijssel en Flevoland).

Veel opleidingen in top 3

Van de in totaal 38 beoordeelde opleidingen van Zuyd eindigde de helft – 19 opleidingen – in de top 3 van hun categorie. Daarvan eindigden zes opleidingen op de eerste plaats, zeven opleidingen op de tweede plaats en zes opleidingen op de derde plaats. Dit is een van de hoogste percentages van de hbo-instellingen die de Keuzegids beoordeeld heeft.

Topopleidingen

Ook het aantal Topopleidingen bij Zuyd is relatief hoog. De zeven Topopleidingen zijn: Docent Muziek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie, Theater en Verloskunde. In de Keuzegids hbo 2023 krijgen deze opleidingen een oordeel van 75 punten of hoger in de kwaliteitsvergelijking. Daarmee behoort de opleiding volgens de Keuzegids tot de beste van Nederland.

Over de Keuzegids Hbo

De Keuzegids hbo 2023 is een publicatie van Uitgever Keuzegids B.V., die jaarlijks wordt uitgebracht voor hbo-studiekiezers. In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Een belangrijke bron voor de ranking van de Keuzegids hbo 2022 is de Nationale Studenten Enquête.

Ga voor een overzicht van alle opleidingen van Zuyd naar deze pagina.