Theatergroep Zuydwind
Theatergroep

Theatergroep Zuydwind

Zuyd heeft een eigen theatergroep: Zuydwind maakt theater met een groep wisselende spelers, schrijvers en regisseurs. Elk jaar organiseren we een productie en een cursus. Je leert acteren onder leiding van een professionele regisseur en maakt samen een eigentijdse voorstelling.

Het enthousiasme van studenten en medewerkers in combinatie met de professionaliteit van de regisseurs zorgt voor een geweldige werk- en acteeromgeving en mooie, hilarische en ontroerende producties. 

Voor wie?

Zuydwind is er voor studenten en medewerkers. Of je nu alle Shakespearestukken al uit je hoofd kent of pas je eerste stappen op het podium zet, bij Theatergroep Zuydwind is iedereen welkom. Ook zijn wij altijd op zoek naar stylisten, decorbouwers, licht- en geluidmensen, muzikanten, organisatietalenten en bestuursleden.

En... ook niet onbelangrijk... Zuydwind brengt niet alleen mooie voorstellingen, maar ook gezelligheid. Zo organiseren wij filmavonden, feestjes, een weekendje weg of we gaan samen pubquizzen. Elke donderdagavond zijn we te vinden in centrum Heerlen vanaf 22.00 uur voor een biertje en een goed gesprek. Je kunt je ook aanmelden als niet-spelend lid. Studenten en medewerkers vinden info over lid worden op Zuydnet.

Leden

Onze leden stellen zich graag aan je voor.

 • Marita Hamers

  Ik ben vierdejaars aan de opleiding Facility Management. Door de jaren heen is mijn passie voor theater alleen maar gegroeid. Het mooie aan het maken van een theatervoorstelling is dat er verschillende disciplines samenkomen en iedereen werkt naar hetzelfde resultaat. Van kostuums, tot decor en muziek, alles en iedereen wordt betrokken bij het proces en leeft toe naar het moment dat men dit mag laten zien aan het publiek.

  Productieleider : Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

 • Lisa Ruskus

  Terwijl ik afstudeerde aan Toneelacademie Maastricht mocht ik bij Zuydwind Mensen die alleen maar geaaid willen worden maken. Theater maken bij Zuydwind is één groot feest. Samen dit verhaal vertellen, het kapen en naar onze hand zetten – het is een feestelijke leerschool met een spannend eindresultaat!

  Regisseur: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

  Lisa maakte eerder:

  • Les autres  Het gevallen land
  • Koud! Keseknoate
  • Het lijk in de Cast! Teejatergroep Orion
  • De strijd win je niet altijd Theatergroep Sterre
  • Adel Blank Teejatergroep Orion
  • Je suis Ophélie  Het Gevallen Land
  • Ambiance! De Koffer
  Lees meer Lees minder
 • Sien van Wersch

  Op dit moment zit ik in mijn eerste jaar van de opleiding ergotherapie. Ik hou van het vertellen van verhalen. Om mensen te entertainen met mooie verhalen. Om ze te laten lachen, of aan het denken te zetten, of gewoon omdat het een mooi verhaal is wat ik graag wil delen. En natuurlijk om samen met mede gedreven spelers een mooie eindvoorstelling te maken en neer te zetten. Daarom hou ik van toneelspelen!

  Actrice: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden
   

 • Rose Wirtz

  is mijn naam en k studeer Vaktherapie Drama, jaar 4. Wat mij zo aantrekt aan theater is dat je via inleving in een andere rol, soms ook dichter bij jezelf kunt komen. Je kunt kanten van jezelf tot uiting brengen die je in het dagelijkse leven niet zo snel aan anderen zou laten zien. Het leuke aan een toneelgroep zoals Zuydwind is dat je al snel een hechte club vormt. Je bent allemaal bezig met eenzelfde doel en met dezelfde hobby.

  Actrice: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

 • Selina Tuteleers

  is mijn naam en ik studeer aan de opleiding dramatherapie. In de opleiding ben je bezig met het medium drama, maar zal je je altijd afstemmen op de toestand van de cliënt. Ik doe mee aan Zuydwind om mij volledig te kunnen uiten op de spelvloer, mijn ideeën te kunnen delen en die samen met anderen vorm te geven. Uit het ‘samen maken’ en het creëren van een voorstelling, haal ik spelplezier, gedrevenheid en trots.

  Actrice: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

 • Jolanda van Vuuren

  is mijn naam en ik ben in 2018 lid geworden van Zuydwind omdat ik vanaf mijn jonge jeugd altijd al ‘toneelstukjes’  en voordrachten organiseer bij gelegenheden in de familie en daar veel plezier in heb. Het leek me erg leuk om eens mee te werken aan een echte voorstelling en ook om dingen bij te leren over theater / toneel. Ik werk sinds 2015 bij Zuyd als management assistente voor de opleiding Verpleegkunde. 

  Speler: Studententheatervereniging Zuydwind

   

 • Wouter Eichhorst

  is mijn naam en ik studeer Industrial engineering bij Zuyd. Ik speel heel graag theater. Op dit moment regel ik alle zaken voor een mooi decor.

  Speler: Studententheatervereniging Zuydwind

 • Johannes Bauer

  is mijn naam en ik kwam twee jaar geleden vanuit het mooie Beieren naar Heerlen om fysiotherapie te studeren. Vele mensen zeggen tegen me: ik denk te veel! Maar ik zeg: men kan alleen maar te weinig denken. Sapere aude!

  Acteur: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

 • Evelien Mertens

  is mijn naam, een betrokken, zorgzaam en liefdevol persoon. Ik ondersteun graag mensen in hun dagelijkse activiteiten, om deze zo zelfstandig en veilig mogelijk uit te voeren. Dit sluit dan ook volledig aan bij de Ergotherapie opleiding die ik volg. Bij Zuydwind kan ik heerlijk afschakelen, gek doen, plezier maken en nieuwe energie opdoen waardoor ik weer goed kan functioneren in het dagelijks leven.

  Speler: Studententheatervereniging Zuydwind

 • Sofie Vanderbauwhede

  is mijn naam en ik studeer dramatherapie aan de Zuyd Hogeschool. Ik hou van kunst (in de brede zin van het woord), uitdagingen en goeie discussies. Mensen vind ik enorm interessant en waar kun je ze beter bestuderen dan in theater? Bij Zuydwind krijgen we alle vrijheid om allerlei soorten personages te onderzoeken, er mee te spelen en te ontdekken hoe zij in het leven staan. Daarnaast maken we gewoon heel veel plezier en hebben we super toffe repetities waar spelplezier hoog in het vaandel staat.

  Actrice: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden

 • Lisa Rensing

  is mijn naam, derde jaars student Vaktherapie in de richting dans- en beweging. Het leukste aan toneel voor mij is dat het een vrijplek is waar je mag spelen met de normen van fatsoen. Gedragingen en emoties waar in het dagelijks leven een taboe op rust, mogen hier zonder terughoudendheid geuit worden. Zuydwind is een heerlijk speelplaats waar je samen creëert, ontdekt en vooral veel plezier maakt.

  Actrice: Zuydwindvoorstelling 2018-2019 Mensen die alleen maar geaaid willen worden 

 • Lysoina Vigelandzoon

  is mijn naam en ik studeer Facility Management. Ben dol op acteren en samen theater maken.

  Speler: Studententheatervereniging Zuydwind