Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Aanmelden via Studielink

Om een opleiding te volgen bij Zuyd Hogeschool meld je aan via Studielink. Studielink is het landelijk informatiesysteem van Nederlandse hogescholen, universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Je kunt in Studielink 24 uur per dag, 7 dagen per week je in- en uitschrijving online volgen. Soms is het ook nodig om je bij de opleiding zelf te melden, bijvoorbeeld als er aanvullende toelatingsvoorwaarden gelden. Nadat je je aanmeldt in Studielink, ontvang je automatisch bericht van ons.

Zo meld je je aan in Studielink

Stap 1: Log in

  • Woon je in Nederland?
    Log in met je persoonlijke DigiD code. Heb je nog geen DigiD, vraag dan je DigiD aan. Houd er rekening mee dat het aanvragen van DigiD vijf werkdagen duurt.
  • Woon je niet in Nederland?
    Vraag op Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Stap 2: Doe een inschrijfverzoek
Kies voor 'nieuw inschrijfverzoek' en doorloop alle stappen.

Stap 3: Na je inschrijfverzoek 
Zuyd ontvangt jouw aanmelding via Studielink en gaat daarmee aan de slag. Je ontvangt een mail van ons met daarin je studentnummer en - als je dat hebt aangevraagd - een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Soms hebben we documenten nodig, zoals een kopie van je diploma, legitimatiebewijs of uittreksel uit het bevolkingsregister. 

 

Toelating
Voor sommige opleidingen gelden aanvullende toelatingsvoorwaarden. Controleer voordat je je aanmeldt of dat ook voor de opleiding van jouw keuze geldt. Vaak moet je nameljik ook contact opnemen met de opleiding.

Studiekeuzecheck
Na je aanmelding in Studielink krijg je van Zuyd Hogeschool automatisch een uitnodiging voor de studiekeuzecheck
 

Opleidingen met een selectieprocedure 
Niet alle opleidingen van Zuyd hebben een studiekeuzecheck. Opleidingen met een selectieprocedure hebben een andere procedure en andere uiterste aanmelddatum. Meestal moet je je al eerder dan 1 mei aanmelden. Bekijk alle opleidingen met een selectieprocedure.

 

Studiefinanciering en OV-chipkaart aanvragen
Studiefinanciering en de studenten OV-chipkaart kun je niet via Studielink aanvragen. Neem hiervoor contact op met Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Lees meer over studiefinanciering en het leenstelsel.

Aanmelden in Studielink

Naar aanmelden Studielink

Vragen over Studielink?

Naar FAQ van Studielink