Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Vormgeving | Architectuur en Interieur

De opleiding Vormgeving | Architectuur en Interieur kun je volgen aan de Maastricht Academy of Architecture. In deze internationale omgeving kun je je ontwikkelen tot architectonisch ontwerper of interieurvormgever.

De opleiding in het kort

Interieurarchitectuur
Interieurarchitectuur is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwassen vakgebied. Bedrijven, instellingen en particulieren zien het belang in van een goede vormgeving van woon- en werkruimte. Een ruimte is een complex geheel met veel aspecten zoals de gebruikte materialen, licht, geluid en schaal. Al deze elementen oefenen tegelijkertijd invloed uit op de beleving van de mens. Om functionele en stijlvolle interieurs te kunnen ontwerpen heb je de juiste kennis en vaardigheden nodig. Talent om te analyseren, organiseren en tekenen is essentieel.

 

Wat houdt de opleiding in?
Tijdens de opleiding Vormgeving | Architectuur en Interieur leer je hoe je bestaande ruimten kunt verkennen en analyseren en hoe je deze kunt veranderen. Je onderzoekt welke eisen worden gesteld aan de ruimte en welke elementen van invloed zijn op die ruimte. Je gevoel voor licht, vormgeving en kleur wordt ontwikkeld. Daarnaast vergroot je je projectmatige en communicatieve vaardigheden. Hiervoor maak je de nodige praktijkopdrachten.

 

Wat kun je worden?
Zodra je bent afgestudeerd mag je je interieurdesigner of architectonisch ontwerper noemen. Je kunt als freelancer aan de slag voor diverse opdrachtgevers. Ook kun je je gaan werken voor een ontwerpbureau, een baan zoeken bij een bouwonderneming of een firma die vaste ontwerpers in dienst heeft.

 

Beste afstudeerwerk

De laatste vijf jaar heeft de opleiding drie keer de BNI prijs (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten) voor het beste afstudeerwerk gewonnen.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Vormgeving

Contact

Meer contactinformatie