Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
blauw 4

Leraar Basisonderwijs

De Nieuwste Pabo leidt op voor leraar basisonderwijs. Met het diploma kun je lesgeven in het primair onderwijs, van groep 1 tot en met 8.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Leraar Basisonderwijs in?
Het onderwijs verandert voortdurend. Dat vraagt om leerkrachten die heel wat in huis hebben. Die problemen kunnen oplossen en kennis van zaken hebben om leerlingen goed te begeleiden. Om zo’n leraar te worden, word je niet alleen door de Nieuwste Pabo begeleid, maar ook door de scholen waar je tijdens je studie leert en werkt.

 

Wat kun je worden?
Na het behalen van je diploma word je leerkracht in het basisonderwijs. In de praktijk is het echter ook zo dat veel studenten terechtkomen in het voortgezet onderwijs of het speciaal (voortgezet) onderwijs. Hierop wordt al in de opleiding ingespeeld door het aanbieden van verschillende leeftijds- en vakprofileringen.

 

 

Wouter, eerstejaars student

"Ik vind het erg prettig dat er op de opleiding zoveel ruimte is voor je eigen mening.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Pabo

Academische Pabo en het bi-certificeringstraject

Naast het reguliere programma van de Nieuwste Pabo is het ook mogelijk om bijzondere trajecten te volgen.

Academische Pabo
De Academische Pabo speelt in op de groeiende vraag naar hoger opgeleide leerkrachten die naast optimale didactische kwaliteiten ook beschikken over meer onderwijskundige diepgang en onderzoeksvaardigheden.

Het programma van de Academische Pabo bestaat uit twee onderdelen: het programma van de Nieuwste Pabo én de modules van de premaster van de Open Universiteit. Deze sluiten nauw op elkaar aan.
Meer informatie over het programma en de toelatingseisen? Kijk op de site van de Nieuwste Pabo

Bi-certificeringstraject
Ook dit is een traject voor studenten die meer willen en kunnen doen naast het reguliere programma van de Nieuwste Pabo. De student die dit traject volgt, kan in vijf studiejaren een bevoegdheid halen voor leraar basisonderwijs én een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands of aardrijkskunde in het tweedegraadsveld.
Meer informatie over het programma en de toelatingseisen? Kijk op de site van de Nieuwste Pabo.

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Naamloos weergeven op een grotere kaart

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie