Nieuws
Nieuws

Universiteit van Nederland over oplossingen personeelstekort

Met een combinatie van oplossingen kan Nederland het personeelstekort aanpakken. Dat vertelt prof. dr. Jol Stoffers in een videocollege van de Universiteit van Nederland. Stoffers is lector Employability bij Zuyd en bijzonder hoogleraar Employability aan de Open Universiteit in Heerlen.

We leven in een bijzondere tijd, vertelt Stoffers. “Normaal gesproken zijn er meer mensen naar werk op zoek dan er werk is. Maar doordat veel mensen met pensioen gaan, vallen er gaten in de arbeidsmarkt.” En ondanks corona, de oorlog in Oekraïne en energietekorten draait de economie nog steeds op volle toeren. Gevolg hiervan is dat er nu zo’n 450.000 vacatures openstaan. Robots en extra arbeidsmigranten zijn slechts een deel van de oplossing. Maar bedrijven en instellingen doen er ook goed aan hun huidige personeel te koesteren. Stoffers legt in zijn college uit hoe ze dit het beste kunnen doen.