Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Verpleegkunde

Als hbo-verpleegkundige zul je alles doen wat in je vermogen ligt om de patiënt te helpen, als deze door ziekte, handicap of stoornis zorg nodig heeft. Je bent verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de coördinatie van de verpleegkundige zorg en maakt deel uit van een verpleegkundig en een multidisciplinair team.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Verpleegkunde in?
Om een verpleegkundige te worden, die goed is voorbereid op het beroep in de toekomst, leer je het volgende:


Varianten van de opleiding
Naast de reguliere voltijd dagopleiding zijn er ook verkorte studietrajecten mogelijk. Bijvoorbeeld een driejarig traject voor vwo'ers of mbo-v'ers. Of in vier jaar tijd je bachelor Verpleegkunde én de master Health Science halen. Daarnaast biedt Verpleegkunde ook een Technische Leerroute, waarmee je operatieassistent of anesthesiemedewerker kunt worden.


Wat kun je worden?
Het beroep van verpleegkundige is zeer gevarieerd en biedt veel mogelijkheden en uitdagingen, voor vrouwen én mannen. Ook kun je op verschillende plekken aan het werk gaan. Zo werkt een verpleegkundige niet alleen in ziekenhuizen, maar kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in een verpleegkliniek of huisartspraktijk.

 

Logo Facebook  Volg ons ook op Facebook.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Verpleegkunde

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie