Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 3

Fysiotherapie

Ben je geïnteresseerd in het menselijk lichaam en wil je leren hoe je mensen met lichamelijke klachten kunt behandelen en coachen, dan is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou.

De opleiding in het kort

Wat leer je tijdens de opleiding Fysiotherapie?
Je leert je hoe het menselijk lichaam functioneert, beweegt, hoe ons lijf reageert op belasting en inspanning en hoe het daarvan herstelt. Je kent behandelmethodes om dit herstelproces te ondersteunen of te verbeteren. Je leert hoe je jouw kennis kunt gebruiken om jouw cliënten of patiënten te adviseren zodat ze weer zo goed mogelijk de dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn.

Is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou?
Als fysiotherapeut moet je je kunnen inleven in de problemen en klachten van patiënten om te kunnen vaststellen welke behandeling het beste resultaat zal opleveren. Je hebt gevoelige vingers en handen nodig, zodat je de weerstand van de huid kunt voelen, de ligging van de organen kunt vaststellen en goed kunt voelen hoe de spieren en pezen in het lichaam lopen. Je zult vaak mensen aanraken, het is een vak met veel fysiek contact met je patiënten.

Fysiotherapie knie-onderzoek 

Toelatingseisen
Je moet een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebben om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding. Er zijn geen aanvullende eisen, maar we adviseren het profiel N&G of N&T. Biologie is een belangrijk vak in de opleiding. Heb je geen biologie gehad, dan kun je een kortdurend inhaalprogramma volgen.

 

Let op! De uiterste aanmelddatum is verzet van 15 januari 2017 naar 1 mei 2017.

 

Studieprogramma eerste jaar
Het eerste jaar staat in het teken van alle verschillende rollen die je als fysiotherapeut hebt, zodat je een goed beeld krijgt van je toekomstige beroep. Je bent behandelaar, onderzoeker en coach. Je maakt aan de hand van situaties uit de praktijk kennis met de verschillende ziektebeelden die je als fysiotherapeut kunt tegenkomen. Je leert hoe je ziektebeelden kunt onderzoeken en behandelen, wat het betekent om ziek of geblesseerd te zijn voor patiënten en hoe je met patiënten communiceert. Je mag ook al korte stages doen, zodat je al in het eerste jaar ontdekt wat het vak inhoudt en hoe dat bij jou past.

Wat kun je worden?
Na het behalen van je diploma kun je als algemeen fysiotherapeut aan de slag in een eigen praktijk of  groepspraktijk. Je kunt ook gaan werken in gezondheidszorgorganisaties, zoals het ziekenhuizen, revalidatiecentra, fitnesscentra, sportorganisaties, verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een handicap. 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Fysiotherapeut

Meerdere varianten zijn mogelijk

Naast de gewone vierjarige voltijd opleiding zijn er de volgende mogelijkheden:

Universitair traject voor vwo'ers 
Met dit traject kun je als vwo’er met goede studieprestaties (gemiddeld cijfer ongeveer een 7) in drie jaar de hbo-opleiding Fysiotherapie en een universitaire Master of Science (theoretisch van aard) in één jaar halen. Dit traject is een samenwerking met de Universiteit Maastricht. Lees de factsheet voor meer informatie. 

  verkorte studie voor vwo'ers

 

Mogelijkheden voor topsporters 
Bewegen zit in ons DNA en er zijn veel (top)sporters student bij onze opleiding. Daarom houden we naast de normale topsportregeling extra rekening met jou als je topsporter bent. Bijvoorbeeld doordat we bij groepsindelingen rekening houden met je trainingsschema, je incidenteel vanwege toernooien of trainingsweken afwezig mag melden, in overleg je stages part-time kan doen.

Meer informatie

stuur een e-mail

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie